Λάρισα - Άρης 84-81: Τον έβαλε σε μπελάδες, γκρίνια για το φινάλε (vid)

bet365

Η Λάρισα επικράτησε με 84-81 του Άρη στο κλειστό της Νεάπολης σ’ έναν αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και με τους «κίτρινους» να γκρινιάζουν για ένα καταλυτικό σφύριγμα από τον Παπαπέτρου 4’’ πριν το τέλος.

Η Λάρισα έκανε βήμα παραμονής στην κατηγορία με τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο Πρωτάθλημα και κορυφαίο τον Ουσμάν Κρουμπάλι. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού δεν έχασε το προβάδισμα για περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα αλλά στην τελευταία περίοδο λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει με τα λάθη της.

Ο Άρης ξέχασε να παίξει άμυνα στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, σοβαρεύτηκε στην τελευταία περίοδο και φωνάζει για μια υπόδειξη του διαιτητή Παπαπέτρου όπου σε μια προσπάθεια του Άντονι Κάουαν 4’’ πριν το τέλος και με το σκορ στο 82-81 υπέδειξε τζάμπολ κι έδωσε την κατοχή στη Λάρισα ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ.

Ο αγώνας

Η Λάρισα είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο μέσα από την κυριαρχία των ψηλών τους (Κρουμπάλι και Τσαϊρέλης έδωσαν 15 πόντους) αλλά και τις συχνές επισκέψεις της στη γραμμή των βολών (9/12). Έτσι προηγήθηκε με 10-2 (4’). Ο Άρης αντιμετώπισε πρόβλημα με φάουλ από την αρχή του αγώνα, δεν πήγε στη γραμμή των βολών, υπέπεσε σε έξι λάθη, αλλά πήρε 12 πόντους από τον Ολιβιέ Χάνλαν (22-19, 10’).

Η Λάρισα είχε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό σε αντίθεση με τον Άρη που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν έδωσε μπάλες στον Τζέιμς Κέλι στο low post. Κι έτσι η διαφορά πήγε στο +10 (33-23, 14’). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέχρι εκείνο το σημείο οι πόντοι από λάθη ήταν 13-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Άρης βρήκε ισορροπία μέσα από την άμυνα ζώνης, είχε παίκτη κλειδί τον Σιδηροηλία, πήρε εννιά πόντους από τον Κάουαν και με 3-11 επιμέρους σκορ μείωσε σε 36-34 (17’). Ωστόσο η Λάρισα κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (45-41).

Η Λάρισα συνέχισε να βρίσκει λύσεις με πρωταγωνιστή τον Ντεβόντε Γκριν (54-46, 24’) καθώς οι παίκτες του Άρη ήταν… τεμπέληδες στην άμυνα και στην επίθεση τα περίμεναν όλα από τον Χάνλαν. Το πρόβλημα των φάουλ απασχόλησε και τη Λάρισα στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά δεν της κόστισε γιατί είχε συνέπεια στην άμυνα, εκμεταλλεύτηκε και την επιπολαιότητα των αντιπάλων της (66-56).

Ο Άρης βρήκε λύσεις έξω από τα 6,75, μείωσε σε 69-64 (32’) αλλά και πάλι ο Κρουμπάλι κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του (73-64). Ο Άρης αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ έχοντας συμπληρώσει τέσσερα ομαδικά σε περίπου δύο αγωνιστικά λεπτά (!), ενώ ο Ντεβόντε Γκριν έγινε ο πρώτος παίκτης που αποβλήθηκε. Διαδοχικά λάθη του Στέφαν Μούντι έδωσαν την ευκαιρία στον Τζέιμς Κέλι να βρει πόντους στο ανοιχτό γήπεδο (73-70, 35’).

Οι «κίτρινοι» πλησίασαν στον πόντο (73-72) αλλά δύο βολές του Τσαϊρέλη κι ένα λάθος του Κέλι διατήρησαν το προβάδισμα για τη Λάρισα (77-73) με την είσοδο στα τελευταία δύο λεπτά. Μια τεχνική ποινή στον Νώντα Παπαντωνίου, ένα κάρφωμα του Κέλι κι ένα έμμεσο τρίποντο του Κάουαν έδωσαν στον Άρη το προβάδισμα (77-79, 38:30) για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Η Λάρισα αντέδρασε αρχικά με τον Μούντι για να ακολουθήσει το τρίποντο του Παπαντωνίου έβαλε μάλιστα ένα μεγάλο σουτ (82-79), 37’’ πριν το τέλος.

Ο Τζειμς Κέλι είχε 0/2 βολές, ο Μούντι τον μιμήθηκε και η αγωνία παρατάθηκε (82-81) 14.4’’ πριν το φινάλε. Ο Άρης έκλεψε την μπάλα, ο Κάουαν έκανε τη διείσδυση σε μια φάση όπου ο Άρης ζήτησε φάουλ αλλά ο Παπαπέτρου έδωσε τζάμπολ! Κι έτσι γράφτηκε ο επίλογος του αγώνα με δύο βολές του Μούντι και άστοχο σουτ τριών πόντων του Καμάρα.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 45-41, 66-56, 84-81

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λάρισα το ήθελε περισσότερο, δεν πλήρωσε τις αυτοκτονικές τάσεις της και ο Άρης εκεί που πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ δεν το εκμεταλλεύτηκε. Υπάρχει αμφιβολία όμως για την επίθεση των «κίτρινων» όπου ο Άρης ζήτησε φάουλ στον Κάουαν αλλά ο διαιτητής Παπαπέτρου έδωσε τζάμπολ.

MVP: Ο Ουσμάν Κρουμπάλι έκανε καταπληκτική παιχνίδι καθώς έκανε ό,τι ήθελε τους ψηλούς του Άρη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αν και ο Παπαντωνίου έβαλε το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα και μοίρασε ασίστ, αυτός ο τίτλος ανήκει στον Μιχάλη Τσαϊρέλη.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Η γραμμή των ψηλών του Άρη και ειδικότερα οι Ουίλιαμς, Τζούστον νικήθηκε κατά κράτος από τους μόλις δύο ψηλούς (Κρουμπάλι-Τσαϊρέλη) της Λάρισας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Με εξαίρεση 20’’ η Λάρισα δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο παιχνίδι

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Υπάρχει αμφιβολία για το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπαπέτρου στην προσπάθεια του Άντονι Κάουαν.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Λάρισα ήταν καλύτερη του Άρη και άξιζε τη νίκη αλλά στο τέλος θα μπορούσε να πληρώσει τις αυτοκαταστροφικές επιλογές της. Ο Άρης έπαιξε άμυνα μόνο στην τελευταία περίοδο και όταν πέρασε για πρώτη φορά μπροστά λειτούργησε με επιπολαιότητα.

Λάρισα - Άρης

Λάρισα - Άρης

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα