ΠΑΟΚ: Η «κατάρα» των mid-season τραυματισμών

ΠΑΟΚ: Η «κατάρα» των mid-season τραυματισμών

ΠΑΟΚ: Η «κατάρα» των mid-season τραυματισμών

bet365

Ο ΠΑΟΚ έλυσε με κοινή συναίνεση τη συνεργασία του με τον Μάλκολμ Γκρίφιν, μιας και ο τραυματισμός του Αμερικανού γκαρντ αποδείχθηκε καταδικαστικός για το μέλλον του στον Δικέφαλο. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ χάνει μεσούσης της σεζόν μια βασική του μονάδα, μιας και το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο τα τελευταία χρόνια.

Τα μαντάτα από το μέτωπο του Μάλκολμ Γκρίφιν δεν ήταν καθόλου καλά για τον ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος γκαρντ αποδεσμεύθηκε, καθώς θα χρειαστεί να παραμείνει στα πιτς για ένα δίμηνο λόγω του προβλήματος του στο δεξί πόδι. Όπερ σημαίνει πως οι άνθρωποι του Δικεφάλου στερούνται οριστικά μια κομβική επιλογή του καλοκαιρινού τους σχεδιασμού (με ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια του ρόστερ), αναζητώντας πλέον στην αγορά τον αντικαταστάτη του.

Ο Γκρίφιν, φυσικά, δεν είναι ο μοναδικός - πρώην πλέον - «ασπρόμαυρος» που υποφέρει από σοβαρό τραυματισμό κατά την διάρκεια μιας σεζόν τα τελευταία χρόνια. Έχει εξελιχθεί τρόπον τινά σε... κατάρα για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν μάθει να πορεύονται χάνοντας λόγω τραυματισμού μια θερινή τους επιλογή.

Τζος Κάρτερ (2021-22)

Ένα μήνα πριν την λύση της συνεργασίας με τον Γκρίφιν, ο ΠΑΟΚ αποχαιρετούσε τον Τζος Κάρτερ. Ο 35χρονος φόργουορντ ικανοποίησε πέρσι κι είχε ανανεώσει το καλοκαίρι το συμβόλαιο του, όμως το πρόβλημα του στην μέση αποδείχθηκε πολύ σοβαρό. Εξαιτίας αυτού, θα έχανε το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν. Το «αντίο» ήταν αναπόφευκτο, με τον ΠΑΟΚ να αποκτά λίγες μέρες αργότερα τον Ντεμίτρι Ρίβερς που αγωνίζεται στις θέσεις «4» προς «3».

Ελάιτζα Μήτρου-Λογνκ (2020-21)

11 μήνες νωρίτερα, ο ομογενής γκαρντ τίθεται νοκ - άουτ καθώς το χειρουργείο (αρθροσκόπηση) στο τραυματισμένο του γόνατο είναι αναγκαίο. Ο Άρης Λυκογιάννης χάνει τον Μήτρου-Λονγκ σε μια σημαντική καμπή της σεζόν. Στην θέση του έρχεται ο έτερος... άτυχος, Τζος Κάρτερ. Ο Μήτρου-Λονγκ είναι πλέον υγιής κι έχει επιστρέψει στην δράση, κάνοντας πρόσφατα το ντεμπούτο του με τον Απόλλωνα Πατρών στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Άρη.

Τζαμάλ Τζόουνς (2018-19)

Αρχές Μαρτίου του 2019 κι οι φόβοι επιβεβαιώνονται. Ο Τζαμάλ Τζόουνς είναι αναγκασμένος να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, μιας κι ο χόνδρος στο δεξί του γόνατο τον κρατά παροπλισμένο. Το διάστημα της απουσίας του υπολογίζεται περί τους 4 μήνες και φυσιολογικά τίθεται νοκ άουτ για το υπόλοιπο της περιόδου. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χάνει το τριάρι του εν μέσω των ευρωπαϊκών μαχών με την ΑΕΚ για τους "16" του BCL.

Τζόρνταν Σάιμπερτ (2016-17)

Τέλη Φεβρουαρίου του 2017 κι ο Τζόρνταν Σάιμπερτ βγάζει τον ώμο του σε ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη φορώντας νάρθηκα και τα νέα που προκύπτουν από τις εξετάσεις που υποβάλλεται δεν είναι καλά. Ο ΠΑΟΚ στερείται τελικά των υπηρεσίων του τότε 25χρονου παίκτη για το υπόλοιπο της σεζόν, με τον Αυστραλό Νέιτ Σόμπεϊ να έρχεται ως αντικαταστάτης του στο PAOK Sports Arena.

Κώστας Χαραλαμπίδης (2014-15)

Νοέμβριος του 2014 κι ο «Μπίδης» τραυματίζεται σοβαρά σε ματς του Eurocup με την Ζιελόνα Γκόρα, στην ηλικία των 38 ετών. Η γνωμάτευση γράφει ολική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα στο αριστερό γόνατο. Παρέμεινε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και την επόμενη αγωνιστική σεζόν, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να πατήσει παρκέ. Τον Μάιο του 2016 ρίχνει τους τίτλους τέλους στην επαγγελματική του καριέρα. Ο τραυματισμός του αποδείχθηκε τελικά καταδικαστικός για την καριέρα του κι όχι απλά για το υπόλοιπο μιας σεζόν.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα