Παναθηναϊκός: Είτε παίζει, είτε όχι, ο Νέντοβιτς υπενθυμίζει το πόσο απαραίτητος είναι

Παναθηναϊκός: Είτε παίζει, είτε όχι, ο Νέντοβιτς υπενθυμίζει το πόσο απαραίτητος είναι

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Είτε παίζει, είτε όχι, ο Νέντοβιτς υπενθυμίζει το πόσο απαραίτητος είναι

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ηρακλή και στέκεται στον... Νεμάνια Νεντοβιτς ο οποίος απουσίασε από το ματς, εξηγώντας ότι είναι ο μοναδικός που καταδεικνύει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας.

Όλα τα είχε ο Παναθηναϊκός η ήττα από τον Ηρακλή θα του... έλειπε.

Μπαίνοντας στην πιο κρίσιμη εβδομάδα της σεζόν (μέχρι την επόμενη που θα έλεγε και ο Νίκος Γκάλης) το μόνο που δεν θα ήθελε ο Δημήτρης Πρίφτης ενόψει του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας είναι η κακή ψυχολογία. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή αλλά θα πήγαινε στα «σκουπίδια» και το καλό παιχνίδι στο «Astroballe» την περασμένη Παρασκευή, το οποίο συνοδεύτηκε και από την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας στην EuroLeague.

Τουλάχιστον ας είναι η αναμέτρηση με τον «Γηραιό» ένα καλό μάθημα εγρήγορσης και επαγρύπνησης. Χίλιες φορές να είναι στην... τσίτα οι παίκτες, παρά να νομίζουν ότι θα έχουν κερδίσει το παιχνίδι πριν από το τζάμπολ. Γιατί λίγο-πολύ αυτό έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Όλοι πίστευαν (ή έστω περίμεναν) ότι ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε το ματς πριν καν... ξεκινήσει. Και φυσικά ομάδες όπως ο Ηρακλής, όταν εντοπίσουν μια αδυναμία στον (καλύτερο, ανώτερο και πιο ποιοτικό) αντίπαλο θα σπεύσουν να την εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Ε, από εκεί και πέρα δεν θέλει και πολύ για να γίνει η ζημιά. Ειδικά εάν και εφόσον αρχίσουν να το πιστεύουν...

Αν δεν είχε φιλοτιμηθεί ο Οκάρο...

Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό (και δυστυχώς για τον Ηρακλή) γλίτωσε τα χειρότερα δια χειρός Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που προσπάθησε να παίξει όπως και τον τελευταίο μήνα. Με σοβαρότητα και μαχητικότητα. Αν δεν είχε φιλοτιμηθεί ο Αμερικανός να ανεβάσει λίγο την έντασή του σε άμυνα και επίθεση, δεν βαζω το χέρι μου στη φωτιά όσον αφορά τον τελικό νικητή. Μπορεί τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά και ο Παναθηναϊκός να ταξίδευε την Πέμπτη (16/2) για την Κρήτη ενόψει του πρώτου μεγάλου στόχου με την ψυχολογία... υπό το μηδέν.

Μπορεί με τα «εάν» και τα «εφόσον» να μην γράφεται καμία ιστορία, αλλά παιχνίδια όπως αυτά του πρωταθλήματος, φτάνει και περισσεύει το επιθετικό ταλέντο ενός παίκτη για να αποφευχθούν τέτοια καρδιοχτύπια. Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος στην επίθεση. Χωρίς «καθαρά» σουτ, χωρίς καλή κυκλοφορία, ενίοτε και με επιπόλαιες (αν όχι... τσαπατσούλικες) ενέργειες. Και φάνηκε η έλλειψη «σιγουριάς» που μπορεί να προσφέρει ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Την περασμένη εβδομάδα πήρε «φωτιά» στη Λάρισα, συνέχισε να «πυροβολεί» στη Λιόν και έδειξε ότι κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται «σκορ» θα το βρει στα χέρια του Σέρβου γκαρντ.

Απέναντι στον Ηρακλή απουσίασε αυτή σιγουριά. Η στιγμή που η μπάλα θα πάει στα χέρια του. Όχι απαραίτητα για να «εκτελέσει» έξω από τα 6.75 μέτρα, αλλά τουλάχιστον να τραβήξει πάνω του δύο παίκτες (όπως κάνει τις περισσότερες φορές) και να βρει ο Παναθηναϊκός ένα ελεύθερο (και σαφώς καλύτερο) σουτ. Είτε spot up σουτ, είτε με δημιουργία σε καταστάσεις pick n roll. Αμφιβάλλω ότι το παιχνίδι θα είχε αυτήν την μορφή εάν είχε ξεκινήσει ο Νέντοβιτς το ματς. Δυο-τρεις φάσεις θα ήταν αρκετές για να είχε «κλειδώσει» το «τριφύλλι» το προβάδισμα.

Ο απαραίτητος Νέντοβιτς και η ανάγκη για το comeback του Μέικον

Τώρα θα μου πείτε, «χρειάζεται ο ο Παναθηναϊκός τον Νέντοβιτς προκειμένου να νικήσει τον Ηρακλή των εννέα παικτών και των τριών ξένων;» Σαφέστατα και όχι. Και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει το επιθετικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει όταν υπάρξει έλλειψη καθαρού μυαλού και συγκέντρωσης. Τουλάχιστον αυτό το παιχνίδι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα καλό μάθημα για τους «πράσινους» ενόψει του Final 4 του Κυπέλλου. Εκεί δεν θα υπάρχει ούτε 2η, ούτε 3η ευκαιρία. Και για να μην βρεθούν προ... (πολύ) δυσάρεστων εκπλήξεων, υπάρχει πρώτα ο ημιτελικός με τον Προμηθέα και στη συνέχεια ο τελικός με έναν εκ των Ολυμπιακού ή ΑΕΚ. Και από τη στιγμή που το κύπελλο αποτελεί τον πρώτο ρεαλιστικό και εφικτό στόχο του Παναθηναϊκού για τη φετινή σεζόν, δεν επιτρέπεται κανένα λάθος και καμία στιγμή ολιγωρίας ή έλλειψης συγκέντρωσης.

Από εκεί και πέρα δεν γίνεται να μην αναφερθώ στον Οκάρο Ουάιτ. Του βγάζω το καπέλο. Όχι τόσο για τα νούμερά του, όσο για την αφοσίωσή του, την ενέργεια που βγάζει σε κάθε ματς τον τελευταίο μήνα και το γεγονός ότι παρουσιάζεται πολύ σοβαρός. Άλλος παίκτης! Όμως θα ήθελα να τον δω και στα (πολυ) δύσκολα. Εκεί που η μπάλα θα ζυγίζει έναν τόνο και θα κρίνεται ένα τρόπαιο... Το σίγουρο είναι ότι εδώ και τέσσερις εβδομάδες αποτελεί τον πιο σταθερό παίκτη του Παναθηναϊκού.

Αν συνεχίσει και ο Νέντοβιτς με τον ίδιο ρυθμό, ο μοναδικός που μένει για να μπει στην εξίσωση ώστε να έχει ο Πρίφτης τη λύση που έχει στερηθεί τον τελευταίο καιρό, είναι ο Μέικον. Και σίγουρα η (όπως όλα δείχνουν) απουσία του Παπαπέτρου θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Και όχι μόνο όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και όσον αφορά το πνευματικό κομμάτι.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...