Γλυνιαδάκης για Γέλοβατς στο Gazzetta: «Δεν προλάβαμε να πάμε για τον καφέ που θέλαμε στην Αθήνα...»

Γλυνιαδάκης για Γέλοβατς στο Gazzetta: «Δεν προλάβαμε να πάμε για τον καφέ που θέλαμε στην Αθήνα...»

Γλυνιαδάκης για Γέλοβατς στο Gazzetta: «Δεν προλάβαμε να πάμε για τον καφέ που θέλαμε στην Αθήνα...»

bet365

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, συμπαίκτης με τον Στέφαν Γέλοβατς στη Λιέτουβος Ρίτας, θυμάται τον χαμογελαστό παιδί και εκείνο τον καφέ που είπαν να πιούνε, αλλά δεν τα κατάφερε...

Η πορτοκαλί μπάλα του ένωσε. Ένας Σέρβος και ένας Έλληνας στο Ρίτας. Ο Στέφαν Γέλοβατς και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Μαζί τους και ο Μιλένκο Τέπιτς.

Οι τρεις τους, σχεδόν, αχώριστοι, ενώ φορούσαν τη φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας (σεζόν 2013-2014. Τότε που ήταν αδύνατο να ξέρουν τι κρύβει το μέλλον. Τότε που ο Γέλοβατς δοκίμαζε την τύχη του για πρώτη φορά στη EuroLeague.

«Ήταν τόσο ώριμος, ψυχρό αίμα και φοβερός σουτέρ. Μέναμε πάνω-κάτω στο ίδιο συγκρότημα», είπε στο Gazzetta ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης για τον άλλοτε συμπαίκτη που «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή (5/12), έχοντας υποστεί εγκεφαλικό στις 14 Νοεμβρίου.

«Ο μπαμπάς του Στέφαν μας είχε σαν παιδιά του...»

«Ήταν τόσο ζεστή η οικογένειά του. Ο μπαμπάς του συχνά πυκνά ταξίδευε από τη Σερβία στη Λιθουανία για να τον δει. Και μολονότι δεν μιλούσε αγγλικά και εγώ σέρβικα, πάντα μας ρωτούσε με νοήματα, αν είμαστε καλά, αν χρειαζόμαστε κάτι. Ήταν η πρώτη φορά που ο Στέφαν έμενε μόνος του και οι γονείς του προσπαθούσαν να τον στηρίξουν. Του έδειχναν την αγάπη τους. Ο μπαμπάς τους μας μιλούσε λες και ήμασταν και εμείς παιδιά του», εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ.

Ο χαρακτήρας του Γέλοβατς ήταν αυτό που λέμε «διαμάντι». Για τον Γλυνιαδάκη ήταν ο «καλύτερος συμπαίκτης που είχα». «Ήταν πάντα γελαστός, έξω καρδιά. Ήθελε να περνάει καλά.. Γούσταρε την Ελλάδα, είχε χιούμορ και πάντα με τον Τέπιτς κάναμε ο ένας πλάκα στον άλλον. Λυπάμαι πάρα πολύ και για τον ίδιο και για την οικογένεια που άφησε πίσω», συμπλήρωσε.

«Κρύο αίμα»

Στον Γλυνιαδάκη είχε κάνει τρομερή εντύπωση το «κρύο αίμα» που είχε ο Γέλοβατς. Μολονότι πρωτάρης στη EuroLeague, έπαιζε λες και είχε φάει τη διοργάνωση με το... κουτάλι: «Ήταν ένας killer σουτέρ. Έμπαινε στο παρκέ, χωρίς να υπολογίζει τον αντίπαλο ή τη στιγμή και τα έβαζε».

Η τελευταία ανάμνηση του Γλυνιαδάκη για τον Γέλοβατς είναι πρόσφατη. Γλυκόπικρη. Η τελευταία φορά που τον είδε. Ένας μεγάλος καημός. Που θα μείνει για πάντα. «Τον συνάντησα στο Χίλτον, στην παρουσίαση του πρωταθλήματος. Μιλήσαμε, ανταλλάξαμε τηλέφωνα και είπανε να βρεθούμε για έναν καφέ, τώρα που είναι στην Αθήνα. Δεν τα καταφέραμε...».

Κόντρα στον Παναθηναϊκό

Η Λιέτουβος Ρίτας είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στη EuroLeague, τη σεζόν 2013-2014. Στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 84-83 (17/10/2013) ο Σέρβος είχε 7 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 12:52 στο παρκέ. Και ο Γλυνιαδάκης έμεινε άποντος σε 7:13.

Στο ματς της Αθήνας (νίκη για τους «πράσινους» με 80-72), 21/11/2013, ο Γέλοβατς... ξεπόρτισε: 19 πόντους με 2/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 13:28! Ενώ ο Γλυνιαδάκης είχε 2 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 11:24.

@Photo credits: EuroLeague
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα