Σερέλης: «Κερδίσαμε αλλά δεν σημαίνει ότι γίναμε μεγαλύτερη ομάδα από τον Άρη»

Σερέλης: «Κερδίσαμε αλλά δεν σημαίνει ότι γίναμε μεγαλύτερη ομάδα από τον Άρη»

bet365

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε για την επίδραση του Τάισον Κάρτερ στο παιχνίδι καθώς επίσης και ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν από τη νίκη του Λαυρίου στο Nick Galis Hall.

Ο προπονητής του Λαυρίου αναφέρθηκε αρχικά στα στοιχεία που έκριναν το αποτέλεσμα και στάθηκε περισσότερο στην άμυνα της ομάδας του. «Μετά από τρεις συνεχόμενες οριακές ήττες και με τον τρόπο που παίζει ο Άρης αμυντικά, δηλαδή με πολύ ενέργεια, ξέραμε ότι αν δεν τον ελέγχαμε θα μας έφευγε το παιχνίδι κι εκεί δεν θα ήταν εύκολο να γυρίσουμε πίσω. Ήμασταν αρκετά καλοί έως εξαιρετικοί θα έλεγα αμυντικά επάνω στους Χανλαν και Κάουαν. Δεχθήκαμε όμως σαράντα πόντους στο πρώτο ημίχρονο από παίκτες που δεν το συνηθίζουν όπως ο Λόκετ αλλά και από αιφνιδιασμούς. Κρατηθήκαμε στον αγώνα από την επιθετική επίδοση μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα, ματσάραμε την ενέργεια του Άρη και ξέραμε ότι αν ήμασταν κοντά στο σκορ, οι παίκτες του Άρη θα αγχώνονταν όπως κι έγινε. Συν τοις άλλοις, ο Κάρτερ μας έδωσε πολλά και ξεκόλλησε δύσκολες στιγμές. Κάναμε μια μεγάλη νίκη», είπε.

Ρωτήθηκε για την αντίθετη πορεία που έχουν οι δύο ομάδες, το ότι κάποτε ο Άρης είχε ευρωπαϊκό παιχνίδι μεσοβδόμαδα και τώρα αυτό ισχύει για το Λαύριο. «Ο Άρης δεν έχει αλλάξει σαν ομάδα, μέγεθος, η ιστορία παραμένει ιστορία και οι τίτλοι… τίτλοι, ειδικά για ανθρώπους της δικής μου γενιάς. Δεν άλλαξε κάτι και στο Λαύριο το οποίο βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ιστορίας του με την σταθερά ανοδική πορεία της τελευταίας τριετίας. Μια προσπάθεια η οποία στηρίζεται στην πνευματική δουλειά. Θεωρώ ότι το Λαύριο βοηθάει παίκτες όπως ο Κάρτερ αλλά και Έλληνες. Εχοντας συνηθίσει σαν ομάδα τη διαδικασία της σκληρής δουλειάς, πολλές φορές γινόμαστε πιεστικοί αλλά πάνω απ’ όλα βασιζόμαστε στην ευχάριστη κατάσταση που υπάρχει στην ατμόσφαιρα και στην προπόνηση. Το ότι κερδίσαμε τον Άρη δε σημαίνει ότι μας κάνει μεγαλύτερη ομάδα από τον Άρη».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα