Ολυμπιακός - ΑΕΚ 103-78: Επέστρεψε φουριόζος στην Basket League (vid)

Στην επιστροφή του στα παρκέ της Basket League, ο Ολυμπιακός συνάντησε δυσκολίες για 28 λεπτά (61-60), αλλά παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ στη συνέχεια επιβλήθηκε πλήρως της ΑΕΚ με 103-78

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα με νίκη αφού επικράτησε της ΑΕΚ με 103-78. Για 28 λεπτά οι φιλοξενούμενοι με την άμυνα ζώνης είχαν κάνει τη ζωή των αντιπάλων τους δύσκολη (61-60, 28’), αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν ό,τι ήθελαν και επιβλήθηκαν πλήρως.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να σκοράρει με ευκολία είτε με τον Βεζένκοβ είτε με τον Παπανικολάου και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 15-7 (5’). Η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να βρεις λύσεις στην πίσω πλευρά του γηπέδου γύρισε γρήγορα την άμυνα της σε ζώνη και όντως δυσκόλεψε τον αντίπαλό της. Στην άλλη πλευρά τα εύστοχα τρίποντα από τους Γκρίφιν και Γέλοβατς άλλαξαν πλήρως την κατάσταση στο σκορ (19-21, 9’).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως τελείωσε η προηγούμενη. Οι παίκτες του Δέδα στην επίθεση έβρισκαν σκορ χάρη στον Κολόμ και στην άμυνα ρίσκαραν αφήνοντας τα «ερυθρόλευκα» σουτ τα οποία έβρισκαν σίδερο (26-30, 14’). Η είσοδος των Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ άλλαξε την εικόνα των «ερυθρόλευκων». Αφενός βελτίωσε την αμυντική λειτουργία και αφετέρου ευστόχησαν σε τρία διαδοχικά σουτ έξω από τα 6.75 για το 39-34 (18’). Όμως η ΑΕΚ με τον Κολόμ και τον Γέλοβατς να ταλαιπωρεί την άμυνα του Ολυμπιακού παρέμεινε κοντά στο σκορ (44-43, 20’).

Η ΑΕΚ ήταν αρκετά συγκεντρωμένη και στο τρίτο δεκάλεπτο με τους παίκτες της να μένουν πιστοί στο πλάνο του προπονητή τους και τον Γέλοβατς να σκοράρει για το 51-53 (23’). Ο Ολυμπιακός βλέποντας τον αντίπαλό του να συνεχίζει την άμυνα ζώνης και να του προσφέρει τα τρίποντα, συνέχισε και αυτά των Παπανικολάου και Ντόρσεϊ άναψαν την «σπίθα» (59-53, 25’). Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, τα μακρινά σουτ έβρισκαν στόχο και η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο (70-61, 29’).

Οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν να διεκδικήσουν τη νίκη και ρίσκαραν αλλάζοντας ξανά την άμυνα τους σε man to man. Δεν τους βγήκε αφού ο Ολυμπιακός διέθετε παίκτες με ποιότητα και χάρη στην εξαιρετική δουλειά πίσω του Μάρτιν, το σκορ έγινε 76-64 με νέο καλάθι του Βεζένκοβ (33’). Μπορεί οι παίκτες του Μπαρτζώκα να προερχόντουσαν από αγώνα 45 ώρες νωρίτερα, αλλά αυτοί της ΑΕΚ έβγαλαν κούραση λόγω του μικρού rotation κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί το σκορ σε 85-69 (34’). Ο Λαρεντζάκης έκανε ό,τι ήθελε σε κάθε πλευρά του παρκέ κι αυτός ήταν που ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 103-78.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και με το σκορ στο εύθραυστο 61-60 στο 28’ πάτησε γκάζι κι εξαφανίστηκε. Η ΑΕΚ πλήρωσε το μικρό rotation και την απόφαση του Δέδα να αλλάξει την άμυνα από ζώνη σε man to man βλέποντας τον χρόνο να τελειώνει.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν την ποιότητά τους στο παρκέ και τελείωσαν το παιχνίδι με 66% στα δίποντα, 14/37 τρίποντα, 27 ασίστ και μόλις 8 λάθη.

ΟΙ MVP: Σε εκπληκτική κατάσταση ο Βεζένκοβ με 27 πόντους (9/10δ., 3/7τρ.), 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα λάθος, ένα κλέψιμο κι ένα κόψιμο.

Ο Παπανικολάου πρόσφερε 14 πόντους, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, αλλά υπέπεσε και σε 4 λάθη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ανγκόλα τελείωσε με 1/6 σουτ, 5 ασίστ και 4 λάθη, αλλά και τραγική άμυνα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λαρεντζάκης για μία ακόμη φορά είχε κομβική παρουσία με σπουδαία άμυνα και 13 πόντους, 2 ριμπαόυντ, 3 κλεψίματα κι ένα λάθος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 27 ασίστ των «ερυθρόλευκων» σε σχέση με τα μόλις 8 λάθη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με μόλις οκτώ παίκτες.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ ήταν καλά διαβασμένη, έβαζε τα τρίποντα, αλλά στο τέλος η καλύτερη ομάδα νίκησε. Ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτικός, ευστόχησε σε 14 τρίποντα, έδωσε 27 ασίστ και παρά το γεγονός πως προερχόταν από ματς με την Μπασκόνια πριν 35 ώρες περίπου, έβγαλε φρεσκάδα στο τέλος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-21, 44-43, 72-64, 103-78

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα