Άρης-Λαύριο 69-73: Ο Τάισον Κάρτερ έκανε τη διαφορά

bet365

Με ηγέτη τον Τάισον Κάρτερ ο οποίος σημείωσε τέσσερις πόντους στο τελευταίο κρίσιμο λεπτό, το Λαύριο επικράτησε του Άρη με 69-73 στο «Nick Galis Hall» υποχρεώνοντας τους Θεσσαλονικείς στην 4η σερί ήττα τους.

Το Λαύριο πέρασε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη Θεσσαλονίκη καθώς αποδείχθηκε πιο ανθεκτικό στην πίεση και κυρίως, εκεί που κρίθηκε το παιχνίδι είχε τον ηγέτη του εκεί. Τον Τάισον Κάρτερ ο οποίος με τέσσερις πόντους κι ένα κλέψιμο στο τελευταίο λεπτό έβαλε την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του. Ο Άρης είδε το βαρύ πυροβολικό του (Χάνλαν-Κάουαν) να παθαίνουν αφλογιστία και γνώρισε την 4η διαδοχική ήττα του στο Πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο όπου ο μεν Άρης πήρε πόντους από παίκτες (σ. σ. Λόκετ, Κώττας) που δεν συνηθίζουν να τους προσφέρουν καθώς δεν είναι αυτός ο ρόλος τους και το δε Λαύριο στηρίχθηκε στην καλή εκτέλεση (42%) που είχε από μακρινή απόσταση και κυρίως με τον Περσίδη. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ξέφυγε στο σκορ (10-10, 5’) καθώς για το Λαύριο, Κάρτερ και Μουράτος δεν είχαν ρυθμό και για τον Άρη ο Ολιβιέ Χάνλαν ήταν άστοχος στα σουτ εντός παιδιάς και ο Άντονι Κάουαν δεν είχε πρωτοβουλίες στο παιχνίδι του.

Στη δεύτερη περίοδο, το Λαύριο έδωσε την μπάλα στον Τζέρι Σμιθ (8π.) ο οποίος είτε εκτελούσε είτε δημιουργούσε για την ομάδα του, ενώ ο Άρης συνέχισε να προσπαθεί να εκτελέσει από κοντινή απόσταση (32-31, 15’). Εκεί το Λαύριο βρήκε ένα μικρό σερί (0-7, 32-38 στο 17:30) βρίσκοντας πόντους στο transition παιχνίδι αλλά ο Άρης απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Οι «κίτρινοι» λειτουργούσαν καλύτερα με τον Πουλιανίτη στον «άσο» σε σχέση με τον Κάουαν (1π.), έτρεξαν 9-0 σερί με παίκτη κλειδί τον Λόκετ (10π.) και τον Ουίλιαμς (9π.) και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 41-38.

Το Λαύριο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με 3/4 προσπάθειες τριών πόντων (45-47, 24’) καθώς ο Άρης συνέχισε να περνάει την μπάλα στο καλάθι με αποδέκτη τον Θωμά Κώττα καθώς Χάνλαν και Κάουαν δεν βρήκαν πεδίο δράσης. Οι εννιά πόντοι του Τάισον Κάρτερ διατήρησαν το Λαύριο σε θέση οδηγού (47-53, 27:30) για να κλείσει το δεκάλεπτο με τέσσερις συνεχόμενους πόντους από τον Όμηρο Νετζήπογλου (52-57).

Με επιθέσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά, οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν σκορ στις αρχές της τελευταίας περιόδου, τούτο βέβαια ευνόησε τον Άρη (59-59, 33:30) ο οποίος βρήκε τον ηγέτη που απελπισμένα έψαχνε στο πρόσωπο του Ζίριους Ουίλιαμς. Εκεί ο Χρήστος Σερέλης έπαιξε για πρώτη φορά με τους Σμιθ, Κάρτερ και Μουράτο. Οι εκατέρωθεν κακές επιλογές διατήρησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα (62-61, 36:30). Το Λαύριο βρήκε πόντους από τη γραμμή των βολών (σ. σ. τέσσερις από τους Μουράτο, Κακλαμανάκη και Σμιθ λόγω τεχνικής ποινής στον Γιάννη Καστρίτη) κι έτσι μπήκε προηγούμενο στο τελευταίο τρίλεπτο (62-65). Το Λαύριο συνέχισε να πηγαίνει στη γραμμή των βολών (από το 34' έως και το 39' σκόραρε μόνο με βολές), διατηρώντας το προβάδισμα (68-69, 39'), καθώς ο Ολιβιέ Χάνλαν απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Εκεί ο Τάισον Κάρτερ έβαλε τρεις εξαιρετικές φάσεις καθώς οι δικοί του τέσσερις πόντοι σε συνδυασμό με ένα κλεψιμο διαμόρφωσαν το 68-73, 19'' πριν το τέλος κι εκεί τελείωσαν όλα.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 41-38, 52-57, 69-73

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα... 40 δευτερόλεπτα του Τάισον Κάρτερ καθώς σ' αυτό το διάστημα έβαλε τέσσερις πόντους δίνοντας το +5 στην ομάδα του και στην αποτελεσματικότητα του Λαυρίου από τη γραμμή των βολών καθώς είχε 14/15 στο δεύτερο ημίχρονο κι έβρισκε πόντους μόνο από εκεί για σχεδόν πέντε αγωνιστικά λεπτά.

Ο MVP: Ποιος άλλος, ο Τάισον Κάρτερ καθώς σ' αυτό που λένε οι Αμερικάνοι... money time έδειξε την προσωπικότητά του και το ταλέντο του.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης γιατί πήρε τρία κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ, έβαλε και τις βολές που εκτέλεσε.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Άντονι Κάουν έβγαλε κάποιες συνεργασίες, γενικώς όμως δεν είχε πρωτοβουλία στο παιχνίδι του και οι πόντοι του έλειψαν στον Άρη. Ο Χάνλαν ήταν απελπιστικά άστοχος με 1/13 σουτ

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Άρης μπαίνει πλέον σε μπελάδες καθώς μετά τη νίκη του στην πρεμιέρα επί του Παναθηναϊκού, γνώρισε δύο ήττες στην έδρα του και παρέμεινε χαμηλά στη βαθμολογία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Αυτό που το έκρινε. Η απόσταση σε ποσοστό ευστοχίας στις ελεύθερες βολές καθώς ο Άρης τελείωσε το παιχνίδι με 23/31 και το Λαύριο είχε 18/19 πλην των δύο που χάθηκαν στο τέλος οι οποίες δεν είχαν αξία.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με τον Ολιβιέρ Χάνλαν να τελειώνει το παιχνίδι με 1/13 σουτ και τον Άντονι Κάουαν να περιορίζεται στους τρεις πόντους, ο Άρης διεκδίκησε το παιχνίδι και το πήγαινε... εκεί που δεν πήγαινε. Το Λαύριο στο κρίσιμο σημείο βρήκε τον ηγέτη του, έβαλε και τις βολές που δίνουν νίκες.

69

733

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα