Ολυμπιακός - Λαύριο 99-64: Σαρωτικός με σούπερ Βεζένκοβ (pics & vid)

Ολυμπιακός - Λαύριο 99-64: Σαρωτικός με σούπερ Βεζένκοβ (pics & vid)
Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Λαύριο, επικράτησε με 99-64 και έκλεισε ραντεβού στον τελικό του «bwin TOURNAMENT AGAINST COVID-19» κόντρα στη Μονακό. Οι Βεζένκοβ, Ζαν Σαρλ και Ουόκαπ πρωταγωνιστές στο ματς

Η διαφορά δεν έχει καμία σημασία. Αυτή τη στιγμή μετράει η συνέπεια. Και ο Ολυμπιακός έδειξε παραπάνω απ' ότι θα έπρεπε, με το ημερολόγιο να αναγράφει 4 Σεπτεμβρίου.

Το ματς προετοιμασίας απέναντι στο Λαύριο, φιναλίστ της Basket League, έδειξε πολλά (θετικά) στοιχεία του φετινού Ολυμπιακού. Και σηματοδότησε την επιστροφή των φιλάθλων (περίπου 1.000) στο φαληρικό στάδιο, μετά από πολλούς μήνες. Ανάμεσά τους και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Και αρκετές διαφορετικές συνθέσεις στην περιφέρεια. Το ματς ξεκίνησε με τους Ντόρσεϊ, Ουόκαπ και Βεζένκοβ, με τον Βούλγαρο να αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες, να δείχνει σίγουρος για τις επιλογές του, με δεδομένες τις απουσίες των Παπανικολάου και Πρίντεζη, αλλά και την παρουσία των Σλούκα, ΜακΚίσικ στον πάγκο.

Οι... ψηλοί και οι... κοντοί

Οι... κοντοί πλαισιώθηκαν άψογα από τους ψηλούς. Ο Μουσταφά Φαλ έδειξε για ένα ακόμη ματς αυτό που ξέραμε. Την σπάνια αρετή της πάσας, ξέρει πως να την... σπάει στην περιφέρεια. Και να μοιράζει ασίστ σε αυτούς που αναλαμβάνουν το περιφερειακό σουτ.

Σταδιακά, η τριάδα των κοντών άλλαξε (Σλούκας, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης). Και ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση ένα τρίλεπτο που είδε το Λαύριο να μειώνει σε 14-12, δεν άφησε πολλά περιθώρια.

Οι ψηλοί είχαν αναλάβει τον ρόλο τους στην άμυνα, κλέβοντας αρκετές μπάλες, ειδικά με τις καλές τοποθετήσεις του Ζαν-Σαρλ (16π.), ο οποίος ήταν σταθερός και στην επίθεση. Αν έλειπαν και τα (λιγοστά) επιπόλαια λάθη σε αιφνιδιασμούς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα είχε και άλλον ένα λόγο να χαμογελάει. Αν και γνωρίζει ότι... γελάει καλύτερα, αυτός που γελάει τελευταίος.

Ο Τόμας Ουόκαπ έδειξε για άλλο ένα ματς ότι είναι ο γκαρντ που ζητούσε ο Ολυμπιακός. Το στήριγμα του Κώστα Σλούκα και ο γκαρντ που δίνει εμπιστοσύνη και δύναμη στην περιφέρεια.

Το δεύτερο, διαδικαστικό, ημίχρονο

Το Λαύριο θα ήθελε να δείξει κάτι παραπάνω. Εγκλωβίστηκε στην άμυνα του Ολυμπιακού, μετά τα πρώτα 5-6 λεπτά του ματς, προσπαθώντας να σκοράρει τόσο από κοντά, όσο και από την περιφέρεια.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο ικανοποίησης στον Χρήστο Σερέλη. Ίσως μόνο η διάθεση του Μάρκους Λιούις και του Αλ-Ουάσιντ Αμίνου.

Για τον Ολυμπιακό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όλα πήγαιναν πρίμα. Λογική εξέλιξη, με τη διαφορά, αλλά το σημαντικότερο είναι η απουσία επιπόλαιων ενεργειών και φυσικά... φθηνών λαθών.

Ο Βεζένκοβ (20π.) συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, ακολούθησε και ο Ουόκαπ (12π.), αλλά και ο Χασάν Μάρτιν. Και όπου χρειάστηκε, προστέθηκαν... πινελιές από τον Μιχάλη Λούντζη και από τον Κώστα Σλούκα στη δημιουργία.

Φανερά ανέτοιμος ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, έδειξε διάθεση να πάρει προσπάθειες, κάποιες τραβηγμένες, με το κοινό στο ΣΕΦ να του δίνει ένα ζεστό χειροκρότημα συμπαράστασης.

Στον τελικό του τουρνουά (5/9, 20:30) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μονακό.

Ολυμπιακός

Ολυμπιακός

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα