Πάσπαλι για Γέλοβατς στο Gazzetta: «Όχι ρε γαμώτο, είναι καταστροφή!»

Πάσπαλι για Γέλοβατς στο Gazzetta: «Όχι ρε γαμώτο, είναι καταστροφή!»

Πάσπαλι για Γέλοβατς στο Gazzetta: «Όχι ρε γαμώτο, είναι καταστροφή!»

bet365

Ο μεγάλος Ζάρκο Πασπαλι μιλάει στο Gazzetta για τον αδόκητο χαμό του Στέφαν Γέλοβατς, σχολιάζει την απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αναθεματίζει το πέρασμα χρόνου και έχει μόνο θαυμασμό για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο.

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα τα άσχημα νέα του θανάτου του Στέφαν Γέλοβατς, το μυαλό μου πήγε στο σερβικό μπάσκετ και του δεσμούς δεκαετιών που μας ενώνουν με τους δεκάδες Σέρβους μπασκετμπολίστες και προπονητές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα κι έγιναν «δικοί μας άνθρωποι».

Τον Στεφάν τον είχα δει δίπλα μου πριν από 2,5 μήνες, να τσιμπάει κάτι από τον μπουφέ του “Hilton” στο περιθώριο της παρουσίασης του πρωταθλήματος, αλλά όχι, δεν είχα προλάβει να τον γνωρίσω ή να του μιλήσω. Το ίδιο και ο Ζάρκο Πάσπαλι, που πριν από μία εβδομάδα είχε πάει στα γραφεία της σερβικής ομοσπονδίας και κάποιος του είχε εξιστορήσει το περιστατικό που είχε συμβεί με τον 32χρονο συμπατριώτη του στις 14 του περασμένου Νοεμβρίου...

Όπως, όμως ένιωθα τον Ζάρκο, τον οποίο γνώρισα καλά στο πέρασμά από την Α1 Κατηγορία, σαν δικό μου άνθρωπο δηλαδή, έτσι αισθάνθηκα ότι ένιωσε και ο ίδιος για το άτυχο παλικάρι από το Νόβισαντ στην διάρκεια της τηλεφωνικής μας συνομιλίας.

«Ρε Αντώνη, δεν μπορώ να το πιστέψω ρε φίλε! Όχι ρε γαμώτο, αυτό είναι καταστροφή! Ποιο μπάσκετ και ποια Ελλάδα-Σερβία τώρα, όταν ένας άνθρωπος 32 ετών χάνει την ζωή του τόσο άδικα. Ό,τι και να πω είναι λίγο! Χρειάζεται μεγάλη δύναμη στους γονείς του και την γυναίκα του. Πραγματικά έχω στενοχωρηθεί τόσο πολύ από χθες που αισθάνομαι λες και έχω χάσει έναν δικό μου άνθρωπο. Και να φανταστείς αυτό το παιδί δεν το ήξερα καθόλου! Δεν μπορώ να το πιστέψω!», μας είπε αρχικά ο 55χρονος Μαυροβούνιος πρώην διεθνής forward, που έγραψε ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα, πρωτίστως με την φανέλα του Ολυμπιακού (έπαιξε επίσης σε Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Άρη).

«Μιλάω με τους λιγοστούς φίλους μου στην Ελλάδα και έχω μάθει ότι αυτοί οι δύο μήνες ήταν άσχημοι και για το ελληνικό μπάσκετ. Χάθηκαν αξιόλογοι άνθρωποι μαζεμένοι, όπως κι εμείς χάσαμε τον Ίβκοβιτς, που ήταν και δικός σας άνθρωπος. Ήταν μεγάλο το σοκ γιατί εγώ προσωπικά πίστευα ότι ο “Ντούντα” θα ζήσει 300 χρόνια! Αν και είχε θέμα με τα πνευμόνια του και όλη αυτή την περίοδο με τον covid-19, πρόσεχε πάρα πολύ, όποτε τον έβλεπα ήταν κραταιός και γεμάτος ζωή.», σχολίασε ο MVP του Final 4 του Τελ Αβίβ (1994) πριν εξωτερικεύσει το μαράζι του για το πέρασμα του χρόνου αλλά και για την επίδραση της κλεισούρας.

Του επισημαίνουμε την συγκλονιστική φωτογραφία της πάλαι ποτέ θρυλικής πεντάδας της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας, που κρατούσε το φέρετρο του αείμνηστου Ντούσαν Ίβκοβιτς και δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε την πρόταση μας...

«Ρε φίλε το 90% του κόσμου που είδα εκείνη την μέρα, δεν το έχω δει τα τελευταία 10 χρόνια και ζούμε όλοι μαζί στην ίδια πόλη. Που είναι όλοι; Που έχουν χαθεί; Πως έχουμε γίνει έτσι και δεν επικοινωνούμε; Ίσως γερνάμε, δεν έχουμε όρεξη για τίποτε και αυτό είναι τρομακτικό. Είναι και ο covid-19 που μας έχει διαλύσει τα δύο τελευταία χρόνια. Εδώ στην Σερβία έχουμε 50% ποσοστό εμβολιασμού και όλοι κυκλοφορούν παντού χωρίς μάσκα. Δεν ξέρω που πάμε, αλλά θέλει τρομερή προσοχή!», μονολογεί ο Ζάρκο πριν τον ρωτήσουμε αν βλέπει καθόλου μπάσκετ...

Για να έρθει η στιγμή της αποθέωσης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένεια του. «Να σου πω κάτι... Όποτε μπορώ βλέπω ΝΒΑ και απολαμβάνω τον Γιάννη! Φίλε, αυτό το παιδί είναι super! Όχι μόνο σαν παίκτης, αυτό είναι ξεκάθαρο, αλλά σαν άνθρωπος! Είναι πολύ τυχερό το ΝΒΑ αλλά και η Ελλάδα, που βρήκε τέτοιο πρότυπο στο πρόσωπό του! Τον βλέπω με τα αδέλφια του και τη μάνα του και τους χαίρομαι σαν οικογένεια!», κατέληξε ο Πάσπαλι πριν ανανεώσει το ραντεβού του για το επόμενο ταξίδι στην Ελλάδα και τα Κύθηρα. Να 'σαι καλά ρε φίλε και να προσέχεις...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα