Λαύριο - Ιωνικός 59-61: Τεράστιο «διπλό» για τους Νικαιώτες με σπουδαία ανατροπή και... Τζέρμαν (vid)

bet365

Ο Ιωνικός (2-4) έσπασε το αρνητικό σερί τριών ήττων του, καθώς πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα του Λαυρίου (4-2), επικρατώντας με 59-61. Ο Τζέρμαν πέτυχε το νικητήριο καλάθι, 36 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Οι λίγοι αριθμητικά παίκτες του Κούρο Σεγούρα έδειξαν ένα άκρως μαχητικό πρόσωπο κόντρα στο κουρασμένο Λαύριο - λόγω της μεσοβδόμαδης δράσης του στο Basketball Champions League και το ματς με τη Νίζνι - κι ως εκ τούτου έφτασαν σε μια μεγάλη ανατροπή στο φινάλε, πανηγυρίζοντας ένα πολύτιμο εκτός έδρας ροζ φύλλο.

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί στα πρώτα λεπτά (7-9 στο 5') με αιχμή του δόρατος τον Τζέρμαν, όμως από τα μέσα της αρχικής περιόδου κι ύστερα το Λαύριο βρήκε ρυθμό και με ένα επί μέρους σκορ 13-1 προεξέχοντος του κεφάτου Λιούις έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10 (20-10).

Ο Αθηναίου με ένα τρίποντο (22-17 στο 13') επανέφερε στο ματς τον Ιωνικό και λίγο αργότερα ο Όουενς πήρε την σκυτάλη με δύο διαδοχικά δίποντα για να μειώσει στους 4. Αποκορύφωμα της αντεπίθεσης της ομάδας του Σεγούρα ήταν το 16ο λεπτό όπου με ένα εύστοχο ζευγάρι βολών ο Τζέρμαν έφερε το ματς στο καλάθι (27-25). Το Λαύριο όμως αντέδρασε και με επιθετική πολυφωνία - με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τον Μουράτο - έφτασε ως το +11 (37-26 στο στο 18'). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα καλάθι του Μουσταφά που ροκάνισε την διαφορά στους 7 (37-30) και κράτησε ανοικτούς τους λογαριασμούς των δύο ομάδων ενόψει της επανάληψης.

Στην τρίτη περίοδο, η παραγωγικότητα των δύο ομάδων ελαττώθηκε, με την άμυνα να παίζει τον κύριο ρόλο. Τα εντός πεδιάς καλάθια ήταν λίγα κι η προσήλωση στα μετόπισθεν είχε ανέβει εκατέρωθεν. Η ομάδα του Σερέλη διατηρούσε τα ηνία (42-35 στο 25') ωστόσο ο Ιωνικός κατάφερνε να μένει σχετικά κοντά στο σκορ (46-40 στο 29'). Ο Χουγκάζ με ένα καλάθι στην εκπνοή του δεκαλέπτου κράτησε τα επίπεδα της διαφοράς στους 6 πόντους (48-42), μη επιτρέποντας ουσιαστικά στους γηπεδούχους να νιώσουν ασφάλεια.

Δύο συνεχόμενα καλάθια του Σμιθ στην έναρξη του καθοριστικού δεκαλέπτου έστειλαν εκ νέου σε διψήφιο δείκτη την διαφορά (52-42 στο 32') και μερικές κατοχές αργότερα ο Αμίνου με τρίποντο την μεγάλωσε ακόμη περισσότερο (55-44 στο 34'). Κάπου εκεί οι Μουσταφά και Τζέρμαν ανέλαβαν δράση και διέψευσαν όσους βιάστηκαν να θεωρήσουν το ματς τελειωμένη υπόθεση (55-52 στο 37'). Η ποιότητα τον Μουράτου και Κάρτερ μίλησε την κρίσιμη στιγμή, με τους δύο περιφερειακούς των γηπεδούχων να πετυχαίνουν σημαντικά καλάθια (59-52 στο 38') για το +7 του Λαυρίου που άρχισε ξανά να... ξεμακραίνει στο σκορ.

48'' πριν το άκουσμα της τελικής κόρνας, ο μαχητικός Ιωνικός δεν παράτησε το παιχνίδι και το έφερε μάλιστα στα ίσα (59-59), με τρίποντο του Αθηναίου αρχικά κι εν συνεχεία δύο καρφώματα του Όουενς. Ο Τζέρμαν με δίποντο υπέγραψε την μεγάλη ανατροπή (59-61 στα 36'') κι ακολούθως οι Νικαιώτες έβγαλαν μια κρίσιμη άμυνα. Ο Μουσταφά έκανε λάθος στα 17'', με τον Λιούις να κλέβει, όμως το Λαύριο απέτυχε να πετύχει το τρίποντο νίκης, με τον Αμερικανό αρχικά και τον Μουράτο (έπειτα από κερδισμένο επιθετικό ριμπάουντ) να αστοχούν και το ματς να λήγει με τους παίκτες του Ιωνικού να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 37-30, 48-42, 59-61

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το Λαύριο έμεινε για σχεδόν 3 λεπτά χωρίς καλάθι στο φινάλε. Στον αντίποδα, ο Ιωνικός με ένα 0-9 σερί πήρε το ματς. Ένας συνδυασμός άμυνας, θέλησης και λήψης σωστών αποφάσεων στην επίθεση, χάρισαν το σπουδαίο ροζ φύλλο στους φιλοξενούμενους.

O MVP: Ο Γιουτζίν Τζέρμαν ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, πετυχαίνοντας το νικητήριο δίποντο στο ανοικτό γήπεδο, στα 36'' πριν το άκουσμα της τελικής κόρνας. Ολοκλήρωσε το ματς με 16 πόντους (5/13 εντός πεδιάς, 6/6 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 1 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Περσίδης και Νικολαϊδης δεν κατάφεραν να μπουν στην εξίσωση της αναμέτρησης. Αμφότεροι ήταν άποντοι, παίζοντας 12:51' και 13:24' αντίστοιχα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Οι Μουσταφά (13π, 5ρ, 1α) και Αθηναίου (10π, 5α, 4ρ) είχαν μεγάλη συνεισφορά στη νίκη του Ιωνικού. Ο μεν πρώτος έδωσε αρκετές λύσεις στο σκορ, ενώ ο έμπειρος διεθνής έβαλε και καθοριστικές δημιουργικές πινελιές στην επίθεση της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: 9/44 τρίποντα συνδυαστικά από τις δύο ομάδες που τα... έσπασαν πίσω από τα 6.75 μέτρα. Εξού κι οι μόλις 120 πόντοι συνολικά στο ματς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Σπανίως βλέπουμε το Λαύριο να μένει τόσο χαμηλά στην επίθεση. Μια ομάδα των 75 πόντων στην Basket League και των 76.7 στο BCL έμεινε απόψε στους 59, έχοντας όλους κι όλους 22 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο! Λίγο η αμυντική προσπάθεια του αντιπάλου και λίγο η έλλειψη φρεσκάδας μετά από ένα απαιτητικό ευρωπαϊκό ματς με παράταση, κράτησαν για πρώτη φορά φέτος το Λαύριο κάτω από τους 60.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Κακή διαχείριση του τελευταίου τριλέπτου και της διαφοράς του +7 από το Λαύριο που έχασε το ματς μέσα απ' τα χέρια του. Ο Ιωνικός πρακτικά με ένα ροτέισον που μετά βίας έφτασε τους 8 παίκτες έκανε υπερπροσπάθεια και δεν τα παράτησε σε καμία στιγμή. Ένα μεγάλο «διπλό» το οποίο είχε τεράστια ανάγκη, έπειτα από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, με κακή συνολικά εικόνα.

2

2

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα