Ολυμπιακός - Προμηθέας 108-75: «Βομβαρδισμός» (vid)

Ο Oλυμπιακός με 14/25 τρίποντα διέλυσε τον Προμηθέα με 108-75 και είναι η μοναδική αήττητη ομάδα πλέον στην Basket League.

Ο Ολυμπιακός παρά την κούραση από την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις μιας κι ήταν το δεύτερο παιχνίδι σε διάστημα 40 περίπου ωρών, επικράτησε του Προμηθέα με 108-75 κι έμεινε μοναδική αήττητη ομάδα στην Basket League. Οι Πατρινοί είχαν στιγμές που δυσκόλεψαν τους γηπεδούχους με τον γρήγορο ρυθμό που έπαιζαν, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν εξαιρετικά σοβαροί, συγκεντρωμένοι και εύστοχοι (56% στα τρίποντα).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι με τον Φαλ να ακουμπάει την μπάλα σε κάθε επίθεση. Ο Γάλλος άλλοτε με σκορ, άλλοτε με δημιουργία και άλλοτε προκαλώντας φθορά στους αντιπάλους με φάουλ βοήθησε να προηγηθούν οι γηπεδούχοι με 13-6 (5’) έχοντας για συμπρωταγωνιστή τον Ντόρσεϊ. Οι Πατρινοί με τα εύστοχα μακρινά σουτ των Ρογκαβόπουλου και Μάιλς αντέδρασαν (17-13, 7’) με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με σκορ 28-24.

Στην δεύτερη περίοδο δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σλούκα κι ένας αιφνιδιασμός του ΜακΚίσικ βοήθησαν τους Πειραιώτες να ανέβουν στο +9 (38-29, 15’). Οι δυο συγκεκριμένοι παίκτες είχαν βρει ρυθμό και κυρίως είχαν αποκτήσει επαφή με το καλάθι των Πατρινών οι οποίοι πάντως δεν έδειχναν ιδιαίτερο ζήλο στα αμυντικά τους καθήκοντα κι έτσι το σκορ μετατράπηκε σε 48-33 (18’).

Ο Προμηθέας με τους Ρέι και Αγραβάνη να σκοράρουν κατάφερε και μείωσε τη διαφορά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (59-53, 24’). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα αποδείχτηκε κομβικό αφού στην επιστροφή των παικτών του στη δράση και με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοβ έτρεξαν σερί 9-0 και βρέθηκαν πολύ γρήγορα ξανά στο +15 (68-53, 26’). Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να δώσει ελπίδα στον αντίπαλό του και το τέλος του δεκαλέπτου τον βρήκε μπροστά ακόμη και με 20 πόντους (76-56, 30’).

Η τελευταία περίοδος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν μικρά σημάδια κούρασης κάτι που ήταν απόλυτα φυσιολογικό ενώ αυτοί του Λούις Κασιμίρο είχαν ξεκινήσει και σκέφτονταν το ματς με τη Βαλένθια στην πρεμιέρα του Eurocup. Πέντε διαδοχικά τρίποντα από Πρίντεζη, Λούντζη, ΜακΚίσικ, ξανά Πρίντεζη και ξανά ΜακΚίσικ έκαναν το 103-70 (39’).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν ο Προμηθέας πλησίασε σε 59-53, ακολούθησε ένα «ερυθρόλευκο» 9-0 σε ένα δίλεπτο. Μετά δεν κοίταξε ξανά πίσω ο Ολυμπιακός και δεν ανησύχησε καθόλου.

Ο MVP: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ τελείωσε με 14 πόντους (4/5δ., 2/3τρ.), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Πολύ καλός και ο Κώστας Σλούκας με 13 πόντους.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αζάια Μάιλς τελείωσε με 3 πόντους και μόλις 1/6 σουτ, με 4 ριμπάουντ και 3 λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σάσα Βεζένκοβ πρόσφερε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ ενώ εξαιρετική δουλειά έκανε κι ο Σακιέλ ΜακΚίσικ με 14 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Φυσικά τα 14/25 τρίποντα των «ερυθρόλευκων», δηλαδή 56%.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε περισσότερο από 20 λεπτά. Σημαντικό λόγω κούρασης και συνέχειας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Περιμέναμε πιο δύσκολη επικράτηση των γηπεδούχων, αλλά ήταν τόσο σοβαροί και συγκεντρωμένοι που άντεξαν και τον υπερβολικά γρήγορο ρυθμό της ομάδας του Λούις Κασιμίρο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-24, 52-41, 78-59, 108-75.

108

75

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα