Καστρίτης: «Είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη νίκη της χρονιάς»

Καστρίτης: «Είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη νίκη της χρονιάς»

Newsroom
Καστρίτης: «Είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη νίκη της χρονιάς»

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης έβαλε στην άκρη όσες νίκες πέτυχε η ομάδα του στη διάρκεια της σεζόν και τοποθέτησε στην κορυφή αυτή απέναντι στον Ιωνικό.

Ο λόγος που το έκανε είναι τουλάχιστον προφανής. Η πορεία του Άρη εξαρτιόταν αρκετά από το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Ιωνικό και φυσικά η νίκη ήταν απαραίτητη προς αποφυγήν κάθε περιπέτειας. Γι’ αυτό είπε μετά τον αγώνα ότι… «δεν ξέρω αν θα ακουστεί περίεργο και πώς θα εκληφθεί αλλά σήμερα ήταν η μεγαλύτερη και σημαντικότερη νίκη που κάναμε στη χρονιά. Ξέρετε πόσο λίγοι έχουμε μείνει. Τη Δευτέρα παίξαμε κόντρα στον Ολυμπιακό, κανένα παιδί δεν έκανε οικονομία δυνάμεων ίσα-ίσα που μετά από εκείνη την υπερπροσπάθεια, οι ίδιοι προσπάθησαν να προπονηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα στην εβδομάδα. Αλλά όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να παίξεις πέντε εναντίον πέντε στην προπόνηση τότε οι συνθήκες είναι ελλιπείς. Κι έτσι παίξαμε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν τελικός και για τις δύο ομάδες καθώς και ο Ιωνικός έχει τα δικά του θέματα».

Ο Γιάννης Καστρίτης επέμεινε στις συνθήκες κι έδωσε όλα τα credits στους συνεργάτες του. «Μπορώ να χαρακτηρίσω ένα μικρό θαύμα αυτό που έγινε σήμερα. Είδατε ότι για διάφορους λόγους δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα τα παιδιά κι αυτό δίνει αξία στη νίκη. Για να κερδίζει η ομάδα, πολλοί άνθρωποι κάνουν περισσότερη δουλειά και αυτή δεν φαίνεται. Δίνω τα credits στους συνεργάτες μου οι οποίοι προετοιμάζουν τα παιδιά, στον Παναγιώτη Ζάλογγο καθώς για να αντέχουν να παίξουν τόσα λεπτά κάποιοι παίκτες είναι προφανές ότι κάνει καλή δουλειά. Φτάσαμε τις έξι νίκες, ξέρουμε ότι τον Φλεβάρη οι ομάδες ενισχύονται για να παίξουν το τελευταίο του χαρτί κι ελπίζω να επιστρέψουμε υγιείς».

Ο προπονητής του Άρη ρωτήθηκε για το αν αυτές οι συνθήκες ουσιαστικά δείχνουν ότι ο Άρης δεν μπορεί να έχει βλέψεις για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος. «Δεν είπα κάτι τέτοιο. Δεν οριοθέτησα ποτέ ως στόχο τα Playoffs ή τη σωτηρία. Αυτά που είπα, τα είπα γιατί τα οφείλουμε στους παίκτες. Άπαντες πρέπει να είναι γνώστες του τι αντιμετωπίζουν και πρέπει να αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται. Δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε στόχους γιατί πολλά αναπροσαρμόζονται στη διάρκεια της χρονιάς. Είμαι σίγουρος ότι όλη η μπασκετική κοινότητα και o κόσμος του Άρη ξέρει να αναγνωρίζει και καταλαβαίνει πότε πραγματικά μάχεται μια ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα