Καστρίτης: «Αυτή η ομάδα δεν έχει ούτε ίχνος υπεροψίας»

Καστρίτης: «Αυτή η ομάδα δεν έχει ούτε ίχνος υπεροψίας»

Καστρίτης: «Αυτή η ομάδα δεν έχει ούτε ίχνος υπεροψίας»

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης απέρριψε κατηγορηματικά κάθε άποψη που θέλει την ομάδα του να αντιμετώπισε αφ’ υψηλού τον αγώνα με τον Ιωνικό.

Προφανώς η αντίδραση του Άρη μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν ζήτημα, ήρθε η ήττα από τον Ιωνικό και ο Γιάννης Καστρίτης ξεκαθάρισε ότι αυτή δεν είχε καμία σχέση με ό,τι έγινε την περασμένη εβδομάδα. «Σίγουρα δεν είναι εύκολη η διαχείριση μιας νίκης επί του Παναθηναϊκού, λέγανε πολλοί ότι μπορεί να χάσουμε το μυαλό μας και να πιστέψουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτό που πραγματικά είμαστε, φανταστείτε όμως πόσο έντονα το άκουγαν και οι δικοί μας παίκτες. Μπορώ να στάζω μέλι για τους παίκτες μου και σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχουν κανένα ίχνος υπεροψίας. Κάθε μέρα θα παλέψουν στην προπόνηση και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο εφαρμογής στο γήπεδο όσων κάνουμε στην προπόνηση. Προς το παρόν το κάνουμε στα 20 λεπτά του αγώνα και αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν θα είσαι πάντα τυχερός. Πρέπει λοιπόν να αυξήσουμε το καλό διάστημα. Γιατί όχι να μην είναι το πρώτο ημίχρονο το καλό μας και να έχουμε εμείς να διαχειριστούμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα», είπε στην ΕΡΤ.

Ο προπονητής του Άρη έδειχνε εκνευρισμένος μετά το παιχνίδι λέγοντας ότι… «ήδη μου είπαν κάποιοι ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα η οποία έδειξε ότι έχει μέταλλο. Σίγουρα έχει αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις ανατροπές. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πετάμε ένα ημίχρονο κι ενώ θα έπρεπε να είχες παραδειγματιστεί από το πρώτο παιχνίδι. Γιατί μετά χρειάζεται να καταναλώσεις περισσότερη ενέργεια για να επιστρέψεις. Είναι έλλειψη εξυπνάδας και εμπειρίας. Το έχω ξαναπεί ότι είμαι σίγουρος για τα παιδιά. Θα δίνουν και την ψυχή τους αλλά θα πρέπει να περάσουν μια διαδικασία που είναι αναπόφευκτη για τους rookies και του νεαρούς. Δεν ξέρουν τη λίγκα, τις απαιτήσεις ενός εκτός έδρας αγώνα. Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να μάθουν γιατί δεν μας άρεσε αυτή η απόσταση που είχαμε στην αγωνιστική συμπεριφορά μας ανά ημίχρονο».

Εκεί του αναφέρθηκε αυτό που μονολογούσε ο σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, Μιχάλης Ρωμανίδης, στο ημίχρονο για τα χαμένα λέι απ. «Κι αυτό το στοιχεία δείχνει ότι δεν υπάρχει δείγμα υπεροψίας. Επαναλαμβάνω ότι τα πολλά παιδιά ζουν μια νέα κατάσταση. Να ταξιδέψεις, να διανυκτερεύσεις, να παίξουν… Η όλη διαδικασία δεν είναι απλή για ένα παιδί που για πρώτη φορά φεύγει από την Αμερική. Απαιτεί χρόνο συμμετοχής. Μπορούμε να αναλύσουμε πολλά, μέχρι και τον χρόνο που χρειάζονται για να προσαρμοστούν σ’ ένα πολύ μικρότερο γήπεδο σε σχέση με αυτό της καθημερινότητάς τους όπως το Παλέ. Η ουσία είναι ότι κάναμε το come back, για λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε και το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε διάρκεια και ισορροπία στο παιχνίδι μας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα