Λάρισα - Ηρακλής 55-70: Ο Γηραιός έσπασε το ρόδι με άμυνα και εξαιρετικό φινάλε (vid)

bet365

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ηρακλής, καθώς πέρασε με σκορ 55-70 από την έδρα της Λάρισας. Σπουδαίο παιχνίδι από τον πολυδιάστατο Τόνι Ντάγκλας.

Με... αιχμή του δόρατος τον εξαιρετικό Τόνι Ντάγκλας, αλλά και την πολύ καλή του άμυνα, ο Ηρακλής έσπασε το αρνητικό μοτίβο των τριών προηγούμενων αγωνιστικών, πανηγυρίζοντας στην Λάρισα το πρώτο του ροζ φύλλο στην Basket League.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εκκίνηση και προηγήθηκαν με 0-7 στο δίλεπτο με δίποντα από Αγραβάνη, Λιντς και τρίποντο του Τέιλορ. Έκτοτε όμως η Λάρισα έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 19 πόντων, δίχως να λάβει απάντηση από τον Γηραιό! Το δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους στο +12, έχοντας αρκετούς διακριθέντες στην επίθεση, τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει ολοκληρωτικά την επαφή τους με το καλάθι.

Στην δεύτερη περίοδο, Ηρακλής ανέκαμψε κι επέστρεψε στο ματς με τον νεαρό Φίλλιο να κατεβάζει στην διαφορά στους 3, με 5 διαδοχικούς πόντους (19-16 στο 14'). Ακολούθως ο Τέρνερ με 4 δικούς του πόντους έφερε το παιχνίδι στο καλάθι (24-22 στο 17'), με τους γηπεδούχους να έχουν χάσει το μομέντουμ που είχαν στο εναρκτήριο δεκάλεπτο. Ο Ηρακλής μάλιστα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα (28-30 στο 20'), χάρη σε τρίποντο του Ντάγκλας.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές κι άστοχες, δίνοντας έμφαση στα μετόπισθεν. Το πρώτο καλάθι σημειώθηκε έπειτα από 4:15' κι ήταν τρίποντο του Αγραβάνη (28-33) που ισχυροποιούσε το προβάδισμα του Ηρακλή. Οι Θεσσαλοί αντέδρασαν με τον Ουάσινγκτον που σημείωσε πέντε σερί πόντους (33-36 στο 27') και κουβάλησε επιθετικά την ομάδα. Γενικώς η παραγωγικότητα, πάντως, ήταν χαμηλή, όπως κι η ποιότητα του ματς, με τις ομάδες να έχουν κυρίως εκλάμψεις στην επίθεση. Μια από αυτές ήταν το τρίποντο ισοφάρισης του Σπαν (42-42), στο φινάλε της περιόδου.

Η καθοριστική περίοδος άρχισε με ένα lay-up του Τσαϊρέλη (44-42 στο 31'), ωστόσο στο επόμενο τετράλεπτο ο Ηρακλής έτρεξε σερί 0-14 (με αποκορύφωμα το τρίποντο του Ντάγκλας που έστειλε την διαφορά στο +12) και πήρε προβάδισμα νίκης (44-56), πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν με ένα μικρό 5-0 από Χάντσον και Ζάρα (49-56 στο 37'), αλλά αρχικά ο Λιντς (49-58) με δίποντο κι ακολούθως ο Ντάγκλας με ζευγάρι βολών (51-60) διατήρησαν τον Ηρακλή στο +9. 1:10' πριν το άκουσμα της τελικής κόρνας, ο Φίλλιος σφράγισε ουσιαστικά το «διπλό» των κυανόλευκων (53-64), οι οποίοι διαχειρίστηκαν επιτυχώς το προβάδισμα τους στα τελευταία λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 19-7, 28-30, 42-42, 55-70

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο εξαιρετικό τετράλεπτο του Ηρακλή (31ο-35ο λεπτό), οπού οι παίκτες του Στέργιου Κουφού έτρεξαν σερί 0-14 κι έθεσαν γερές βάσεις για τη νίκη τους. Έκτοτε, δεν απειλήθηκαν, προστατεύοντας με την άμυνα τους το προβάδισμα, ενώ επιθετικά κατάφεραν να βρουν τους απαιτούμενους πόντους ούτως ώστε να το... τελειώσουν.

Ο MVP: Σπουδαία εμφάνιση από τον Τόνι Ντάγκλας, ο οποίος σε 38:21 λεπτά παρουσίας πέτυχε 22 πόντους με 5/12 σουτ εντός πεδιάς και 9/9 βολές. Είχε επίσης 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα και 0 λάθη!

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χάντσον της Λάρισας έβαλε μεν 8 πόντους σε 29:07', όμως το έκανε όντας άστοχος, μόλις 3/15 (20%) σουτ εντός πεδιάς.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αγραβάνης και Λιντς με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα έβαλαν το... λιθαράκι τους στην πρώτη φετινή νίκη του Ηρακλή στο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ντάγκλας των 6 λαθών κόντρα στον Ολυμπιακό και 4 με τον ΠΑΟΚ, δεν έκανε ούτε ένα σήμερα, παρότι ουσιαστικά δεν βγήκε καθόλου από το ματς. Ώριμη εμφάνιση από τον βετεράνο σκόρερ που ήταν πολύ ουσιαστικός και... προσεκτικός.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μετά το αρχικό 0-7 του Ηρακλή, ακολούθησε το 19-0 της Λάρισας. Ένα απίστευτο σερί, το οποίο αφύπνησε τους Θεσσαλονικείς και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως λειτούργησε ευεργετικά στο υπόλοιπο του ματς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ηρακλής κρατά το νικηφόρο αποτέλεσμα, το οποίο είχε μεγάλη ανάγκη βαθμολογικά, αλλά και το εξαιρετικό του τελευταίο δεκάλεπτο (13-28). Η Λάρισα σούταρε με άσχημα ποσοστά (31% δίποντο, 25% τρίποντο, 63% βολές) κι οι μόλις 55 πόντοι σε εντός έδρας ματς πρέπει να την προβληματίσουν.

1

1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα