Καστρίτης: «Δεν προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι και χάσαμε από την άμυνα»

Καστρίτης: «Δεν προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι και χάσαμε από την άμυνα»

Gazzetta team
Καστρίτης: «Δεν προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι και χάσαμε από την άμυνα»

bet365

Μετά τα δύο βήματα προς τα εμπρός που έκανε ο Άρης στην πρεμιέρα της Basketleague, ακολούθησαν δύο προς τα πίσω και ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε στις αιτίες της ήττας από τον Κολοσσό Ρόδου.

Για 5η διαδοχική χρονιά, οι «κίτρινοι» δεν ηττήθηκαν από τον Κολοσσό Ρόδου στο Nick Galis Hall ενώ στα τελευταία λεπτά του αγώνα έχασαν και τον Όμηρο Νετζήπογλου ο οποίος θα υποβληθεί σε εξετάσεις ούτως ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Ο Γιάννης Καστρίτης εκτίμησε ότι η ομάδα του, σε αντίθεση με τον Κολοσσό Ρόδου, δεν προσέγγισε καλά το παιχνίδι.

«Είναι κακό αποτέλεσμα, μας αφήνει πίσω κυρίως στον τομέα της αυτοπεποίθησης εκεί που είχαμε αρχίσει να τη χτίζουμε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσαμε, αλλά το κάναμε με λάθος τρόπο. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η προσέγγιση του αγώνα δεν ήταν ενδεδειγμένη, αυτό προκάλεσε εκνευρισμό, απώλεια συγκέντρωσης και ο Κολοσσός ήλεγξε το παιχνίδι. Μας προβληματίζει ο αριθμός των ασίστ και ο τρόπος με τον οποίο διαβάσαμε καταστάσεις. Προφανώς παίζει σημαντικό ρόλο ο τρόπος άμυνας του αντιπάλου», είπε και συμπλήρωσε. «Το παιχνίδι χάθηκε καθαρά από την άμυνα γιατί δεν είχαμε τη σωστή προσέγγιση. Ταυτότητα αυτής της ομάδας είναι να προσεγγίζει αμυντικά τα παιχνίδια να βγάζει ενέργεια, να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και στην επίθεση να ψάχνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Δεν το κάναμε», είπε.

Ο προπονητής του Άρη ρωτήθηκε για το μέλλον του Μάικλ Φίνκε, δεδομένου του ότι το συμβόλαιό του λήγει την ερχόμενη Παρασκευή (22/10) και απάντησε ότι… «ακόμη δεν έχουμε πάρει απόφαση».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα