Ηρακλής - ΑΕΚ 86-74: Τεράστια νίκη για τον «Γηραιό», «πάγωσαν» με Ανγκόλα (vid)

bet365

Ο Ηρακλής πέτυχε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ με 86-74 και σημείωσε την πρώτη νίκη στο Ιβανώφειο επί της «Ένωσης» έπειτα από το 2005-06. Στο νοσοκομείο με εσωτερική αιμορραγία ο Ανγκόλα, θετικά νέα για την υγεία του.

Η 10η αγωνιστική της Basket League ξεκίνησε δυναμικά, με την επίσκεψη της ΑΕΚ στο «σπίτι» του Ηρακλή, στο πρώτο ματς της «Ένωσης» έπειτα από τον θάνατο του Στέφαν Γέλοβατς. Η μνήμη του Σέρβου σέντερ τιμήθηκε στο Ιβανώφειο -όπως θα τιμηθεί σε όλα τα γήπεδα της Basket League ενώ οι άνθρωποι του «Γηραιού» άφησαν ένα λουλούδι στη θέση που καθόταν ο Δημήτρης Καρβέλας, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Και μέσα σε όλα, ο τραματισμός του Μπράιαν Ανγκόλα λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, προκάλεσε νέα ανησυχία στους ανθρώπους της ΑΕΚ που είδαν τον Κολομβιανό γκαρντ να σωριάζεται στο παρκέ πιάνοντας τον λαιμό του. Άπαντες «πάγωσαν» βλέποντας τον Ανγκόλα να αποχωρεί υποβασταζόμενος κι εν τέλει να διακομίζεται στο ΑΧΕΠΑ. Τα νέα λίγο αργότερα ήταν θετικά καθώς οι καρδιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Από το σημείο του τραυματισμού του, η ΑΕΚ... αποσυντονίστηκε δίνοντας την ευκαιρία στον Ηρακλή να χτίσει διαφορά που διατήρησε ως το φινάλε, σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο Ιβανώφειο και προηγήθηκε νωρίς - νωρίς με διψήφια διαφορά πόντων όταν ο Γκρίφιν ευστόχησε πίσω από τα 6μ.75 για το 2-12. Ο Αμερικανός φόργουορντ πραγματοποίησε εντυπωσιακή εκκίνηση, σκοράροντας για το 3-14 στο 2:51 και φτάνοντας τους 11 πόντους με 1/1 βολή, 2/2 δίποντα και 2/2 τρίποντα σε αυτό το διάστημα.

Η «Ένωση» είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και ο Μπράιαν Ανγκόλα ευστόχησε για το 12-24 όμως ο Ηρακλής άρχισε να μαζεύει τη διαφορά, μειώνοντας σε 22-27 στο 10', σουτάροντας με 72% στο δίποντο (8/11) και υποχρεώνοντας την ΑΕΚ σε 5 λάθη. Μάλιστα ο Σκορδίλης έφερε το ματς στα ίσα (27-27) και στη συνέχεια έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή, κάνοντας το 34-33 στο 15'.

Παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 44-47 ενώ λίγο πριν από το ημίχρονο, έχασαν τον Ανγκόλα ο οποίος τραυματίστηκε στον λαιμό και διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ με ασθενοφόρο! Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ ως τα τέλη της τρίτης περιόδου (60-59, 27') όταν ο Ηρακλής άρχισε να χτίζει διαφορά.

Ο «Γηραιός» εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιλογές της ΑΕΚ, έτρεξε σερί 9-0 και προηγήθηκε με 69-59 με τη βολή του Παπαδάκη από την τεχνική ποινή που δόθηκε στον Πετρόπουλο για φλόπινγκ. Ο Ηρακλής συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, έκανε επιμέρους σκορ 13-6 στις αρχές της τέταρτης περιόδου και προηγήθηκε με 82-68 στο 35' με το τρίποντο του Ράιαν Γούλριτζ! Η αντίδραση της ΑΕΚ δεν ήλθε ποτέ και οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με 86-74.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο επιμέρους 27-17 του Ηρακλή στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ μπλόκαρε έπειτα από τον τραυματισμό του Ανγκόλα και ο «Γηραιός» εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιλογές των φιλοξενούμενων, χτίζοντας διψήφια διαφορά που διατήρησε ως το φινάλε.

ΟΙ MVPs: Ο Γάιος Σκορδίλης ηγήθηκε επιθετικά του Ηρακλή με 21 πόντους (10/13 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ ενώ ο Ράιαν Γούλριτζ πρόσθεσε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Σε κακή επιθετική βραδιά ο Κολόμ με 1/9 σουτ (1/4 δίποντα, 0/5 τρίποντα).

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιάννης Κουζέλογλου βοήθησε τον Ηρακλή με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 26:22.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η διαφορά στα ριμπάουντ: 40 ο Ηρακλής, 24 η ΑΕΚ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο τραυματισμός του Μπράιαν Ανγκόλα. Ευτυχώς τα νέα ήταν ευχάριστα για τον Κολομβιανό γκαρντ της ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 44-47, 69-62, 86-74.

8674

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα