All Star Ολυμπιακός Vs All Star Παναθηναϊκός: And the winner is... (poll)

Γιώργος Κούβαρης
All Star Ολυμπιακός Vs All Star Παναθηναϊκός: And the winner is... (poll)
Πριν από το τζάμπολ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, το Gazzetta «σερβίρει» το πρόγευμα. Η All Star ομάδα των «ερυθρολεύκων» vs της All Star των «πρασίνων». Ποιος θα κέρδιζε; Μπείτε στο poll.

Κάντε το εικόνα...

Στη μία πλευρά του παρκέ να ήταν συμπαίκτες ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο Ντέιβιντ Ρίβερς, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Έντι Τζόνσον, ο Ρόι Τάρπλεϊ και όλοι οι αστέρες που φόρεσαν τα τελευταία 30 χρόνια τη φανέλα του Ολυμπιακού και αντίστοιχα στην άλλη πλευρά του παρκέ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Μάικ Μπατίστ και όλοι οι «πράσινοι» super stars στο ίδιο διάστημα.

Αλήθεια, ποιος δεν θα ήθελε να έβλεπε ένα τέτοιο ματς; Καραούλι θα έστηναν οι φίλαθλοι έξω από το γήπεδο προκειμένου να πάρουν θέση για ένα μοναδικό υπερθέαμα. Την Δευτέρα (22/11, 19:30) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική της Basket League και το Gazzetta κάνει μια «βουτιά» στο παρελθόν για το πιο... αναμενόμενο και υποτιθέμενο ντέρμπι όλων των εποχών!

Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να «ξεσκαρτάρουμε» μια μεγάλη λίστα παικτών μέχρι να καταλήξουμε στις τελικές 12άδες των «αιωνίων». Και φυσικά θα έχουμε αδικήσει και πολλούς. Όμως, δεν μπορούσαν να χωρέσουν όλοι (όσοι το άξιζαν) στις All Star ομάδες τα τελευταία 30 χρόνια. Γι' αυτό και είναι δεκτές οι όποιες παρατηρήσεις, επισημάνσεις, προσθαφαιρέσεις που -ενδεχομένως να- έχετε εσείς στο μυαλό σας.

Το κριτήριο της επιλογής έγινε, αφενός από την επίδραση που είχε καθένας από αυτούς στην ομάδα του και αφετέρου από την «κληρονομιά» που άφησε πίσω του, είτε όσον αφορά το επίπεδο των τίτλων, είτε όσον αφορά το «πρεστίζ» του ονόματος.

Στο All Star παιχνίδι των αιωνίων, κάναμε μια εξαίρεση. Αν και δεν συμπεριλάβαμε τους παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν και στις δύο ομάδες, δεν γινόταν να μείνει εκτός... ματς ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος -φυσικά- άφησε περισσότερο το στίγμα του στο ΣΕΦ ως παίκτης του Ολυμπιακού αποτελώντας τον επί σειρά ετών αρχηγών του. Στην ίδια κατηγορία υπάγεται και ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο οποίος ήταν εκείνος που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ερυθρόλευκη αναγέννηση. Οπότε μην... αναρωτηθείτε γιατί απουσιάζουν κάποιοι παίκτες όπως ο Ντίνο Ράτζα για παράδειγμα...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός

Στον Ολυμπιακό τη θέση του point guard θα μοιράζονταν οι Ντέιβιντ Ρίβερς, Μίλαν Τόμιτς και Θοδωρής Παπαλουκάς. Καθένας με τα δικά του, διαφορετικά, στοιχεία. Ο Αμερικανός θα έδινε ταχύτητα και «run and gun» παιχνίδι, ο εμβληματικός αρχηγός των «ερυθρολεύκων» θα έδινε κίνητρο και θα ξεσήκωνε τους συμπαίκτες του ενώ θα προσπαθούσε να «ανοίξει» την αντίπαλη άμυνα με το στατικό του σουτ, ενώ ο Παπαλουκάς θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη frontline με την οξυδέρκειά του στις πάσες.

Στο «δύο» ο Βασίλης Σπανούλης θα πρόσδιδε το ηγετικό στοιχείο στην ομάδα και θα ήταν έτοιμος να πάρει τη μπάλα όταν θα «έκαιγε» στα κρίσιμα, ενώ ο Γιώργος Σιγάλας θα αναλάμβανε, όπως έκανε πάντα, την εξολόθρευση του καλύτερου παίκτη του Παναθηναϊκού. Άλλωστε τυχαία πήρε το παρατσούκλι «Ράμπο»;

Τα πρώτα βιολιά στην επίθεση θα έδιναν τη... δική τους μάχη για μια θέση στην πεντάδα. Ζάρκο Πάσπαλι και Έντι Τζόνσον. Δύο από τους καλύτερους σκόρερ που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού στα μέσα της δεκαετίας του '90. Ο μεν Σέρβος ήταν εκείνος που ηγήθηκε για το μεγάλο restart των «ερυθρολεύκων» στα μπασκετικά δρώμενα, ενώ ο Τζόνσον μπορεί να έμεινε μόνο μία σεζόν στον Πειραιά, αλλά αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι στην ιστορία της ομάδας.

Τα... δύσκολα και ο συνωστισμός έρχονται στη ρακέτα. Ποιος θα πρωτοπαίζει; Ο Ουόλτερ Μπέρι για να υπάρχουν «σίγουροι» 20 πόντοι; Ο Γιώργος Πρίντεζης για να ποστάρει ακόμα και στον ύπνο του; Ο Ντράγκαν Τάρλατς για να δίνει δύναμη και έκρηξη παίζοντας και στις δύο θέσεις των ψηλών; Ο Παναγιώτης Φασούλας για να απλώνει τα χέρια και να «σκεπάζει» τον ουρανό; 'Η μήπως ο Ρόι Τάρπλεϊ ο οποίος θα μπορούσε να ήταν και μια ομάδα μόνος του; Μεγάλος ο «πονοκέφαλος» για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που θα καθόταν στην άκρη του πάγκου.

ΤΟ DEPTH CHART ΤΗΣ ALL STAR TEAM ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
POINT GUARDSΝτέιβιντ ΡίβερςΜίλαν ΤόμιτςΘοδωρής Παπαλουκάς
SHOOTING GUARDSΒασίλης ΣπανούληςΓιώργος Σιγάλας
SMALL FORWARDSΖάρκο ΠάσπαλιΈντι Τζόνσον
POWER FORWARDSΟυόλτερ ΜπέριΝτράγκαν ΤάρλατςΓιώργος Πρίντεζης
CENTERSΡόι ΤάρπλεϊΠαναγιώτης Φασούλας
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

παναθηναϊκός

Φανταστείτε τώρα τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Νικ Καλάθη να ήθελαν να μοιραστούν την θέση του point guard όντας στο prime τους. Αλήθεια, ποιος θα πρωτοέπαιζε; Πόσο τεράστιος θα ήταν ο προβληματισμός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (σ.σ. αμφιβάλει κανείς ότι δεν θα ήταν εκείνος ο προπονητής στην All Star Team του Παναθηναϊκού την τελευταία 30ετία;) για να τους «χωρέσει» όλους; Σίγουρα ο «άσος» θα ήταν η δύναμη του «πυρός» για τους «πράσινους» σ' ένα... υποτιθέμενο ντέρμπι των καλύτερων.

Στη θέση του βασικού σούτινγκ γκαρντ θα δέσποζε η παρουσία του Νίκου Γκάλη. Ο «γκάνγστερ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα είχε δίπλα του έναν εκ των Διαμαντίδη, Σάρας και Καλάθη και το μόνο που θα ήθελε θα ήταν μια καλή πάσα. Πιστεύει κανείς ότι δεν έπαιρνε καλή πάσα από τους συγκεκριμένους παίκτες; Για τις «ανάσες» του θα «όπλιζε» ο Ντρου Νίκολας ερχόμενος από τον πάγκο για 1-2 καλά σουτ.

Στο «τρία» θα υπήρχαν οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ντομινίκ Ουίλκινς και Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο «Human Highlight Film» θα ήταν πάντα έτοιμος να προσφέρει θέαμα, ο «Ντέκι» να έπαιρνε τη μπάλα στα κρίσιμα και να έδινε το έναυσμα στους συμπαίκτες του, ενώ ο «Φράγκι» για τα «φαρμακερά» του τρίποντα. Εκεί και αν υπήρχε προβληματισμός για την... κατανομή του χρόνου συμμετοχής. Όσο για τα «τεσσάρια» της ομάδας; Θα ήταν... ελληνική υπόθεση μεταξύ των Αντώνη Φώτση και Κώστα Τσαρτσαρή, οι οποίοι έχουν συνυπάρξει στην ομάδα και θα γνώριζε... πολύ καλά ο ένας τον άλλον.,

Τέλος οι δύο σέντερ δεν θα ήταν άλλοι από τους Στόγιαν Βράνκοβιτς και Μάικ Μπατίστ. Ο Στόικο για να «γεμίζει» την ρακέτα, να «κατεβάζει» ριμπάουντ και να προκαλεί τον... φόβο και τον τρόμο για όποιον τολμούσε να πλησιάσει στο «πράσινο» καλάθι, ενώ η παρουσία του Αμερικανού θα έδινε σκορ από το χαμηλό ποστ και... πολλή δύναμη και στις δύο ρακέτες. Στα «πεντάρια» ίσως να αδικήσαμε τον Ζέλικο Ρέμπρατσα ή τον Νίκολα Πέκοβιτς αλλά πραγματικά ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή.

ΤΟ DEPTH CHART ΤΗΣ ALL STAR TEAM ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
POINT GUARDSΔημήτρης ΔιαμαντίδηςΣαρούνας ΓιασικεβίτσιουςΝικ Καλάθης
SHOOTING GUARDSΝίκος ΓκάληςΝτρου Νίκολας
SMALL FORWARDSΝτέγιαν ΜποντιρόγκαΝτομινίκ ΟυίλκινςΦραγκίσκος Αλβέρτης
POWER FORWARDSΑντώνης ΦώτσηςΚώστας Τσαρτσαρής
CENTERSΣτόγιαν ΒράνκοβιτςΜάικ Μπατίστ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

Powered by Quiz Maker

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα