Αναμένονται «καμπάνες» με -3 βαθμούς στην ΑΕΚ και -1 βαθμό στον Ηρακλή

Newsroom
Αναμένονται «καμπάνες» με -3 βαθμούς στην ΑΕΚ και -1 βαθμό στον Ηρακλή

bet365

Τα μη διακανονισμένα χρέη των ΚΑΕ ΑΕΚ και ΚΑΕ Ηρακλής αναμένεται να επιφέρουν ποινές -3 και -1 βαθμών αντίστοιχα από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Συγκεκριμένα η Ένωση δεν μπόρεσε να βγάλει εις πέρας του διακανονισμούς της σεζόν 2020-21 και οι οποίοι αφορούσαν τους Βαγγέλη Αγγέλου, Γιόνας Ματσιούλις και Ματ Λοτζέσκι, καθώς οι τρεις πρώην «κιτρινόμαυροι» δεν δέχτηκαν τις προτάσεις της ΑΕΚ.

Η διορία προκειμένου να επιλύσει την κατάσταση έληγε το μεσημέρι της Τρίτης (27/1, 13:00) και από τη στιγμή που δεν επήλθε καμία συμφωνία, η επιτροπή του ΕΣΑΚΕ έστειλε την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή και εκείνος θα ανακοινώσει τους -3 βαθμούς για την ΑΕΚ. Δηλαδή -1 βαθμός και καθεμιά από τις τρεις περιπτώσεις!

Όσο για τον Ηρακλή; Βάσει του καταστατικού του ΕΣΑΚΕ κάθε ομάδα πρέπει να καταβάλλει στον ΕΣΑΚΕ συμβόλαια ύψους τουλάχιστον 400.000 ευρώ, ενώ ο «Γηραιός» είχε παρουσιάσει συμβόλαια ύψους 385.000 ευρώ. Επιπλέον υπήρχε και η ανοικτή υπόθεση του Γιάννη Κουζέλογλου ο οποίος είχε στείλει εξώδικο στον ΕΣΑΚΕ μέσω του δικηγόρου του, με το οποίο κατηγορούσε τον Ηρακλή για... πλαστογραφία εξηγώντας ότι ουδέποτε είχε υπογράψει το συμβόλαιο το οποίο είχε κατατεθεί στον ΕΣΑΚΕ.

Γι' αυτόν τον λόγο η ΚΑΕ Ηρακλής αναμένεται να τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή με ποινή -1 βαθμού.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα