Άρης - Απόλλων Πάτρας 70-56: Κέρδισε γιατί «θυμήθηκε» την άμυνα

bet365

Ο Άρης επικράτησε του Απόλλωνα Πάτρας στο Nick Galis Hall με 70-56 και πλέον μπορεί να στρέψει το βλέμμα του προς τα πάνω και να κοιτάξει τα Playoffs.

Η δέσμευση για επιστροφή στις αποτελεσματικές άμυνες υλοποιήθηκε από την πλευρά του Άρη, αν συνδυαζόταν και με ορθολογισμό στην επίθεση, τόσο το καλύτερο. Τελικώς αυτός ο συνδυασμός δεν χρειάστηκε γιατί ο Άρης κέρδισε εύκολα τον Απόλλωνα, κατευθυνόμενος από τους Κέλι-Χάνλαν και Ουίλιαμς. Ο δε Απόλλων δεν είχε λύσεις στην επίθεση καθώς όταν είδε τον αντίπαλό του να περιορίζει τη δράση των ΜακΛιν, Τσαλμπούρη ουσιαστικά βγήκε εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Ο αγώνας

Μέσα από την άμυνά του και την ευστοχία του στο μακρινό σουτ, ο Άρης προηγήθηκε με 13-6 στα μισά της πρώτης περιόδου καθώς ο Απόλλων αδυνατούσε ακόμη και να εκτελέσει. Εκεί οι «κίτρινοι» έχασαν τη δυνατότητα να ξεφύγουν με μεγαλύτερη διαφορά, συνέπεια των άστοχων μακρινών σουτ που ακολούθησαν (3/11) κι έτσι δεν επωφελήθηκαν του διπλάσιου αριθμού ριμπάουντ και κυρίως των πέντε επιθετικών που μάζεψαν (19-15, 10’).

Ο Νίκος Βετούλας είδε την αποτελεσματικότητα της ζώνης από τα τέλη της πρώτης περιόδου και τη διατήρησε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο ΜακΛιν έδωσε μακρινό σουτ στην επίθεση, ο Γιώργος Τσαλμπούρης ήταν ουσιαστικός όσες φορές είχε πλεονέκτημα και ο Απόλλων επέστρεψε (26-24, 14.30). Ένα τρίποντο του Στέλιου Πουλιανίτη μάλλον ήταν σωτήριο για την ψυχολογία του Άρη ο οποίος τελικώς δεν έχασε τα σκήπτρα, μάλιστα το +9 (39-30) στο τέλος του ημιχρόνου μάλλον ήταν ονειρικό βάσει της εξέλιξης του αγώνα.

Η διαφορά έφτασε στο +14 (46-32, 22:30) κι εκεί που ο Άρης έδωσε την αίσθηση ότι θα διευκόλυνε τον εαυτό του, ακολουθήσουν δυόμισι λεπτά κακοποίησης του αθλήματος από τις δύο ομάδες. Ο Απόλλων βελτίωσε την άμυνά του και στην επίθεση βρήκε λύσεις από τον Ντέιβις, ο Άρης σκόραρε με το σταγονόμετρο και δίχως να βγάλει σωστές επιθέσεις περιορίστηκε στους δέκα πόντους μέχρι το τέλος της περιόδου (56-46).

Στα πρώτα 3:30 αγωνιστικά της τελευταίας περιόδου οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα καλάθι! Κι αν για τον Άρη αυτό ήταν φυσιολογικό καθώς δεν είχε λογική στις επιθέσεις του, ο Απόλλων έχασε τη δυνατότητα επιστροφής γιατί ο ΜακΛιν έχασε διαδοχικά ελεύθερα σουτ. Κι έτσι ο Άρης δεν πλήρωσε το (πολύ) κακό διάστημά του και μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο με +14 (62-48). Παρά τα λάθη του Άντονι Κάουαν και τους πόντους που πήρε ο Απόλλων από τις βολές, δεν άλλαξε κάτι καθώς η διαφορά δεν μειώθηκε από τα διψήφια επίπεδα.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 39-30, 56-46, 70-56

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης εστίασε στην άμυνα, δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα να πατήσει στη ρακέτα και τον υποχρέωσε σε αρκετά σουτ της απελπισίας από μακρινή απόσταση. Παράλληλα είχε 21 επιπλέον επιθέσεις μέσα από το επιθετικό ριμπάουντ, τα επτά επιπλέον κλεψίματα και τα λιγότερα λάθη.

Ο MVP: Ο Τζέιμς Κέλι επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, προσθέτοντας ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ζίριους Ουίλιαμς έκανε δουλίτσα στην άμυνα και στο αμυντικό ριμπάουντ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Κάουν έφτιαξε για τον εαυτό του και κατέστρεψε ένα σωρό επιθέσεις της ομάδας του τελειώνοντας το παιχνίδι με μία ασίστ και τέσσερα λάθη. Κακό παιχνίδι για τον Απόλλωνα από τον Νίκο Δίπλαρο

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα τρομερά κουραστικό παιχνίδι με άναρχο μπάσκετ, σουτ στον… γάμο του καραγκιόζη και γενικώς το επίπεδο ήταν πολύ χαμηλό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μάταια ο Έρικ Λόκετ προσπαθεί να βρει στόχο έξω από τα 6.75 από το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος. Παραμένει απελπιστικά άστοχος με 0/20 προσπάθειες.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης κέρδισε δίκαια καθώς είχε σταθερά καλή και σκληρή την άμυνά του και στην επίθεση αποδείχθηκε ότι διαθέτει περισσότερες λύσεις από τον Απόλλωνα και κυρίως σε παίκτες που μπορούν να φτιάξουν φάσεις για τους εαυτούς τους.

70

56

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα