Ολυμπιακός - Απόλλων Π. 98-78: Σκορ και θέαμα (vid)

Ολυμπιακός και Απόλλων έπαιξαν πολύ ωραίο μπάσκετ, πρόσφεραν όμορφες φάσεις, αλλά όπως ήταν φυσικό η νίκη πήγε στους «ερυθρόλευκους» με 98-78.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός και με αρκετή όρεξη στο μπροστινό μόνο μέρος του παρκέ του ΣΕΦ με αποτέλεσμα να επικρατήσει του Απόλλωνα Πάτρας με 98-78. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα από το τζάμπολ κιόλας φρόντισαν να επιβεβαιώσουν τη διαφορά ποιότητας που τους χώριζε από τους αντιπάλους τους . Από την άλλη όμως και η ομάδα του Νίκου Βετούλα παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική για τρία δεκάλεπτα (εξαίρεση το πρώτο) κι έδειξε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλύτερα την αναμέτρηση κι έχοντας τους Παπανικολάου και Μάρτιν για σκόρερ, προηγήθηκαν με 10-2 (4’). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με πρωταγωνιστή τον Κόλμαν, ωστόσο Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ συνδέθηκαν από τα 6.75 κι η διαφορά άνοιξε στο +12 (22-10, 8’).

Στην δεύτερη περίοδο ο Τσαλμπούρης για τον Απόλλωνα και οι Σλούκας, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ για τους γηπεδούχους βρήκαν λύσεις στην επίθεση με τη διαφορά να παραμένει σταθερά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (38-20, 14’). Η διαφορά ποιότητας και το βάθος του πάγκου έβγαιναν στο παρκέ με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ολυμπιακού να παίζουν απελευθερωμένο μπάσκετ στην επίθεσή τους και στην πίσω πλευρά του γηπέδου η πίεση που ασκούσαν δυσκόλευε τους Πατρινούς. ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης συνέχισαν να σκοράρουν από μακριά και μετέτρεψαν το σκορ σε 46-28 (17’). Οι παίκτες του Απόλλωνα διά χειρός Τόμας βρήκαν τρόπο πάντως να κλείσουν την διαφορά σε πιο λογικό επίπεδο, πριν μπουν στα αποδυτήρια (50-38, 20’).

Το τρίτο δεκάλεπτο τουλάχιστον στο ξεκίνημά του, θύμιζε διαγωνισμό τριπόντων. Παπανικολάου και Πρίντεζης από τη μία πλευρά, Κόλμαν και Τόμας από την άλλη «φόρτωσαν» τα καλάθια για το 61-50 (25’). Σε εκείνο το σημείο ο Ντόρσεϊ με δικό του τρίποντο και ασίστ στον Πρίντεζη, άλλαξε ξανά τον ρυθμό μεγαλώνοντας τη διαφορά (66-50, 16’). Ενα επιθετικό κρεσέντο του Τσαλμπούρη μετέτρεψε το σκορ σε 69-58 (29’) όμως ο ΜακΚίσικ απάντησε γρήγορα για το 76-58.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα κατάφερε να μείνει ανταγωνιστική και στο νέο ξέσπασμα του Ολυμπιακού. Ο Τσαλμπούρης είχε βρει ρυθμό και με δικά του καλάθια και οι συνεργασίες του Δίπλαρου με τον Διαμαντάκο μείωσαν για την ομάδας του σε 86-76 (36΄). Ο Ολυμπιακός δεν ανησυχούσε για τη νίκη, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τον άφηνε η ομάδα του Απόλλωνα να αισθανθεί άνετα μέχρι και το τελευταίο τρίλεπτο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το τζάμπολ φρόντισαν οι «ερυθρόλευκοι» να αφαιρέσουν κάθε ελπίδα που είχαν οι Πατρινοί. Πάντως μετά την πρώτη περίοδο οι Πατρινοί ήταν κάτι περισσότερο από ανταγωνιστικοί. Δεν διεκδίκησαν τη νίκη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν άφησαν τον αντίπαλό τους να «ανοίξει» τη διαφορά.

Ο MVP: Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ τελείωσε με 22 πόντους έχοντας 5/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα κι ένα λάθος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντέιον Γκρίφιν δεν βοήθησε τους Πατρινούς αφού στα 19:35 που αγωνίστηκε είχε 0/5 σουτ,

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λιβιό Ζαν Σαρλ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και καλές άμυνες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 14 εύστοχα τρίποντα των «ερυθρόλευκων», οι 27 ασίστ που έδωσαν, αλλά και οι 19 τελικές πάσες των Πατρινών.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η παρουσία του Κουίνσι Έισι για 8 λεπτά. Ο Αμερικανός είχε 0/4 σουτ, 2 ριμπάουντ και μία ασίστ. Μακριά από αυτά που ζητά ο Μπαρτζώκας από αυτόν.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός έδειξε μεγάλη σοβαρότητα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Στο «5on5» η μπάλα έφευγε γρήγορα από τα χέρια και βρήκαν πολλά ελεύθερα σουτ. Το μυαλό στρέφεται πλέον στην Μπάγερν ενώ οι Πατρινοί σκέφτονται τον… τελικό εντός έδρας με τη Λάρισα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-13, 51-38, 76-61, 98-78

1

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα