Παναθηναϊκός-Ιωνικός 92-78: Ο Παπαπέτρου έδιωξε τα... ζόρια

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός-Ιωνικός 92-78: Ο Παπαπέτρου έδιωξε τα... ζόρια

bet365

Μπορεί να... ίδρωσε για τρία δεκάλεπτα, αλλά ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ιωνικού με 92-78 και σημείωσε τη πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League πριν από το ταξίδι στο Τελ Αβίβ. Κορυφαίος ο Παπαπέτρου, κλειδιά οι Φλόιντ-Ουάιτ, ντεμπούτο για τον 15χρονο Αβδάλα!

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για την Basket League.

Παρόλα αυτά το ζητούμενο ήταν η νίκη. Έστω και αν ο Ιωνικός τον... ζόρισε για τρία δεκάλεπτα με αποτέλεσμα να του βάλει δύσκολα, στο τέλος ανέλαβε δράση ο Ιωάννης Παπαπέτρου (19π., 6ριμπ., 5ασ.) και έδιωξε τα σύννεφα που είχαν αρχίσει να απλώνονται στο ΟΑΚΑ . Σημαντικό ρόλο για να φτάσει η διαφορά στο +15 (85-60) στο 36' και ουσιαστικά να κριθεί το παιχνίδι έπαιξαν και οι Φλόιντ (13π., 6ριμπ.) και Οκάρο Ουάιτ (16π., 5ριμπ., 3ασ., 2κλ.) οι οποίοι δεν άφησαν τον Ιωνικό να φανεί περισσότερο απειλητικός.

Το ματς

Ιδιαίτερα δυνατό ήταν το ξεκίνημα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, καθώς στο πρώτο τετράλεπτο είχε προηγηθεί με 8-0 και έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Μόνο που τα πράγματα δεν ήταν... ακριβώς έτσι. Η αστοχία πήρε τη θέση της ευστοχίας, η άμυνα των «πρασίνων» δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε και κάπως έτσι ο Ιωνικός μπόρεσε δια χειρός Τζέρμαν να επιστρέψει στο παιχνίδι και να φανεί ανταγωνιστικός στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το 17-13 του πρώτου δεκαλέπτου όπου οι γηπεδούχοι είχαν 4/10 δίποντα, 2/6 τρίποντα σε αντίθεση με τους παίκτες του Ιωνικού που μετρούσαν μόλις 2/12 εντός παιδιάς, ο Ιωνικός με αντεπίθεση διαρκείας έφερε το ματς στα ίσια (19-19) με επιμέρους 8-2 από το 17-11 του 9'.

Όχι ότι άλλαξε ιδιαίτερα το σκηνικό στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, αλλά ο φοβερός και τρομερός Γιουτζίν Τζέρμαν το... είχε πάρει προσωπικά και δεν άφηνε τους «πράσινους» να «χτίσουν» διαφορά στο σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Αμερικανός γκαρντ είχε 17 πόντους με 3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 2/2 βολές σε 13 λεπτά συμμετοχής. Αποτέλεσμα; Να βελτιωθούν τα ποσοστά των φιλοξενούμενων (5/10τρ., 7/17δίπ.) αλλά τα 10 λάθη αποτέλεσαν... σύμμαχο του νωθρού και άκεφου στο πρώτο ημίχρονο, Παναθηναϊκού.

Εκείνος που είχε ξεχωρίσει περισσότερο από πλευράς των «πρασίνων» ήταν ο Τζεχάιβ Φλόιντ, ο οποίος ήταν κυριαρχικός (κυρίως στη ρακέτα του Ιωνικού) έχοντας 9 πόντους με 4/4 δίποντα και εντυπωσιακα καρφώματα, όπως επίσης 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Θετικότατος και ο Λευτέρης Μαντζούκας (5π.) ωστόσο η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο (41-35) σίγουρα δεν θα μπορούσε να αφήσει ικανοποιημένο τον Δημήτρη Πρίφτη.

Όπως δεν το άφησε ικανοποιημένο και το πρώτο δίλεπτο του δευτέρου μέρους, καθώς το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο και ο Ιωνικός βρέθηκε σε απόσταση τριπόντου (41-38). Στη συνέχεια ένα σερί 7-0 των «πρασίνων» έστειλε για πρώτη φορά την διαφορά στους 10 πόντους (48-38) αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν ήταν και τόσο... ασφαλής. Η ομάδα της Νίκαιας δεν έλεγε να παραδώσει τα όπλα και πλησίασε στους τρεις πόντους (52-49) και παρέμενε σε απόσταση μίας κατοχής (56-53 και 58-55) μέχρι και λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (63-59).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι προσωπικές ενέργειες των Παπαπέτρου και Οκάρο Ουάιτ αποδείχθηκαν... λυτρωτικές για τους «πράσινους» προκειμένου να διώξουν τα όποια σύννεφα είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι και στο +15 (80-65 στο 36') και ουσιαστικά η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει ολοκληρωτικά στο πλευρό των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, οι οποίοι και άνοιξαν λογαριασμό στην Basket League.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην προσωπικότητα του Ιωάννη Παπαπέτρου και στις προσωπικές του ενέργειες στην τελευταία περίοδο με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κάνει την αντεπίθεσή του και να «χτίσει» διψήφια διαφορά στο σκορ. Το 29-19 της τελευταίας περιόδου αποτυπώνει και τη διαφορά στο σκορ.

Ο ΜVP: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου το... πήρε πάνω του στην τελευταία περίοδο και ουσιαστικά ήταν εκείνος που «καθάρισε» για λογαριασμό του Παναθηναϊκού με την υπόθεση της νίκης. Στα 27:54 που έμεινε στο παρκέ είχε 9 πόντους με 6/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 3 λάθη,.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακό ματς για τον Τζαμέλ Άρτις ο οποίος είχε 0/3 σουτ και 3 λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Τζεχάιβ Φλόιντ (13π., 6/6δίπ., 6ριμπ., 3ασ., 1κλ.) και Οκάρο Ουάιτ (16π., 5/9δίπ., 1/2τρ., 3/3β., 5ριμπ., 3ασ., 2κλ.) ήταν εκείνοι που με προσωπικές ενέργειες δεν άφησαν τον Ιωνικό να απειλήσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό με το ενδεχομένο της απρόσμενης ήττας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 49 βολές που σούταραν και οι δύο ομάδες!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μόνο και μόνο η παρουσία του 15χρονου Νεοκλή Αβδάλα στην 12άδα αποτέλεσε από μόνη της ένα μοναδικό και σπάνιο γεγονός. Ειδικά όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα πήρε χρόνο συμμετοχής και έγινε o νεότερος παίκτης στην ιστορία των «πρασίνων» στην Basket League.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Κούραση από την διαβολοβδομάδα; Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε καθόλου ένταση και ενέργεια με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να εκμεταλλευτεί αυτή την αδυναμία και να παραμείνει στο ματς έως το τέλος. Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» δεν κινδύνευσαν ωστόσο τα εύσημα πρέπει να πάνε στην ομάδα της Νίκαιας που δεν σταμάτησαν να πιστεύουν στη νίκη έως το τέλος. Ουσιαστικά φαινόταν από την αρχή ότι ο Παναθηναϊκός έψαχνε μόνο ένα ξέσπασμα για να εξασφαλίσει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 41-35, 63-59, 92-78

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα