ΑΕΚ: Αδίκησε την τεράστια προσπάθειά της με τα 14 ban

ΑΕΚ: Αδίκησε την τεράστια προσπάθειά της με τα 14 ban

ΑΕΚ: Αδίκησε την τεράστια προσπάθειά της με τα 14 ban

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου κάνει πρεμιέρα στα «κιτρινόμαυρα» blog και καταπιάνεται με τα... καταραμένα 14 ban της ΑΕΚ. Και πόσο έχουν αδικήσει όσα έχουν κάνει το καλοκαίρι στη «Βασίλισσα» για να στήσουν μία ομάδα από το «μηδέν».

Αυτά τα 14 ban θα «στοιχειώνουν» την ΑΕΚ για καιρό. Ακόμη και όταν θα διευθετηθούν. Όχι επειδή «πλήγωσαν» την αξιοπιστία της. Αυτή μπορεί και πρέπει να «επουλωθεί». Ήδη σε ικανοποιητικό βαθμό η ΑΕΚ το έχει καταφέρει. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να κάνει το καλοκαιρινό... θαύμα.

Θεωρητικά είναι πιο δύσκολο να σε εμπιστευτεί ένας παίκτης και να υποσχεθεί την υπογραφή του (έστω και σε ένα προσύμφωνο κτλ), παρά να πει το «ναι» σε μία οριστική συμφωνία.

Μπορεί η λέξη «θαύμα» να μην ηχεί πάντα καλά, αλλά ταιριάζει... γάντι. Αυτό δείχνουν οι μεταγραφές των ξένων παικτών που απέκτησε (Χάρις, Γέλοβατς, Γκρίφιν, Κολόμ, Ανγκόλα, Βαουλέτ). Μία εξαιρετική και γεμάτη εξάδα ξένων, πάντα στα... χαρτιά. Γιατί όλοι και όλα θα φανούν και θα κριθούν στο παρκέ. Μόνο αυτό λέει την αλήθεια.

Αλλά στην preseason, η ΑΕΚ ξεπέρασε τον εαυτό της. Και τις δυσκολίες που τοποθετεί η συνοδεία δεκατεσσάρων ban. Αν η ΑΕΚ δεν τα διευθετήσει όλα, δεν μπορεί να πάρει τα letter of clearence των αθλητών που έπαιζαν στο εξωτερικό την περασμένη σεζόν.

Aυτή τη στιγμή, καλείται να λύσει παραπάνω από ένα... αγκάθι στην προσπάθεια που κάνει για να κλείσει έγκαιρα τους διακανονισμούς.

Βλέπετε, σε μία τέτοια διαδικασία δεν υπάρχει μόνο η μία πλευρά, αλλά και η άλλη. Και εκείνη (μπορεί να) έχει διάφορες απαιτήσεις, είτε επειδή η ΑΕΚ απέτυχε να τηρήσει προηγούμενους διακανονισμούς, είτε για προσωπικούς λόγους.

Όπως και να έχει, αυτό που υποστήριξε ο Μάκης Αγγελόπουλος, περί άμεσης ρύθμισης των ban, δεν είναι ψέμα. Ούτε και η απόλυτη αλήθεια, καθώς μιλάμε για ένα μεγάλο και σεβαστό ποσό. Και 14 διαφορετικές περιπτώσεις. Κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει από την μία ημέρα στην άλλη.

Πάντως, το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει τις ανακοινώσεις, εδώ και ημέρες, σημαίνει ότι η πρόθεση να ξεπεραστούν οι τιμωρίες είναι κάτι παραπάνω από φανερή.

Την ίδια ώρα, μη λησμονούμε και άλλα ban που μπορεί να βρίσκονται στο... δρόμο. Ουσιαστικά, η ΑΕΚ κάνει έναν αγώνα σπριντ σε μορφή «μαραθωνίου».

Καλείται να τρέξει γοργά τις διαδικασίες, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί εξοντωτικό, προκειμένου να διευθετήσει ban και ό,τι χρειάζεται το νέο γήπεδο.

Το ρόστερ

Σε αυτό το κομμάτι και από την πρώτη στιγμή, η ΑΕΚ δούλεψε σαν να πηγαίνουν όλα ρολόι. Σαν να μην υπάρχουν ban. Και δικαιώθηκε.

Αυτή είναι η αλήθεια. Ήταν λάθος το άδειασμα του περσινού ρόστερ κατά 99% (έμεινε μόνο ο Δημήτρης Μαυροειδής), αλλά η ΑΕΚ αποφάσισε να... στρώσει έτσι. Και δούλεψε.

Έστω και σε μορφή συμφωνίας, το ρόστερ χτίστηκε. Και σιγά σιγά, μολονότι τα ονόματα δεν αποτελούν μυστικό, έχουν πάρει σειρά οι (σχεδόν) επίσημες ανακοινώσεις. Το σχεδόν κολλάει στο ότι δίχως την άρση των ban οι παίκτες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ είναι σε μία μεταβατική περίοδο. Γενικότερο συμμάζεμα (ή... μνημόνιο, όπως ήταν η χαρακτηριστική λέξη) στο οικονομικό κομμάτι. Με την απόφαση το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ να πάει στους... λεγεωνάριους.

Αν και είναι βέβαιο πως στην ΑΕΚ θα ήθελαν περισσότερες έμπειρες και ελληνικές λύσεις, πλην των Παππά και Μπόγρη), οι οποίες θα δώσουν και ποιοτικό βάθος στον πάγκο.

Το γήπεδο

Πάμε και στο γήπεδο. Η ΑΕΚ προέρχεται από μία χείριστη οικονομικά σεζόν. Ελάχιστα κέρδη, περισσότερες ζημιές. Πανδημία, άδεια γήπεδα. Μοιραία το γήπεδο στα Άνω Λιόσια πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Μόλις τελείωσε η σεζόν, το νέο μεγάλο πρότζεκτ, η τρόπον τινά κληρονομιά που θέλει να αφήσει ο Μάκης Αγγελόπουλος στη «Βασίλισσα», δεν μπορούσε να περιμένει άλλο. Έτσι και αλλιώς, η ΑΕΚ – μετά τη συμφωνία του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του ΟΑΚΑ – δεν διέθετε εναλλακτική προσωρινή λύση.

Στην ΑΕΚ εκφράζουν την αισιοδοξία πως το γήπεδο θα είναι πανέτοιμο για την αρχή της σεζόν. Αυτός είναι ο στόχος. Το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στα Άνω Λιόσια, με τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας.

Όλα θα κριθούν στην αδειοδότηση. Με τις ημέρες για την τελική κρίση να πλησιάζουν. Όχι απειλητικά, αλλά με χαμόγελο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.