Μπαρτζώκας: «Δεν μπορεί αν κάνουμε 2-3 νίκες να λέμε ότι παίζουμε καταπληκτικά, ούτε πως υπάρχει κρίση με 1-2 ήττες»

Μπαρτζώκας: «Δεν μπορεί αν κάνουμε 2-3 νίκες να λέμε ότι παίζουμε καταπληκτικά, ούτε πως υπάρχει κρίση με 1-2 ήττες»

Ευαγγελος Στελλάκης
Μπαρτζώκας: «Δεν μπορεί αν κάνουμε 2-3 νίκες να λέμε ότι παίζουμε καταπληκτικά, ούτε πως υπάρχει κρίση με 1-2 ήττες»
Έπειτα από την εκτός έδρας επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στη σημασία του ροζ φύλλου, τονίζοντας παράλληλα πως η Euroleague είναι ένας μαραθώνιος.

Αμέσως μετά τη νίκη (69-87) στην Ρόδο για την 13η αγωνιστική της Basket League, ο έμπειρος τεχνικός των Πειραιωτών δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Στόχος ήταν να κερδίσουμε. Τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Ο Κολοσσός είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι μέσα στις 4-5 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Έχουν πολύ καλή εκτέλεση κι αμυντικά αλλά κι επιθετικά με δύο point guard που πασάρουν πολύ την μπάλα και καλούς σκόρερ γύρω γύρω συν πεντάρια που σουτάρουν την μπάλα.

Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για μας. Αν συνυπολογίσουμε ειδικά ότι ο ΜακΚίσικ κι ο Βεζένκοβ ήταν τραυματίες. Γενικά εμείς είχαμε ένα πολύ κουραστικό πρόγραμμα τις προηγούμενες μέρες. Εκτιμούμε πολύ τη νίκη, ήταν πολύ σημαντική και θα ήθελα να την αφιερώσω στη μνήμη του Αντώνη Νταή, συμπληρώνονται (σ.σ. αύριο) δύο χρόνια από τον θάνατο του».

Αναφορικά με τα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια κι ειδικότερα εκείνο με τον Ερυθρό Αστέρα (27/1): «Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα παιχνίδια, η Ευρωλίγκα είναι διαφορετική. Αν κάποιος κατανοήσει τι είναι η Ευρωλίγκα και δεν μείνει στο συναισθηματικό μέρος ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει σε κάθε ματς, θα καταλάβει τι συμβαίνει. Είδατε ότι η Εφές πήγε να χάσει από τον Παναθηναϊκό, είδατε τα άλλα αποτελέσματα των ομάδων της κορυφής πως χάνουν.

Θέλω να πω ότι η Ευρωλίγκα είναι μαραθώνιος και κάθε ματς είναι σημαντικό. Μπορεί να χάσει ο πρώτος απ' τον τελευταίο. Δεν μπορούμε αν κάνουμε 2-3 νίκες να λέμε ότι παίζουμε καταπληκτικά ούτε αν χάσουμε 1-2 παιχνίδια πως βρισκόμαστε σε κρίση. Τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά, δύσκολα και το πρόγραμμα μας είναι βαρύ. Εμείς είχαμε πολλά κρούσματα τα Χριστούγεννα και αυτό μας έφερε λίγο πίσω, αλλά βρισκόμαστε σε καλή βαθμολογική θέση στην Ευρωλίγκα. Στο χέρι μας είναι να ξαναμπούμε σε ένα πλάνο νίκης, αρχής γενομένης από το ματς της Πέμπτης με τον Ερυθρό Αστέρα».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα