Ολυμπιακός - Λαύριο 101-58: Νίκησε και σκέφτεται το... αύριο (vid)

Ολυμπιακός - Λαύριο 101-58: Νίκησε και σκέφτεται το... αύριο (vid)
Ο Ολυμπιακός παίζοντας καλό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε το Λαύριο με 101-58 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Final 4 του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι και μέσα από την πιεστική του άμυνα, αλλά και την καλή κυκλοφορία της μπάλας βρέθηκε να προηγείται με 13-5 (5’). Οι φιλοξενούμενοι δεν παρασύρθηκαν και με πόντους κυρίως από κοντινή απόσταση ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με το ταμπλό να γράφει 20-15.

Η δεύτερη περίοδος πέραν ορισμένων μακρινών σουτ από τα 6.75. περιελάμβανε αρκετά λάθη κυρίως από τους παίκτες του Μπαρτζώκα. Το Λαύριο δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα και με πόντους από Πιλάβιο, Γερομιχαλό, Αμινού και Βον αρχικά ισοφάρισε σε 26-26 (14’) και εν συνεχεία με το δεύτερο τρίποντο του Περσίδη προσπέρασε κιόλας (28-29, 15’). Η προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να αντιδράσουν δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος μιας και οι παίκτες του Σερέλη παρέμεναν συγκεντρωμένοι και έπαιρναν όσα τους έδινε ο αντίπαλος (36-40, 18’). Ο Λούντζης ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού και χάρη σε αυτόν η ομάδα του πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 41-40.

Οι Πειραιώτες βγήκαν αγριεμένοι από τα αποδυτήρια τους κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στο παρκέ. Στα πρώτα 4 λεπτά το επιμέρους σκορ ήταν 11-2 κάτι στο οποίο βοήθησε και η παρουσία του Φαλ ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παπανικολάου με 2/2 τρίποντα άνοιξε κι άλλο την διαφορά αφού παρέσυρε και τους συμπαίκτες του στον δικό του ρυθμό (62-44, 28’).

Η διαφορά ανέβηκε με τρίποντο του Ντόρσεϊ στο +27 (73-46, 31’). Τα τρίποντα των Περσίδη και Πιλάβιου βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 75-54 (34’), όμως αυτό δεν κράτησε για μεγάλο διάστημα. Πρίντεζης, Ντόρσεϊ και Λαρεντζάκης είχαν συνδεθεί με το καλάθι, ανέβασαν την διαφορά στους 30 πόντους (88-58, 38’). Τα τρίποντα στο τέλος έπεφταν… βροχή και η κόρνα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 101-58.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Υπόθεση ενός δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο επικράτησε με 29-6 παίζοντας τρομερή άμυνα και βρίσκοντας πόντους στον αιφνιδιασμό με ωραίο μπάσκετ.

Ο MVP: Ο Μιχάλης Λούντζης ολοκλήρωσε με 12 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη ενώ τα πήγε αρκετά καλά και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πίπεν με 0/4 σουτ και Ουίλιαμς με 1/6 δεν βοήθησαν. Τα ίδια κι ο Βον με 2/8.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λιβιό Ζαν Σαρλ εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που πήρε και πρόσφερε ένα εντυπωσιακό double double με 12 πόντους και άλλα τόσα ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο είχε 4/11 τρίποντα, στο δεύτερο 9/15. Στο πρώτο ημίχρονο δέχτηκε 40 πόντους και στο δεύτερο μόλις 18.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το αυτοκαλάθι του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ στην προσπάθειά του να πάρει το ριμπάουντ την έστειλε στο καλάθι της ομάδας του.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο δεν έπαιξε καθόλου καλή άμυνα. Αυτή διόρθωσε στο δεύτερο ημίχρονο και του πρόσφερε πολλά εύκολα καλάθια είτε από κοντινή είτε από μακρινή απόσταση.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ A’ ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει άνετα και στο γήπεδο του Λαυρίου, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν τίθεται θέμα ισοβαθμίας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 41-40, 70-46, 101-58

4

5

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα