Πρίφτης: «Παίξαμε με το DNA μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός»

Πρίφτης: «Παίξαμε με το DNA μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός»
Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι και στη συνέχεια, ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στο DNA των «πράσινων».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

«Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά, κάναμε συνεχόμενα λάθη, έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι δεν χάσαμε το μυαλό μας και ότι κρατηθήκαμε πνευματικά δυνατοί. Μπορέσαμε να πάμε το παιχνίδι στο τέλος με μερικά μεγάλα σουτ. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που κάνουν γενικά.

Σήμερα παίξαμε με το DNA μιας ομάδας που είναι μεγάλη σαν τον Παναθηναϊκό. Παρ' όλο που προσπαθούμε, δεν το κάνουμε πάντα. Ελπίζω αυτή η νίκη να μας δώσει μια ώθηση να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να βελτιωθούμε κι άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήλθε νωρίτερα στο ΟΑΚΑ, παρ' όλο που τους έχουμε στεναχωρήσει με τα αποτελέσματά μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Το ματς είναι σημαντικό γιατί αυτά τα παιχνίδια έχουν διαφορετική αξία για τον κόσμο...».

Και πρόσθεσε: «Το παιχνίδι αυτό είναι ξεχωριστό. Έχει μια δικιά του ξεχωριστή δυναμική και προφανώς, στα μυαλά όλων, έπαιξε ρόλο όσον αφορά το κίνητρο. Δεν θέλω να πω ότι δεν έχουμε κίνητρο στα άλλα ματς της Ευρωλίγκας.

Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει μερικά παιχνίδια που χάσαμε, όπως με την Ούνικς, τη Βιλερμπάν και την Μπάγερν, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει δυο νίκες. Σίγουρα το ματς αυτό δίνει ένα ιδιαίτερο κίνητρο στους παίκτες. Σαν προπονητής πρέπει να κάνω κάτι, να βοηθήσω την ομάδα μου. Συζήτησαμε με τους συνεργάτες μου και χρησιμοποιήσαμε μια διαφορετική αμυντική λογική».

Στη συνέχεια είπε: «Θα ήθελα να δείξουμε μια σταθερότητα. Να μας δώσει αυτοπεποίθηση αυτή η νίκη. Σίγουρα έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας σε κάποια παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Θα είναι κρίμα να μην έχουμε μια συνέχεια. Αυτά τα παιχνίδια είναι αυτόνομα. Είχαμε έναν παίκτη που συνήθως δεν τον έχουμε ως τώρα, αναφέρομαι στον Νέντοβιτς. Τον χρειαζόμαστε. Πιστεύω πως από εδώ και στο εξής θα είναι πιο σταθερή η απόδοσή του».

Αυτά είναι λίγο παιχνίδια... ψευδαίσθησης. Παίρνεις ένα χάπι σήμερα και είσαι ευτυχισμένος, όμως το θέμα είναι να είσαι καλά και αύριο. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για αλλαγές στο ρόστερ. Σαν προπονητής πρέπει να κάνω κάτι, δεν μπορώ να είμαι παθητικός. Πρέπει να ρισκάρω. Η ζώνη είναι μια άμυνα που θέλει πίστη και υπομονή».

Για τον Κασελάκη, είπε: «Είναι ένας παίκτης που είναι ρολίστας συνειδητοποιημένος. Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι δυσεύρετος! Να έχει κάποιος δευτερεύοντα ρόλο, να πιστεύει στον εαυτό του... Και σε άλλα ματς έχει παίξει καλά. Είναι ευχάριστο και σημαντικό για εμάς».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα