Μπαρτζώκας: «Πρέπει να παίξεις καλά για να κερδίσεις, αύριο θα μπει με την ομάδα ο Έισι»

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να παίξεις καλά για να κερδίσεις, αύριο θα μπει με την ομάδα ο Έισι»

Newsroom
Μπαρτζώκας: «Πρέπει να παίξεις καλά για να κερδίσεις, αύριο θα μπει με την ομάδα ο Έισι»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ αμέσως μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ με 86-68 και στάθηκε στο γεγονός πως δεν μπορείς να είσαι χαλαρός σε ένα παιχνίδι δίχως να κινδυνεύσεις.

Ο έμπειρος τεχνικός των Πειραιωτών εξήγησε αρχικά πως «στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν υποτονικοί και ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά. Εμείς είχαμε μόνο δράση και όχι αντίδραση. Δεν είναι παιχνίδια διεκπεραίωσης για εμάς. Πρέπει να ήμαστε έτοιμοι κόντρα σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν καλές ομάδες στο πρωτάθλημα, είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα υπόλοιπα χρόνια και πρέπει να παίξεις καλά για να κερδίσεις».

Σχετικά με τις δυσκολίες που συνάντησε ο Ολυμπιακός κατά την διάρκεια του ματς «όταν κερδίζεις, υπάρχουν παίκτες που θέλουν να σκοράρουν. Το παιχνίδι όμως είναι ομαδικό και όταν ξεκινήσαμε να κυκλοφορούμε την μπάλα πήραμε διαφορά στο σκορ», ενώ όσον αφορά την προσαρμογή του Κουίνσι Έισι τόνισε πως «έχει κάνει δύο προπονήσεις. Αύριο θα μπει με την ομάδα, αλλά όταν φέρνεις έναν καινούριο παίκτη τότε η ομάδα πρέπει να τον περιμένει. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην χαλάσουμε η χημεία μας».

Εξήγησε στη συνέχεια ότι «στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν σοβαροί, κυρίως στην άμυνά μας. Όταν κυκλοφορήσαμε την μπάλα, δίνοντας 25 ασίστ πήραμε τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που εκτιμώ και έπαιξε πολύ καλά σήμερα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Σούταραν με πολύ υψηλό ποσοστό στο δίποντο 75%, προϊόν και του ταλέντου τους, αλλά και της χαλαρότητας που δείξαμε, φυσιολογικά ή μη φυσιολογικά δεν ξέρω, θεωρώ μη φυσιολογικά.

Χρειάστηκε να προσπαθήσουμε αρκετά στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουμε το ματς. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει παιχνίδι που μπορείς να είσαι χαλαρός και να μην κινδυνεύεις. Πρέπει να είσαι χαλαρός και ταυτόχρονα πρέπει να κάνουμε ροτέισον με όλους τους παίκτες. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει Τετάρτη, Παρασκευή και Δευτέρα παιχνίδια σημαντικά και το να μοιράσουμε τον χρόνο ήταν κάτι που θέλαμε».

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα