Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 86-68: Υπόθεση ενός δεκαλέπτου

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο έπαιξε εξαιρετικά στην τρίτη περίοδο και επικράτησε του ΠΑΟΚ με 86-68.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα στην Basket League αφού επικράτησε του ΠΑΟΚ με 86-68. Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη στο πρώτο της ημίχρονο με τους Θεσσαλονικείς να παίζουν ωραίο μπάσκετ, όμως στην τρίτη περίοδο η διαφορά ποιότητας στο παρκέ επιβεβαιώθηκε.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ωραίο μπάσκετ και εξαιρετικά καλές επιλογές στην επίθεση. Τα καλάθια έρχονταν μετά από κίνηση και ροή στην μπροστινή πλευρά του παρκέ με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 12-13 (6’) με πρωταγωνιστές τους Φαλ και Τζόουνς. Οι Θεσσαλονικείς με υπομονή είχαν τρόπο να κόψουν την προσπάθεια αντίδρασης των «ερυθρόλευκων» κι ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 20-21.

Η είσοδος των παικτών από τον πάγκο έδωσε νέα ώθηση και ο Λούντζης με δύο ασίστ κι ένα καλάθι έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (26-24, 12’). Στο επόμενο δίλεπτο ο ΠΑΟΚ με πόντους του Ογκμπέιντε από επιθετικά ριμπάουντ παρέμεινε μπροστά στο σκορ (29-30, 15’), ωστόσο πάλι ο Λούντζης μαζί με τον Πρίντεζη έκαναν τη διαφορά και άλλαξαν την κατάσταση στο ταμπλό (38-30, 17’). Οι παίκτες του Λυκογιαννη με δύο εύστοχα τρίποντα όμως ισορρόπησαν γρήγορα την κατάσταση (38-38, 19’).

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η άμυνα του Ολυμπιακού είχε ανέβει στα γνωστά της υψηλά στάνταρ και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Η διαφορά όμως δεν ανέβηκε ιδιαίτερα λόγω των πολλών συνεχόμενων ελεύθερων σουτ τριών πόντων και των lay up από τους γηπεδούχους (46-40, 25’). Τα εύστοχα τρίποντα από τους Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ φάνηκε πως έλυσαν το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό (54-44, 26’) όμως και πάλι η παρουσία του Λούντζη ήταν αυτή που σφράγισε την καλή απόδοση για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Με 5 πόντους και δύο νέες δικές του ασίστ, ο Βεζένκοβ συνδέθηκε από τα 6.75 μετατρέποντας το σκορ σε 64-47 (28’).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και το τελευταίο δεκάλεπτο με την ίδια ένταση κάτι το οποίο τον βοήθησε στο να μην πέσει η διαφορά μιας και στα πρώτα του λεπτά δεν είχε σκορ (66-54, 34’). Ένα μικρό ξέσπασμα με τρίποντο του Λαρεντζάκη και κάρφωμα του ΜακΚίσικ επανέφεραν τη διαφορά στους 15 πόντους (71-56, 35’) όμως το τάιμ άουτ του Λυκογιάννη λειτούργησε ιδανικά και με γρήγορο 0-7 σερί έβαλε πίεση στον Ολυμπιακό (71-63, 36’). Σλούκας και Πρίντεζης βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι και η κόρνα της λήξης βρήκε τον πίνακα του σκορ να γράφει 86-68.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε ένα καταπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο χάρη στο οποίο ξέφυγε στο σκορ και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο που δεν ανησύχησε στη συνέχεια. Η άμυνα στο συγκεκριμένο διάστημα έκανε τη διαφορά.

Ο MVP: Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν ο κορυφαίος των νικητών αφού σε 13:37 είχε 12 πόντους (2/2διπ., 2/3τριπ., 2/2β.) και 5 ασίστ,

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν βρήκε ρυθμό ο Μάλκολμ Γκρίφιν ο οποίος είχε 2/12 σουτ σε 34 λεπτά.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μουσταφά Φαλ τελείωσε με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και καταπληκτική άμυνα. Ο Σάσα Βεζένκοβ είχε πληθωρική παρουσία με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν κομβικός με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός βρήκε 26 πόντους από τα 18 λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ.

Σημαντικό νούμερο και οι 25 ασίστ που έδωσαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός βγήκε από τα αποδυτήρια αγριεμένος και επιβλήθηκε μίας ομάδας η οποία παρουσίασε πολύ ωραίο και δομημένο μπάσκετ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η διαφορά δυναμικότητας και το βάθος του πάγκου αργά ή γρήγορα θα έβγαιναν και στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο ανέβασε την πίεση στην άμυνά του κάτι που τον βοήθησε να βρει και αρκετούς πόντους στην επίθεση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-21, 41-38, 66-52, 86-68

2

1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα