Ο Ίαν Βουγιούκας είναι ο μεγάλος στόχος του Ηρακλή

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Ίαν Βουγιούκας είναι ο μεγάλος στόχος του Ηρακλή

bet365

Επίσημη πρόταση κατατέθηκε όπως υπήρξαν και δύο συναντήσεις καθώς ο Ηρακλής θέλει τον Ίαν Βουγιούκα και περιμένει την απάντησή του (ενδεχομένως) μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το όνομα του 36χρονου σέντερ δεν ήταν στο αρχικό αγωνιστικό πλάνο του Ηρακλή και δεν θα μπορούσε να ήταν από τη στιγμή που κυριαρχούσε η αίσθηση ότι θα παρέμενε στον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτόν τον λόγο οι «κυανόλευκοι» προχώρησαν σε συζητήσεις τόσο με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη όσο και με τον Κωνσταντίνο Γόντικα καθώς παράλληλα με αυτές, επικρατούσε η αίσθηση ότι ο Βασίλης Καββαδάς δεν θα αποδεχόταν την πρόταση για διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η αίσθηση των ανθρώπων του Ηρακλή αποδείχθηκε σωστή γιατί ο Καββαδάς προτίμησε το συμβόλαιο που του πρότεινε ο Παναθηναϊκός και κυρίως την επιστροφή στην Euroleague, ξαφνικά όμως προέκυψε στην αγορά ο Ίαν Βουγιούκας.

Έτσι η περίπτωση του έμπειρου σέντερ δεν προέκυψε απλά στον Ηρακλή αλλά – μέσα σε διάστημα 8-10 ημερών – εξελίχθηκε με μείζον θέμα, αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται μέσα από τις πράξεις. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο συναντήσεις μεταξύ των ανθρώπων του Ηρακλή και πιο συγκεκριμένα του Θανάση Σκουρτόπουλου με τον αθλητή, με τον οποίον μάλιστα υπάρχει χρόνια φιλία και αλληλοσεβασμός.

Ο Ίαν Βουγιούκας γνωρίζει ότι ο τεχνικός του Ηρακλή του παρέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα καθώς επίσης και ότι έχει το Know how της χρησιμοποίησής του. Απομένει να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί την πρόταση. Το κριτήριο της απόφασής του δεν είναι οικονομικό, αλλά να αισθανθεί ο ίδιος απόλυτα έτοιμος. Ο 36χρονος προέρχεται από αρκετά έντονο καλοκαίρι σε επίπεδο ατομικών προπονήσεων, γεγονός το οποίο αποδεικνύει τη δίψα του να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο και στα γνωστά αγωνιστικά στάνταρ του. Δεσμεύτηκε να απαντήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού ασφαλώς συζητήσεις με την οικογένειά του.

Ο Λιντς έστειλε συμβόλαιο

Εφόσον ο Βουγιούκας αποδεχθεί την πρόταση του Ηρακλή, αυτομάτως θα «κλείσει» και η θέση «5» καθώς ο Ηρακλής ήδη έχει στα χέρια του το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του Ρέτζι Λιντς ο οποίος θα μοιράζεται τον χρόνο με τον έμπειρο σέντερ. Ο Αμερικανός προέρχεται από μια παραγωγική σεζόν με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ρόλο τρίτου ψηλού θα διαδραματίσει ο Δημήτρης Χαριτόπουλος με τον οποίον ήδη υπάρχει συμφωνία για συνεργασία ενός έτους και απομένει να υπογράψει το συμβόλαιό του.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα