Δέδας: «Έχω ζητήσει από τον Παππά να μην κάνει εκπτώσεις στον χαρακτήρα του, θα παίξει μεγάλο μπάσκετ μαζί μου» (vid)

Δέδας: «Έχω ζητήσει από τον Παππά να μην κάνει εκπτώσεις στον χαρακτήρα του, θα παίξει μεγάλο μπάσκετ μαζί μου» (vid)

Newsroom
Δέδας: «Έχω ζητήσει από τον Παππά να μην κάνει εκπτώσεις στον χαρακτήρα του, θα παίξει μεγάλο μπάσκετ μαζί μου» (vid)

bet365

Ο Στέφανος Δέδας μιλώντας στην Cosmote TV έκανε ειδική αναφορά στον Νίκο Παππά και στη σχέση μαζί του, στάθηκε και στην Εθνική ομάδα λέγοντας ότι είναι όνειρο ζωής να δουλέψει στη «γαλανόλευκη» ενώ θυμήθηκε και ένα περιστατικό με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο τεχνικός της ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Pick n Roll της Cosmote TV και μιλώντας για τον Νίκο Παππά, είπε: «Από τη στιγμή που ο Νίκος ήθελε μία ευκαιρία το καλοκαίρι, χωρίς να έχει σημασία αν τον πήρα εγώ τηλέφωνο ή με πήρε εκείνος. Υπήρχε νέος προπονητής, υπήρχε η ΑΕΚ και δεν είχα το δικαίωμα να μην δώσω την ευκαιρία σ' έναν τόσο ταλαντούχο παίκτη να μην δείξει το ταλέντο του. Είναι μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ, ταιριάζει στον Νίκο με την έννοια ότι έχει υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό του».

Και συνέχισε: «Σίγουρα αν τελειώσει η χρονιά πετυχημένα και έχουμε πολύ καλή συνεργασία θα είναι πολύ όμορφο. Δεν ξέρω πώς θα φτάσουμε έως εκεί. Μιλάω κάθε μέρα μαζί του. Προσπαθώ να του πω να είναι ο εαυτός του, να κάνει μικρές προσαρμογές, να μην κάνει εκπτώσεις στο χαρακτήρα του και να είναι καμία φορά περισσότερο έξυπνος παρά σωστός. Του το λέω κάθε μέρα και τον καταλαβαίνω γιατί είμαι και εγώ υψηλών τόνων. Δεν είμαι by the book. Νομίζω έχουμε μία άριστη συνεργασία. Είχαμε μικροθεματάκια, αλλά ήταν για να καταλάβει τον χαρακτήρα μου. Τώρα νομίζω θα παίξει μεγάλο μπάσκετ μαζί μου. Είμαι σίγουρος γι' αυτό».

Μάλιστα γυρίζοντας το χρόνο πίσω και δη στο Eurobasket 2015, όταν ήταν στο προπονητικό τιμ της εθνικής Σλοβενίας και... έκανε trash talking στον Γιάννη Αντετοκούνμπο! «Ήταν αστείο. Γιατί είχε βγει για ζέσταμα ο Γιάννης και εγώ καθόμουν στον πάγκο της εθνικής Σλοβενίας και το παιδί δεν με ήξερε. Προφανώς το σουτ είναι η αδυναμία του. Καθόμουν δίπλα με τα πράσινα που φορούσε τότε η Σλοβενία και του λέω: 'Γιάννη μην κοιτάς την μπάλα όταν σουτάρεις, αλλά το καλάθι και με κοιτάει και είχε μία έκφραση… τι έγινε τώρα; Πώς ξέρει ελληνικά αυτός με άλλη φανέλα;'» ενώ για την Εθνική Ελλάδας, ανέφερε:

«Όπως έχω ξαναπεί, για κάθε αθλητή και προπονητή, το να είσαι μέλος της Εθνικής είναι στόχος ζωής, όνειρο ζωής. Είναι λίγο κοινότυπο αλλά πραγματικός στόχος. Είχα τη χαρά και την τιμή να δουλέψω με την Εθνική και ξαναλέω πως είναι έτοιμος και στρατιώτης όταν μου πουν είτε τώρα είτε στο μέλλον για να βοηθήσω με το πάθος και την εμπειρία μου. Μακάρι το καλοκαίρι να βοηθήσω παίκτες σαν τον Γιάννη»

Για τα όσα του ζήτησε ο Μάκης Αγγελόπουλος: «Το μήνυμα που πέρασε και πείστηκα στην πρώτη συνάντησή μας, στο καλοκαίρι, ήταν ότι θα τα έλυνε όλα τα προβλήματα. Ήταν δύσκολο, αλλά έγινε. Λύθηκαν τα προβλήματα με τα ban. Εγώ, του είπα ότι θα προσπαθήσω να βρούμε παίκτες οικονομικούς, μέχρι να πατήσουμε καλά μέσα στη σεζόν».

Για το αν θα κάνει κίνηση η ΑΕΚ για τον Άντονι Μπράουν: «Αυτή τη στιγμή έχουμε έξι ξένους. Η δυσκολία είναι ότι δεν μπορεί ένας από τους επτά ξένους, να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να πεις σε έναν ξένο παίκτη, ότι θα παίξει στο BCL μία φορά ανά 15 μέρες. Μου φαίνεται περίεργο πάντως. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν μπορείς να επιλέξεις τον ξένο σου, πριν από το ματς. Πήραμε τον Χάμερ για να έχουμε μεγαλύτερο βάθος και σιγά-σιγά προσπαθούμε να προσθέσουμε έναν σουτέρ. Δεν υπάρχει παράπονο από κάποιον παίκτη μας. Υπάρχουν όμως τραυματισμοί, κορονοϊός κλπ».

Για το ρόστερ της ΑΕΚ: «Το πλάνο μας, ήταν να ενισχυθεί η ομάδα στην πορεία της σεζόν. Προέκυψαν θέματα όμως. Ο Μάνι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Ο Ανγκόλα τραυματίστηκε. Είμαστε 10-15 μέρες πίσω από όσο θα ήθελα να είμαστε τώρα. Μας κόστισε μία νίκη στη Φάλκο, αλλά σύντομα θα έχουμε και την τελική μορφή του ρόστερ και θα είμαστε καλύτερα. Έχω σε κάθε ματς, διαφορετικό ρόστερ μέχρι στιγμής. Είναι δύσκολο να βγαίνει σωστά, η κάθε κατοχή».»

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα