Μέξας: «Οι διαιτητές δεν έπαιξαν 50-50 με 31-16 βολές»

Μέξας: «Οι διαιτητές δεν έπαιξαν 50-50 με 31-16 βολές»

bet365

Ο Κώστας Μέξας έκανε παράπονα για τη διαιτησία στο ντέρμπι με τον Άρη υποστηρίζοντας ότι είναι αφύσικη η διαφορά των 15 βολών.

Στον Ηρακλή έχουν παράπονα για το επίπεδο της διαιτησίας στο Nick Galis Hall κι αυτά διατυπώθηκαν από τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Μέξα. «Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με διακύμανση σκορ, πάθος, αλλά το αποτέλεσμα μας κάνει πολύ στεναχωρημένους γιατί θέλαμε πολύ τη νίκη. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήμασταν καλύτεροι και θεωρώ – αν και δεν συνηθίζω να μιλάω για τη διαιτησία – ότι σήμερα οι διαιτητές δεν έπαιξαν 50-50. Απέναντι σε μια ομάδα η οποία κυνηγούσε στο σκορ, η οποία παίζει άμυνα πάνω από το όριο του φάουλ, οι βολές ήταν 31-16 υπέρ της. Διπλάσιες βολές κι ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του», είπε αρχικά και συμπλήρωσε.

«Αγωνιστικά, θεωρώ ότι αμυντικά και με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο, ήμασταν συγκεντρωμένοι και έξυπνοι στο πώς έπρεπε να παίξουμε. Ο Κέλι έκανε το παιχνίδι του με τα 5αρια μας. Μας πλήγωσε αλλά δεν χάσαμε από αυτό. Τα λάθη που κάναμε, κάποια επιθετικά ριμπάουντ του Άρη σε κρίσιμες στιγμές έπαιξαν ρόλο και γενικώς λεπτομέρειες στο κρίσιμο σημείο Στην παράταση το τρίποντο Κάουαν ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι σ’ εκείνη τη φάση. Εμείς είχαμε τη διάθεση και την αντίδραση σε μια ατμόσφαιρα με 5.000 κόσμο. Δεν μας αρκεί αυτό γιατί είμαστε σε δύσκολη θέση. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Αυτό το ματς είναι μια καλή βάση».

Ρωτήθηκε για τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε με τη χρησιμοποίηση του Ράιαν Γούλριτζ και γενικώς αυτές που σκοπεύει να κάνει. «Στον Γούλριτζ θέλαμε να δώσουμε χρόνο να δούμε τι μπορεί να μας δώσει. Στη δική μας λίγκα παίκτες των χαρακτηριστικών του Γούλριτζ δυσκολεύονται ή μάλλον δεν είναι πολύ επιδραστικοί στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Τέιλορ σουτάρει πολύ καλά. Ήξερα ότι με τον τρόπο που παίζει άμυνα ο Άρης, θα έβρισκε καταστάσεις. Η ψυχοσύνθεσή του είναι ότι αν βάλω το πρώτο πάω καλά, αν το χάσω δύσκολα το γυρίζω. Γενικώς, ας λυθούν θεματάκια δικά μας, εσωτερικά, που είναι να λυθούν μέσα στην εδομάδα και μετά θα κοιτάξουμε τι θα κάνουμε. Σίγουρα θα γίνουν αλλά το τι και το πώς δεν είναι σίγουρο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα