Λαύριο - Ολυμπιακός 72-108: Με σπασμένα τα φρένα (vid)

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε το Λαύριο με 72-108 παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε το αήττητος στις επίσημες υποχρεώσεις τους και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο αφού διέλυσε το Λαύριο με 108-72. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ παρά το γεγονός πως αγωνίστηκαν περίπου 40 ώρες μετά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν στη νίκη επί της Ρεάλ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν στοχευμένο μπάσκετ στην επίθεση και να βρίσκουν εξαιρετικές λύσεις παρά την καλή τους άμυνα. Από τη μία πλευρά τα τρίποντα των Λιούις και Κάρτερ και από την άλλη το inside game με πρωταγωνιστές τους Φαλ και Γουόκαπ (διεισδύσεις) πρόσθεταν πόντους στον πίνακα του σκορ (17-16, 6’). Η διαφορά ποιότητας του Ολυμπιακού άρχισε να φαίνεται στη συνέχεια και με το τρίποντο του Ζαν Σαρλ βρέθηκαν στο +8 (21-29, 10’).

Η είσοδος των Σλούκα, ΜακΚίσικ, Πρίντεζη και Ζαν Σαρλ έφερε άλλη ενέργεια και μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα. Πλέον οι γηπεδούχοι έβρισκαν με μεγαλύτερη δυσκολία τον στόχο ενώ ο Σλούκας με τρίποντο μετέτρεψε το σκορ σε 24-34 (14’). Διαδοχικοί αιφνιδιασμοί των φιλοξενούμενων ανέβασαν τη διαφορά (27-40, 16’), το Λαύριο προσπάθησε να αντιδράσει, έχανε όμως τις βολές και έτσι παρέμενε η διαφορά σε διψήφιο επίπεδο χάρη στον Πρίντεζη ο οποίος με 7 πόντους και 5 ριμπάουντ οδηγούσε τον Ολυμπιακό (34-46, 19’).

Ο Ντόρσεϊ βγήκε «καυτός» από τα αποδυτήρια και με 8 δικούς του πόντους συν ένα τρίποντο του Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός έκανε το σκορ 43-60 (24’). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχε διάθεση να αφήσει το πόδι από το γκάζι και με τον Γουόκαπ να μπαίνει στην εξίσωση του σκορ και τον Ντόρσεϊ να έχει αποκτήσει ρυθμό η διαφορά πήγε στο +31 (46-77, 27’). Το Λαύριο είχε εγκαταλείψει και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου η διαφορά εκτοξεύτηκε (47-85, 30’).

Το Λαύριο στο τελευταίο δεκάλεπτο ήθελε να φτιάξει την εικόνα του στο παρκέ ενώ από την άλλη, οι Πειραιώτες έβγαλαν μία λογική (λόγω διαφοράς και κούρασης) χαλαρότητα με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 60-92 (33’). Το φράγμα των 100 πόντων το έσπασε ο Πρίντεζης με τρίποντο με τη διαφορά να ανεβαίνει ξανά στους 40 πόντους (62-102, 37’).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός μετά το τέλος της πρώτης περιόδου και παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με 64.4% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, 22 ασίστ και 11 λάθη.

Επίσης με την καταπληκτική τους άμυνα υποχρέωσαν σε χαμηλά ποσοστά τους γηπεδούχους από τα 6.75 (μόλις 13.6%).

Ο MVP: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν απολαυστικός με 22 πόντους (3/4δ., 4/5τρ., 4/4β.).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κένι Γκόινς δεν βοήθησε καθόλου το Λαύριο και για αυτό έπαιξε μόλις 13 λεπτά.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Πολύ καλή δουλειά έκαναν οι Μουσταφά Φαλ (12π., 4ρ., 3ασ.), Τόμας Ουόκαπ (10π., 5ασ.) και ο Γιώργος Πρίντεζης με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 12/24 τρίποντα του Ολυμπιακού και τα 3/22 του Λαυρίου.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το όμορφο μπάσκετ που έπαιξαν σε μία ακόμη αναμέτρηση οι παίκτες του Μπαρτζώκα και η σοβαρότητα που είχαν παρά τη μεγάλη διαφορά.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός προσφέρει σκορ και θέαμα και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης και υποχρέωσε το Λαύριο το οποίο είναι μία πολύ καλή ομάδα, να μοιάζει με ομάδα άλλου επιπέδου.

Οι Πειραιώτες παίζουν μπάσκετ σε άλλη ταχύτητα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-29, 38-49, 51-88, 72-108

1

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα