Περιστέρι: Ο ΜακΚρί... γεννήθηκε για τα θρίλερ και ο Μανωλόπουλος το ήξερε (vids)

Περιστέρι: Ο ΜακΚρί... γεννήθηκε για τα θρίλερ και ο Μανωλόπουλος το ήξερε (vids)

Νίκος Καρφής
Περιστέρι: Ο ΜακΚρί... γεννήθηκε για τα θρίλερ και ο Μανωλόπουλος το ήξερε (vids)

bet365

Ο Έρικ ΜακΚρί «εκτέλεσε» τον ΠΑΟΚ με το νικητήριο τρίποντο και το Gazzetta γράφει για τον clutch παίκτη του Περιστερίου που υπέγραψε τα δύο φετινά διπλά του Περιστερίου και... λατρεύει τη Θεσσαλονίκη. Mάλιστα και τα 3 φετινά τρίποντα (έχει 3/8) του καθόρισαν αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ με την ματσάρα του Λοβ νόμιζε πως θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στο Περιστέρι, ωστόσο ο Έρικ ΜακΚρί ειχε άλλη άποψη. Ο παίκτης της ομάδας του Μανωλόπουλου με... κρύο αίμα σηκώθηκε από τη γωνία και το μπουμπούνισε σε νεκρό χρόνο, χαρίζοντας ένα μεγάλο διπλό στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήγαν στο 2-2 στη Basket League.

Φυσικά δεν είναι τυχαίο πως η μπάλα πήγε στον κύριο ΜακΚρι. Το Gazzetta γράφει για τον άνθρωπο που έχει υπογράψει και τα δύο διπλά του Περιστερίου στη φετινή σεζόν, δηλαδή τα δύο ροζ φύλλα αγώνα που έχει πάρει η ομάδα του Μανωλόπουλου. Ένας παίκτης που όπως δείχνει, λατρεύει να αφήνει κόσμο παραπονεμένο στη Θεσσαλονίκη, παίρνοντας τη μπουκιά από το... στόμα τους.

Ο Μανωλόπουλος είχε σχεδιάσει το τρίποντο του ΜακΚρί

Μπορεί ο Σωτήτης Μανωλόπουλος να είπε μετά το διπλό του Περιστερίου μέσα στο PAOK Sports Arena πως στο τέλος κέρδισε ο πιο τυχερός και είναι ένα τυχερό σουτ από έναν καλό σουτέρ, αλλά η αλήθεια είναι πως η τελευταία επίθεση είχε σχεδιαστεί από τον coach του Περιστερίου για να καταλήξει στον ΜακΚρί. Το play έγινε για να φτάσει η μπάλα στον Αμερικανό και εκείνος να αποφασίσει την τύχη του ματς. Και για άλλη μια φορά, έδειξε πως... θρέφεται από τέτοιες οριακές καταστάσεις.

Με 2 τεράστια τρίποντα «σκότωσε» τον Ηρακλή

Στον ΜακΚρί αρέσουν τα δύσκολα, τα ματς που είναι... θρίλερ και κρέμονται από μια κλωστή. Δεν είναι μόνο τα όσα έκανε στην Πυλαία που τα δικαιολογούν όλα αυτά. Ο 27χρονος φόργουορντ ήταν ο άνθρωπος που έριξε στο καναβάτσο και τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο, χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων για το 71-76, 1:30 για τη λήξη, ενώ εκεί που ο Γηραιός αντέδρασε και το πίστεψε του... κάρφωσε άλλη μια μαχαιριά, γράφοντας το 74-79 στα 17 δευτερόλεπτα για το τέλος. Στο Περιστέρι του έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη να αναλαμβάνει την ευθύνη στα τελευταία λεπτά και ο παίκτης έχει δικαιώσει απόλυτα την ομάδα για την επιλογή της.

Έχει 3 clutch τρίποντα και έχασε όλα τα υπόλοιπα

Το... τρελό είναι πως ο ΜακΚρί μέχρι στιγμής έχει βάλει μόνο τα τρίποντα που χάρισαν νίκες, χάνοντας όλα τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια των ματς. Μετρά 3/8 και δείχνει πως το... έχει όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους. Εκεί όπου οι άλλοι μπορεί να... τρέμουν, εκείνος δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάρει την ευθύνη. Και εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι στο τι κάνει τις τελευταίες χρονιές στον τομέα του τριπόντου. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά, θα διαπιστώσει πως είναι εξαιρετικός σουτέρ και απόλυτα... οικονομικός, κάτι που έχει καταλάβει και το Περιστέρι, το οποίο ξέρει που πρέπει να δώσει τη μπάλα στα κρίσιμα παιχνίδια που θα κριθούν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο ΜακΚρί γεννήθηκε για τα... θρίλερ.

4

Εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων

Τα τελευταία πέντε χρόνια τα ποσοστά του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου είναι εντυπωσιακά. Στους Salt Lake Stars της G-League είχε 40% τρίποντα, ενώ στην Πέζαρο της Ιταλίας σούταρε με 37% την επόμενη σεζόν. Εξαιρετικά τα πήγε ένα χρόνο μετά (2019-20) στη Γκραβελέν και εκτοξεύτηκε στο απίθανο 44%. Στους Bakken Βears σούταρε όπως ποτέ άλλοτε στην καριέρα του, φτάνοντας στο τρελό 55%. Πριν έρθει στο Περιστέρι, είχε άλλο ένα μικρό πέρασμα από τη Γκραβελέν, έχοντας 40%. Γενικότερα είναι ένας παίκτης που είναι... έγκλημα να τον αφήνεις μόνο του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Ειδικά όταν το ματς βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Γιατί θα σε... σκοτώσει γλυκά, θα νιώσει άνετα υπό πίεση και θα σε στείλει στα... επείγοντα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα