Mάντζαρης: Μια ομάδα σε οκτώ χρόνια, έξι ομάδες σε 24 μήνες

Νίκος Καρφής
Mάντζαρης: Μια ομάδα σε οκτώ χρόνια, έξι ομάδες σε 24 μήνες
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Gazzetta στέκεται στην γεμάτη διαδρομή του Έλληνα γκαρντ, ο οποίος θα παίξει σε έκτη ομάδα τα τελευταία 2 χρόνια, κάνοντας ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ.

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι εδώ και λίγες ώρες ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να προσθέτει στο δυναμικό της έναν πρώην πρωταθλητή Ευρώπης, έναν γκαρντ με σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Το Gazzetta στέκεται στην επιστροφή του έμπειρου περιφερειακού στην Ελλάδα, γυρίζει τον χρόνο πίσω στον σοβαρό τραυματισμό του στην Πυλαία και περιμένει το ματς στο ΣΕΦ, σε ένα γήπεδο που αγαπήθηκε.

Ντεμπούτο στο αγαπημένο του ΣΕΦ

ι

Στον Ολυμπιακό έμεινε για 8 χρόνια από το 2011 μέχρι το 2019 και έζησε στιγμές δόξας. Σημαντικό... γρανάζι στις back to back κούπες των Πειραιωτών στη Euroleague και ένας από τους πιο χρήσιμους παίκτες στα χέρια κάθε προπονητή. Αμυντικό... πολυεργαλείο που έδινε σημαντικές λύσεις στην περιφέρεια. Mε τη φανέλα των ερυθρολεύκων στη Euroleague, είχε 4.3 πόντους, 2.1 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ μέσο όρο και 35% στα τρίποντα στα 210 ματς που αγωνίστηκε. Εκτός από τις δύο φορές που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, κατάφερε να πανηγυρίσει και σε 3 περιπτώσεις την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η μοίρα τα έφερε έτσι, έτσι ώστε να κάνει το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ στο αγαπημένο του ΣΕΦ στις 14 Νοέμβρη την Κυριακή.

Ο τραυματισμός στην Πυλαία το 2013

Το γήπεδο στο οποίο θα παίζει από εδώ και πέρα ξυπνά δυσάρεστες αναμνήσεις στον Μάντζαρη. Τον Γενάρη του 2013 ο Έλληνας γκαρντ και ο Ολυμπιακός δεχόντουσαν ένα ισχυρότατο πλήγμα. Στο ματς των Πειραιωτών με τον ΠΑΟΚ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης τραυματίστηκε σοβαρά, αφού υπέστη ρήξη χιαστών, κάτι που τον ανάγκασε να μείνει εκτός δράσης για περίπου αρκετούς μήνες. Αυτός ο σοβαρός τραυματισμός στην Πυλαία ήταν και το turning point της αγωνιστικής του κατάστασης, με την μοιρα να το παίζει άσχημο παιχνίδι σε μια περίοδο που ήταν στα καλύτερα του.

Έξι ομάδες σε δύο χρόνια

κ

Από το 2019 και μετά δηλαδή όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό, ο Μάντζαρης έχει αλλάξει έξι ομάδες σε δύο χρόνια. Έπαιξε σε Ούνικς, Προμηθέα, Περιστέρι, Σταλ Οστρόβ, Χαποέλ Εϊλάτ και πλέον στον ΠΑΟΚ. Στη Ρωσία είχε 4.4 πόντους και 2.4 ασίστ, ενώ στους Πατρινούς μέτρησε 10.5 πόντους μέσο όρο, 5.5 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ σε καλές εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην επίστροφη του στο Περιστέρι (ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του πριν πάει στον Ολυμπιακό) είχε 3.8 πόντους, 3.2 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ. Στην Πολωνία και την Σταλ αγωνίστηκε μόλις σε 4 ματς και είχε 5 πόντους, 5 ασίστ και 3.3 ριμπάουντ, ενώ τέλος πολύ σύντομο ήταν το πέρασμα του από το Ισραήλ και την Εϊλάτ, εκεί όπου σε 4 παιχνίδια είχε 1 πόντο, 3.3 ασίστ και 1.3 ριμπάουντ μέσο όρο.

Έχοντας πατήσει πλέον τα 31 του, θα προσπαθήσει να προσφέρει σημαντικές λύσεις στον Άρη Λυκογιάννη και τον ΠΑΟΚ με την εμπειρία του, την ποιότητα του και την ικανότητα του να διαβάζει το ματς, αφού έχει μάθει πολλά από τα χρόνια που αγωνιζόταν με τον Ολυμπιακό στο υψηλότερο επίπεδο της Euroleague.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα