Καστρίτης: «Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα»

Καστρίτης: «Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα»

Καστρίτης: «Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα»

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης κράτησε χαμηλά την μπάλα έπειτα από το εμφατικό πέρασμα του Άρη από την Πάτρα και μίλησε για μια προσπάθεια η οποία (στο τέλος) θα δικαιωθεί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο προπονητής του Άρη ρωτήθηκε αρχικά για το αν η άμυνα ήταν το βασικό στοιχείο στο παιχνίδι της ομάδας του. «Για μια ακόμη φορά θέλω να αναφερθώ στο πάθος αυτών των παιδιών που παίζουν και διεκδικούν μέχρι τέλους. Είχαμε απουσίες και σ’ αυτό το παιχνίδι, χθες το πρωί μάθαμε ότι δεν μπορούσε να παίξει ο Σχίζας, ενώ και ο Όμηρος Νετζήπογλου είναι φανερά ανέτοιμος. Ήρθαμε με τέσσερις περιφερειακούς παίκτες. Προφανώς η άμυνα ήταν σημαντική, σ’ αυτή στηριχθήκαμε όπως και στο γεγονός ότι χτίζαμε… κατοχή-κατοχή».

Ρωτήθηκε για το αν η μοίρα χρωστούσε αυτή τη νίκη στον Άρη ο οποίος είχε χάσει παιχνίδια στα τελευταία δευτερόλεπτα. «Μου αρέσει να λέω ότι το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα. Χάσαμε παιχνίδια στα οποία ήμασταν πολύ κοντά, φαινομενικά νιώθαμε αδικημένοι καθώς πιστεύαμε ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω αλλά όταν δουλεύεις και πιστεύεις σ’ αυτό που κάνεις, είναι θέμα χρόνου να μπεις στον δρόμο των νικών. Αν χάναμε, θα σήμαινε ότι κάναμε κάτι λάθος. Τα παιδιά συνεχίζουν να δουλεύουν και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα είμαστε όλοι υγιείς».

Σχετικά με την εμφάνιση του Τζέιμς Κέλι, δεν στάθηκε στους 20 πόντους που σημείωσε ο Αμερικανός. «Είμαι ικανοποιημένος γιατί δείχνει ότι εγκλιματίζεται σ’ αυτό που ήδη υπάρχει, το αποδέχεται και παράλληλα είναι αποδεκτός. Κάθε καλός και ποιοτικός παίκτης μπορεί να γίνει κομμάτι αυτού του παζλ. Για μας δεν υπάρχει η πολυτέλεια να σταθούμε περισσότερο σ’ αυτό το παιχνίδι. Πρέπει πάση θυσία να νικήσουμε την άλλη εβδομάδα τον Ηρακλή».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα