ΠΑΟΚ - Κολοσσός 86-80: Ο Τζόουνς ήταν «Κολοσσός»(vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου

bet365

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 4 νίκες στη Basket League αφού κατάφερε να επικρατήσει με 86-80 εντός έδρας του Κολοσσού μετά από την κυριαρχία του στο πρώτο και τέταρτο δεκάλεπτο. Εξαιρετικός ο Τζόουνς με 20 πόντους, μίλησε ο Ρίβερς στο «ξέσπασμα»

Ο ΠΑΟΚ σταμάτησε το σερί του Κολοσσού Ρόδου και έφτασε το ρεκόρ του στο 4-6, αφού πήρε τη νίκη με 86-80 στο πλαίσιο της επανέναρξης της Basket League. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να τρέξουν επιμέρους 24-19 στην τελευταία περίοδο, ενώ είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Τζόουνς και πολυφωνία στην καθοριστική περίοδο. Η ομάδα του Καντζούρη αγωνιζόταν χωρίς τον Βασίλη Ξανθόπουλο από το δεύτερο δεκάλεπτο μετά την αποβολή του.

Ο αγώνας

Ο Κολοσσός είχε άσχημα ποσοστά στα πρώτα 4 λεπτά του παιχνιδιού με 0/9 σουτ εντός παιδιάς και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν φτάνοντας γρήγορα στο 12-0. Διαφορά που κατάφεραν να ρίξουν στους 3 με επιμέρους 2-11 το οποίο άρχισε ο Τιλί και ολοκλήρωσε ο Μπιλλής από την περιφέρεια. Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκε και πάλι στον ΠΑΟΚ με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 26-15 χάρη σε τρίποντο του Καμπερίδη.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με την αποβολή του Βασίλη Ξανθόπουλου στο 12' για φλόπινγκ «κουβαλώντας» ένα αντιαθλητικό φάουλ από το προηγούμενο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έφτασε τους 11 με την εύστοχη βολή του Τολιόπουλου, με την ψαλίδα να κλείνει στους 4 (40-36) με κύριο εκφραστή τον Φλόιντ που μέτρησε 12 πόντους σε εκείνο το σημείο. Οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 44-39 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, οι δύο βολές του Ποτ έκαναν το 44-46 για τον Κολοσσό, ο οποίος πήρε το πρώτο προβάδισμα του αγώνα. Το +7 (44-51) που ήρθε από τα χέρια του Ουίλιαμς, εκμηδενίστηκε (51-51) με τους Τζόουνς, Λοβ και Καμπερίδη. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και βρέθηκαν στο 54-61, ωστόσο η καθοριστική περίοδος ξεκίνησε με το 62-61 υπέρ του ΠΑΟΚ από τρίποντα των Καμπερίδη και Τολιόπουλου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε εναλλαγές στο σκορ στο ξεκίνημά του με τον Ρίβερς, όμως, να κάνει το 70-65 στο 32' και ο Γιάνκοβιτς το 76-67 δύο λεπτά αργότερα. Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην πίεση, έδειξε κυριαρχία και επικράτησε με τελικό σκορ 86-80.

ΠΟΥ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Τόσο στα τρίποντα Καμπερίδη και Τολιόπουλου στο τρίτο δεκάλεπτο που «κράτησαν» ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ, όσο και στο ξέσπασμα του τέταρτου δεκαλέπτου.

Ο MVP: Ο Μάρβιν Τζόουνς είχε 20 πόντους με 7/12 δίποντα, 13 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 33:29 που αγωνίστηκε.

Ο ΑΦΑΝΉΣ ΉΡΩΑΣ: Απόλυτος συμπαραστάτης ο Ντεμίτρι Ρίβερς ο οποίος οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην τελευταία περίοδο (9πόντους) ενώ ολοκλήρωσε με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ. Σημαντικοί επίσης οι Γιάνκοβιτς (15π.), Τολιόπουλος (12π.) και Καμπερίδης (10π.).

Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος που αποβλήθηκε με 4:33 συμμετοχής και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Και πάλι η αποβολή του Βασίλη Ξανθόπουλου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα τρίποντα του Κολοσσού με 16/31, το χαμηλό ποσοστό των δύο ομάδων στα δίποντα και η διαφορά στα λάθη (11 έναντι 6)

ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μεγάλη νίκη-ανάσα για τον ΠΑΟΚ απέναντι σε δύσκολο αντίπαλο. Ξεκινά με το δεξί και πάλι στο πρωτάθλημα, ενώ ο Κολοσσός μπορεί να μην πτοείται στην προκειμένη, αλλά θα αναζητήσει τρόπους να επανέλθει στον ρυθμό του.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 44-39, 62-61, 86-80

ε

σ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα