Η απόφαση του Καστρίτη για τον Φίνκε και η καταληκτική 22η του Οκτώβρη

Η απόφαση του Καστρίτη για τον Φίνκε και η καταληκτική 22η του Οκτώβρη

Η απόφαση του Καστρίτη για τον Φίνκε και η καταληκτική 22η του Οκτώβρη

bet365

Στις 22 του μήνα ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Μάικλ Φίνκε στον Άρη και η απόφαση για το ενδεχόμενο (μικρής) επέκτασής του θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που θα προσφέρει η αγορά.

Δύο δεδομένα οδήγησαν τον Γιάννη Καστρίτη στην επιλογή του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ. Οι διαδοχικές αρνήσεις που είχε εισπράξει από άλλους παίκτες και η ανάγκη άμεσης προσθήκης ενός ψηλού. Ούτως ή άλλως, ο Μάικλ Φίνκε ήταν στη Θεσσαλονίκη, δεν χρειαζόταν να διανύσει απόσταση μεγαλύτερη των… 400 μέτρων από το Ιβανώφειο (καθώς είχε έρθει για λογαριασμό του Ηρακλή) στο Nick Galis Hall κι έτσι δρομολογήθηκε η απόκτησή του. Ο 26χρονος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός μήνα το οποίο λήγει την ερχόμενη Παρασκευή (22/10), πράγμα που σημαίνει ότι το παιχνίδι (16/10) με τον Κολοσσό Ρόδου ενδέχεται να είναι και το τελευταίο του. Οι όροι του συμβολαίου προβλέπουν την επέκτασή του έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αν φυσικά το θελήσει ο Άρης, τέτοιου είδους πρόθεση όμως μάλλον δεν υφίσταται.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Καστρίτης περίμενε κάτι περισσότερο από τον Φίνκε, όπως εξάλλου στο ίδιο ήλπιζε και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ηρακλή. Μόνο που ο Αμερικανός δεν είχε καμία σχέση με τον ελαφρύ σέντερ της περασμένης τριετίας. Δείχνει πολύ πιο αργός, δεν έχει την έκρηξη που τον χαρακτήρισε στο σουτ, αρκετά ενισχυμένος σε μυϊκή μάζα, γεγονός το οποίο έχει αλλοιώσει τα στοιχεία του και κυρίως τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Λόγω αυτού, τουλάχιστον στον Άρη, δείχνει ότι βρίσκεται μια ταχύτητα κάτω σε σχέση με τους συμπαίκτες του, πράγμα που επηρέασε την ψυχολογία του.

Το μέλλον του στο Nick Galis Hall θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες. Ο πρώτος σχετίζεται με τα αποτελέσματα της αναζήτησης του Γιάννη Καστρίτη για την υπογραφή συμβολαίου με σέντερ ο οποίος θα μπορεί να κουμπώσει στη λογική της ομάδας του. Το βλέμμα του 39χρονου τεχνικού είναι κυρίως στην αγορά της G League, παράλληλα παρακολουθεί περιπτώσεις παικτών που τον είχαν απασχολήσει, υπέγραψαν σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά δεν βρήκαν πρωταγωνιστικό ρόλο και χρόνο συμμετοχής με συνέπεια να τίθεται θέμα αποχώρησής τους.

Εξελίξεις θα πρέπει να τρέξουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς βάσει των τωρινών δεδομένων, ο Μάικλ Φίνκε θα αποτελέσει παρελθόν πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ. Εκτός κι αν οι δύο πλευρές αποφασίσουν να δώσουν χρόνο στους εαυτούς τους με μια 10ήμερη επέκταση της σύμβασης ούτως ώστε ο μεν Άρης να βρει στην αγορά αυτό που ψάχνει και ο δε Αμερικανός τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα