ΑΕΚ: Ραγδαίες εξελίξεις με Δέδα, Ματσιούλις και στο βάθος Γόντικας-Μπόγρης!

ΑΕΚ: Ραγδαίες εξελίξεις με Δέδα, Ματσιούλις και στο βάθος Γόντικας-Μπόγρης!

ΑΕΚ: Ραγδαίες εξελίξεις με Δέδα, Ματσιούλις και στο βάθος Γόντικας-Μπόγρης!

bet365

Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Gazzetta, η «Ένωση” εξετάζει το ενδεχόμενο της – κοινή συναινέσει – λύσης της συνεργασίας με τον προπονητή της και προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών από ανεξόφλητους διακανονισμούς.

Την ώρα που η «βασίλισσα» ετοιμάζεται να δώσει τον τελευταίο αδιάφορο αγώνα της για το BCL, με την Τρεβίζο στην Ιταλία και λίγες ώρες μετά την δήλωση του Γιώργου Μπόγρη στην εκπομπή “Pick'n roll” της Cosmote TV ότι βρίσκεται σε άδεια, περιμένει τηλεφώνημα να γυρίσει και ότι δεν “κολλάει” με το πλάνο του Στέφανου Δέδα, όλα δείχνουν ότι οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις.

Η πρώτη απ' αυτές έχει να κάνει με τον φόβο των ανθρώπων της ομάδας για αφαίρεση τουλάχιστον ενός βαθμού (μπορεί και δύο), μετά την πεισματική άρνηση του Ματσιούλις (ενδεχομένως και του Γιάνκοβιτς) να συμφωνήσει σε νέο διακανονισμό και την καταγγελία που έκανε στην FIBA (εκεί όπου τα ban έχουν φτάσει στον "γρουσούζικο" αριθμό 13). Αυτό σημαίνει ότι αν την Πέμπτη, η Επιτροπή Αδειοδότησης παραπέμψει τον «δικέφαλο του Νότου» στον αθλητικό δικαστή, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την τιμωρία του (15 μέρες μετά την απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου του ΕΣΑΚΕ).

Η δεύτερη αφορά στην ειλημμένη – μέχρι και πριν από λίγες ώρες – συναπόφαση της ΑΕΚ και του προπονητή της, Στέφανου Δέδα να λύσουν κοινή συναινέσει την συνεργασία τους. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, ο 39χρονος τεχνικός – για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον επιστροφής στην πρώην ομάδα του στο Ισραήλ (Χάποελ Χολόν) – θα αποχωρούσε από μία προβληματική κατάσταση και παράλληλα η «Ένωση» θα γλίτωνε από ένα βαρύ (για τα σημερινά δεδομένα της) κλειστό διετές συμβόλαιο της τάξεως των 300.000 Ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, μέχρι και πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Ιταλία, η επιθυμία να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους ήταν κοινή, τόσο για τον σύλλογο, όσο και τον Θεσσαλονικιό προπονητή. Κάτι που σήμαινε ότι ο αποψινός αγώνας αναμενόταν να είναι ο τελευταίος του στον πάγκο της «Ένωσης».

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta, άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Μάκη Αγγελόπουλου προσέγγισαν τις προηγούμενες μέρες τον Γιώργο Λιμνιάτη και θέλησαν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις του για το σενάριο της επιστροφής του στην ομάδα, ως head-coach.

Η τρίτη έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας από την ελληνική αγορά, που μετά την αποχώρηση του Βαουλέτ και το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών, προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πιθανότητα επανενεργοποίησης του Γιώργου Μπόγρη (αν φύγει ο Δέδας) ώστε να ενισχυθεί η ρακέτα, αλλά και στο πιο βάθος, η επιστροφή του Κώστα Γόντικα, του οποίου το συμβόλαιο με τον Ιωνικό εκπνέει στο τέλος του 2021.

Ίσως, μάλιστα αυτός να είναι κι ένας λόγος που ο 27χρονος διεθνής σέντερ δεν πήρε μετεγγραφή στο Περιστέρι (υπήρξε έντονο ενδιαφέρον), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανανεώσει με τους Νικαιώτες και να μετακινηθεί αργότερα (προς τον Φεβρουάριο, όταν πιθανά θα έχουν απομακρυνθεί οι πιθανότητες να κινδυνεύσουν) προς την ΑΕΚ.

Όπως και να έχει όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά και οι πιθανότητες να ισχύσουν ή όχι, είναι σχεδόν ισόποσα μοιρασμένες. Άλλωστε στην περίπτωση του Δέδα, πολλά θα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν οι διοικούντες την Χάποελ Χολόν (θέλουν διακαώς να επανασυνδεθούν με τον Έλληνα προπονητή) στο θέμα της λύσης της συνεργασίας τους με τον Ιταλό, Μαουρίτσιο Μπουσκάλια, με τις φήμες να «φουντώνουν» μετά την πρόσφατη βαριά εντός έδρας ήττα (72-90) από την προτελευταία του ισραηλινού πρωταθλήματος, Χάποελ Εϊλάτ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα