Άρης - Περιστέρι 87-68: «Αυτοκράτορας» Κέλι για τους Θεσσαλονικείς (vid)

bet365

Ο Άρης πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη απέναντι στο Περιστέρι με 87-68 με... αυτοκρατορική εμφάνιση Κέλι.

Ο Άρης «φιλοξένησε» το Περιστέρι στο Αλεξάνδρειο για την 9η αγωνιστική της Basket League και κατάφερε να επικρατήσει με 87-68 δίνοντας μία παράσταση... για έναν στο δεύτερο ημίχρονο παρόλο που η ομάδα του Καστρίτη αγωνιζόταν χωρίς τον Ολιβιέ Χάνλαν.

Το ματς

Με χαμηλό σκορ και λάθη ξεκίνησε το ματς και για τις δύο ομάδες με το σκορ να γίνεται 4-5 μετά το τρίποντο του Κατσίβελη στο 6:04 και και τον Κέλι να απαντάει με γκολ-φάουλ (7-5) αμέσως μετά έχοντας όλους τους πόντους της ομάδας του μέχρι εκείνο το σημείο. Το 11-5 του 6ου λεπτού διαμορφώθηκε σε 11-10 με 5 προσωπικούς πόντους του Πέτεγουει για το Περιστέρι, ενώ λίγο αργότερα την ισοπαλία του 13-13... έσπασε ο Ουίλιαμς από την περιφέρεια για το 16-13 για να ακολουθήσει ο Πουλιανίτης για το 19-15 του πρώτου δεκαλέπτου.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, Μακκρί και Κόσεϊ έγραψαν το 21-21 από τα 6.75μ. για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο ο Άρης έβρισκε ξανά τις λύσεις για να πάρει «κεφάλι», με κύριο εκφραστή του στην επίθεση τον Κέλι (29-26). Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν, τελικά, στα αποδυτήρια με το +6 (34-28) για τους Θεσσαλονικείς.

Μετά το τέταρτο της ανάπαυλας, το Περιστέρι έφτασε ξανά στο καλάθι (36-34) με δύο εύστοχες βολές του Μίλερ στο 22ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Άρης άρχισε να βρίσκει και πάλι τον δρόμο προς το καλάθι, με τον Πέτεγουει και το τρίποντο του Χρυσικόπουλου να «βάζουν» στοπ στο σερί της ομάδας του Καστρίτη (45-39). Στα πέντε λεπτά που απέμεναν για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι «κίτρινοι» έμοιαζαν ασταμάτητοι με το πόδι τους να μην αφήνει... το γκάζι ούτε στιγμή. Το επιμέρους 17-1 τους έφερε να μπαίνουν στην τέταρτη περίοδο με το υπέρ τους 62-43.

Και να σταματούσαν εκεί... Ο Τζούστον με 2 συνεχόμενα λέι απ έκανε το 66-43 ανοίγοντας την «ψαλίδα» σε επίπεδα δύσκολα αναστρέψιμα. Ο Πουλιανίτης μπήκε επίσης στην εξίσωση του σκοραρίσματος για το 78-51, ενώ Μίλερ και Κόσεϊ προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθια την ομάδα του Μανωλόπουλου. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι μέιωσαν την διαφορά, ωστόσο ο Άρης είχε «κλειδώσει» μία μεγάλη νίκη στην έδρα του με σκορ 87-68.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 34-28, 62-43, 87-68

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τρομερό ξέσπασμα του Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου... έτρεξε επιμέρους 17-1 και έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση.

Ο MVP: Τζέιμς Κέλι επί δύο... Ο σέντερ των «κίτρινων» άγγιξε ξανά το «πικ» του, σκοράροντας 26 πόντους (με 11/16 δίποντα και 4/6 βολές), ενώ είχε και 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 29:35 παρουσίας στο παρκέ.

Ο «ΑΔΥΜΑΝΟΣ» ΚΡΙΚΟΣ: Ολόκληρη η αμυντική λειτουργία του Περιστερίου, όταν... πήρε φωτιά ο αντίπαλός.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ» ΗΡΩΑΣ: Ο Ουίλιαμς, ο οποίος έδωσε λύσεις από την περιφέρεια με 4/7 τρίποντα και έφτασε τους 14 πόντους, έχοντας 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το χαμηλό ποσοστό του Άρη στα τρίποντα (26% έναντι 40%) το οποίο ισοσταθμίστηκε με την διαφορά σε δίποντα (25 έναντι 9), ασίστ και κλεψίματα (20- 13 έναντι 13-5).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το τρίτο δεκάλεπτο του Άρη που του επέτρεψε να χαλαρώσει στη συνέχεια.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σημαντική νίκη για τον Άρη που του δίνει κίνητρο και... ψυχολογία, έχοντας και βαθμολογικές ανάσες. Ήρθε, μάλιστα, με την απουσία του Ολιβιέ Χάνλαν. Το άγχος περνάει πλέον στην πλευρά του Περιστερίου.

υ

τ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα