Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Αιώνιο Ντέρμπι» σε εγχώρια διοργάνωση για πρώτη φορά μετά από 1.013 ημέρες!

Ευαγγελος Στελλάκης
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Αιώνιο Ντέρμπι» σε εγχώρια διοργάνωση για πρώτη φορά μετά από 1.013 ημέρες!
Στις 22 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League της περιόδου 2021-22. Αυτό θα είναι μάλιστα το πρώτο «αιώνιο ντέρμπι» σε ελληνική διοργάνωση έπειτα από 1.013 ημέρες!

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2019, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά σε ελληνική διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, σε μονό ημιτελικό για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ήταν το ματς όπου η αποστολή των ερυθρολεύκων αποχώρησε στο ημίχρονο της συνάντησης, λόγω παραπόνων για την διαιτησία, με το σκορ της ανάπαυλας να βρίσκεται στο 40-25.

Έκτοτε κι αφού ακολούθησε η αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League, όλα τα μεταξύ τους ντέρμπι που πραγματοποιήθηκαν, ήταν στο πλαίσιο της EuroLeague. Η σημερινή (6/9) κληρωτίδα οδήγησε το πρώτο εν Ελλάδι ντέρμπι της νέας σεζόν στην 22α του Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως η τότε χρονική απόσταση θα έχει ξεπεράσει τις 1.000 ημερολογιακές ημέρες, σε σχέση με το προηγούμενο ντέρμπι!

Η επιστροφή των Πειραιωτών στην μεγάλη κατηγορία θα επαναφέρει τα εγχώρια ντέρμπι στην ελληνική πραγματικότητα, έπειτα από διάστημα 2.5 και πλέον ετών!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα