Λυκογιάννης: «Δεν παίρνεις τρεις πόντους αν κερδίσεις τον Άρη»

Λυκογιάννης: «Δεν παίρνεις τρεις πόντους αν κερδίσεις τον Άρη»

Newsroom
Λυκογιάννης: «Δεν παίρνεις τρεις πόντους αν κερδίσεις τον Άρη»

bet365

Ο Άρης Λυκογιάννης αποθέωσε τους παίκτες του για το επίπεδο συγκέντρωσης τους στο ντέρμπι και μίλησε για τη διαχείριση μιας νίκης, τονίζοντας ότι η μεγάλη διαφορά δεν δίνει τίποτε περισσότερο από τους δύο βαθμούς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ υποστήριξε αρχικά ότι… «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Κατά δεύτερον, για τη δίκαιη και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, άνετη νίκη μας. Τρίτον, είναι ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, το πιστώνονται 100% οι παίκτες. Είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, με δύο εκτός έδρας παιχνίδια αλλά και διαχείρισης συναισθημάτων από μια ήττα στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως και τους τραυματίες που μπαίνουν ανέτοιμοι και μέσα από όλ’ αυτά, αντιμετωπίσαμε μια καλοδουλεμένη ομάδα με ενέργεια και ξύλο στην άμυνα.

Δεν ξέραμε αν θα βρίσκαμε ενέργεια σε δύο ημέρες. Ασχοληθήκαμε πολύ με την πληροφορία κι ευτυχώς τα παιδιά συγκράτησαν σχεδόν τα πάντα. Βρεθήκαμε σε εξαιρετική μέρα στην επίθεση, παίξαμε με αυτοπεποίθηση και παίξαμε την καλύτερη άμυνά μας στη σεζόν. Ωστόσο, το αφήνουμε πίσω μας το παιχνίδι και κοιτάμε το επόμενο».

Σε ερώτηση για το τι έπαιξε ρόλο και ο ΠΑΟΚ είχε τόσο κυριαρχική παρουσία, είπε: «Από την αρχή της σεζόν προσπαθούμε να διαχειριστούμε πρόσωπα και καταστάσεις. Με εξαίρεση ένα 15ήμερο, δεν έχουμε βρεθεί καθόλου όπως ήμασταν στην προετοιμασία. Δεν είναι δικαιολογία αλλά πραγματικότητα. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και σχήματα… Ανεβάζουμε παιδιά από το εφηβικό για να κάνουμε προπόνηση. Έχουμε αλλάξει τις θέσεις των παικτών. Αυτό που έπαιξε ρόλο ήταν η μεγάλη ανάγκη της νίκης και δεύτερον, έχουμε αρκετά παιδιά που έχουν παίξει μπόλικες χρονιές στην Α1 και γνωρίζουν τη σημασία του αγώνα για τα δύο κλαμπ, οπότε είχαμε μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης».

Ο Άρης Λυκογιάννης ρωτήθηκε για το αν τον έχουν δικαιώσει κάποιοι παίκτες οι οποίοι αμφισβητήθηκαν. «Επειδή υπάρχει μεγάλη κουβέντα περί επιλογών, αυτές γίνονται με συγκεκριμένο σκεπτικό και επιλογή που έχει να κάνει με οικονομικά δεδομένα και τη διαθεσιμότητας της αγοράς. Εάν κάποιοι στο δικό τους μυαλό θέλουν να βαφτίσουν έναν παίκτη με λίγα χρήματα και δεν έχουν εμπειρία, βασικό πεντάρι που πρέπει να έχουν 20 πόντους και 15 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ας φέρουν και τα 15-20 χιλιάρικα μηνιαίως που κοστίζει ένας τέτοιος παίκτης. Η ανάγκη μας έκανε να θέλουμε να τους βγάλουμε μπροστά. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία του Ογκμπέιντε όταν ο Τζόουνς είχε κορονοϊό. Όπως και από τον Καμαριάνο. Από άλλους περίμενα περισσότερα», απάντησε.

Ρωτήθηκε για το τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν στη θέση του Άρη όπου ένας αγώνας στράβωσε από τα πρώτα λεπτά. «Σε όλα τα πράγματα πρέπει να υπάρχει διαχείριση συναισθημάτων και δεν είναι εύκολο. Όταν είσαι προπονητής σε κλαμπ μεγάλα με κόσμο και ιστορία και για διάφορους λόγους έχουν συνδεθεί με ανεπανάληπτες στιγμές οι οποίες όμως ανήκουν στο παρελθόν, είναι πολύ δύσκολο. Ο Άρης είναι καλοδουλεμένη ομάδα, παίζει πάνω από το όριο φάουλ στην άμυνα, βγάζει ενέργεια, έχει χημεία κι έχει κάνει σπουδαίες νίκες. Όσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς τις ήττες, άλλο τόσο είναι και οι νίκες. Αυτό φάνηκε σήμερα. Υπήρχε μια ομάδα στο γήπεδο η οποία διψούσε περισσότερο για τη νίκη. Την είχε μεγαλύτερη ανάγκη. Θα διαχειριστεί το αποτέλεσμα, αύριο είναι μια άλλη μέρα. Τέτοιες νίκες μετρούν στο μυαλό των οπαδών.Καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει για τον κόσμο αλλά είναι δύο βαθμοί και όχι τίποτε άλλο. Εμείς πρέπει να προσεγγίσουμε τα παιχνίδια όπως πρέπει. Δεν παίρνεις τρεις πόντους αν κερδίσεις τον Άρη».

Σχετικά με την κατάσταση του Μάλκολμ Γκρίφιν και το ζήτημα αντικατάστασης του Τζος Κάρτερ, απάντησε: «Ο Γκρίφιν έχει ένα οστικό οίδημα στην περόνη. Είναι καλύτερα, υπάρχει θέμα το οποίο διαχειριζόμαστε αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή. Στο θέμα αντικατάστασης του παίκτη δεν θέλω να πω πολλά. Είναι πολύ στενή η αγορά. Υπάρχουν παίκτες που είναι πολύ μέτριοι και είναι σε αγωνιστική απραξία, οπότε δεν βρίσκουμε ιδιαίτερη περίπτωση για την οποία αξίζει να ρισκάρουμε. Κι άλλες περιπτώσεις που όταν γράφτηκαν ξαφνικά ανέβηκε το κασέ του παίκτη. Αυτό έγινε με τον Χαλογουεϊ. Το ίδιο έγινε και με τον Γιάνκοβιτς, ενώ ο Ταρόλις συνεχώς αύξανε τα λεφτά που ήθελε ενώ και τα νούμερα του Άντριτς ανέβαιναν αλλά στην περίπτωσή του λαμβάνουμε υπόψη ότι είναι ανεμβολίαστος. Κι έτσι, παραμένουμε σε διαδικασία αναζήτησης. Προσπαθούμε να τους κρατήσουμε κρυφούς. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε γεμίσει ποντικούς!».

Ρωτήθηκε για το αν ένιωσε πίεση με τα αρνητικά αποτελέσματα και ήταν κάθετος. «Δε νιώθω καμία πίεση από κανέναν. Δεν μ’ ενδιαφέρει τι λέγεται και τι γράφεται γιατί γράφονται από ανθρώπους που δεν ξέρουν μπάσκετ. Αν θέλω να πάρω μετοχές θα πάω στον χρηματιστή κι αν έχω πρόβλημα στην καρδιά, θα πάω στον καρδιολόγο. Στην Ελλάδα έχουμε πέντε εκατομμύρια προπονητές. Αισθάνομαι μόνο την πίεση που ασκώ εγώ στον εαυτό μου».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα