Μέικον στο Gazzetta: «Πάμε για νέο ξεκίνημα, τρομερό ματς ο Νέντοβιτς» (vid)

Newsroom
Μέικον στο Gazzetta: «Πάμε για νέο ξεκίνημα, τρομερό ματς ο Νέντοβιτς» (vid)
Ο Ντάριλ Μέικον μίλησε στο Gazzetta για το «διπλό» του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ που μπορεί να δώσει ώθηση στους «πράσινους» ώστε να κάνουν νέο ξεκίνημα!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο και επικράτησε με σκορ 76-81 στο ΣΕΦ, σπάζοντας το αήττητο του Ολυμπιακού στην Basket League.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στο DNA του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια ο Ντάριλ Μέικον μίλησε στο Gazzetta και τους Αντώνη Καλκαβούρα, Γιώργο Κούβαρη και Κωνσταντίνο Μελάγιες, ξεκαθαρίζοντας πως οι «πράσινοι» ουδέποτε τα παράτησαν.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ανέφερε αρχικώς όσον αφορά την ατμόσφαιρα στο Φάληρο: «Αγαπώ αυτή την ατμόσφαιρα. Μου θύμισε τα κολεγιακά μου χρόνια... Αυτή είναι η ατμόσφαιρα που κάθε παίκτης του μπάσκετ ονειρεύεται να παίζει! Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος επαγγελματίας παίκτης δεν αγαπά να παίζει σε αυτή την ατμόσφαιρα, ακόμα και αν είναι εις βάρος της ομάδα του...».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όλοι ξέρουν πως το μπάσκετ είναι άθλημα των σερί. Στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν ένα μεγάλο σερί (σ.σ. 11-0) και βρέθηκαν μπροστά με 14 πόντους. Απλώς συνεχίσαμε να παλεύουμε, ξέραμε πως τίποτα δεν είχε τελειώσει, είχαμε ακόμα 10 λεπτά μπροστά μας για να δώσουμε ό,τι έχουμε! Βγήκαμε στο παρκέ για τα τελευταία 10 λεπτά, παλέψαμε, δώσαμε το 100%. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος για την ομάδα μου! Το χρειαζόμασταν για να μας δώσει ώθηση, μείναμε ενωμένοι. Ελπίζω αυτή η νίκη να μας δώσει ώθηση ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο, να μαθαίνουμε καθημερινά τις λεπτομέρειες που θα μας κάνουν καλύτερος. Είναι συναρπαστικό για τον οργανισμό».

Όσον αφορά την αντίδραση του Παναθηναϊκού, είπε: «Μείναμε ενωμένοι, πιστέψαμε ο ένας στον άλλον... Συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε το σύστημα του κόουτς. Για να είμαι ειλικρινής, όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Μεγάλες επιθέσεις, μεγάλη άμυνα, έχουμε παίκτες που βγήκαν μπροστά σήμερα... Ο Νέντο έκανε τρομερό ματς! Ο Κασελάκης, ο Σαντ-Ρος. Κανείς δεν παραδόθηκε... Ο Φαλ είναι καλός αμυντικός, τον σέβομαι, έκανε μεγάλο ματς. Είναι ψηλός, μπορεί να πασάρει. Ήταν η πρώτη φορά που τον αντιμετώπισα, την επόμενη φορά θα είναι διαφορετικά».

Και κατέληξε λέγοντας: «Μιλάμε για μπάσκετ. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Δεν ανησυχώ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε και να χτίσουμε σε αυτή τη νίκη. Νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και να αλλάξει η κατάσταση. Έχουμε πέντε σερί ήττες στην EuroLeague και ελπίζω να μπούμε στον σωστό δρόμο. Δεν ξέρω πολλά για αυτή την κόντρα με τον Ολυμπιακό, ήταν η πρώτη μου φορά όμως το απόλαυσα πολύ απόψε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα