Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Από τα 2 περσινά ντέρμπι στον ανώτατο αριθμό των 10 φέτος

Νίκος Καρφής
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Από τα 2 περσινά ντέρμπι στον ανώτατο αριθμό των 10 φέτος
Την περσινή σεζόν έγιναν μόνο δύο αιώνια ντέρμπι (στη Euroleague), ενώ φέτος με την επιστροφή του Ολυμπιακού στη Basket League μπορούμε να δουμε ακόμα και 10 παιχνίδια μεταξύ των «αιωνίων».

Αλλάζουν τα πράγματα φέτος σχετικά με τα ντέρμπι των «αιωνίων». Την σεζόν 2020-21 ο Παναθηναϊκός κοντραρίστηκε με τον Ολυμπιακό σε μόλις δύο περιπτώσεις για τα ματς της Euroleague, αφού οι Πειραιώτες έπαιζαν στην Α2.

Πλέον η επιστροφή των... ερυθρόλευκων στην κορυφαία κατηγορία αυξάνει και τον αριθμό των ντέρμπι (το πρώτο στις 22 Νοέμβρη στο ΣΕΦ)για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Στην χειρότερη θα δούμε 4 ντέρμπι, προσθέτωντας και τα δύο ματς στη regular season της Basket League.

Aν οι δυο τους πάνε και στους τελικούς όπως συνήθιζε να συμβαίνει και φτάσουμε σε Game 5, τότε τα ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός θα... εκτοξευτούν στα 9. Στην περίπτωση που συναντηθούν σε ημιτελικό ή τελικό του Κυπέλλου, ο αριθμός αυξάνεται στο 10.

Βέβαια υπάρχει και το δύσκολο σενάριο να ανέβει ακόμα παραπάνω το νούμερο, αν συναντηθούν στα playoffs της Euroleague (π.χ να πάρει ο ένας την τέταρτη θέση στη regular season και ο δεύτερος στην πέμπτη).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα