Basket League: Συνεχίζει με 6 ξένους και 3+3 αλλαγές

Basket League: Συνεχίζει με 6 ξένους και 3+3 αλλαγές
Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ δεν προχώρησε στην αλλαγή του αριθμού των ξένων για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτοί παραμένουν έξι, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν και οι 3 αλλαγές ανά γύρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε για το τζάμπολ της νέας σεζόν, αλλά και για ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, το οποίο είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις: τον αριθμό των ξένων.

Επί της ουσίας, το ζήτημα των «6+1» ξένων δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, κάτι που σημαίνει ότι και το επόμενο πρωτάθλημα κάθε ομάδα θα έχει στη διάθεσή της έξι ξένους (Αμερικανούς ή κοινοτικούς) παίκτες.

Αυτό που συζητήθηκε και τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν η προσθήκη μιας ακόμη αλλαγής σε έναν από τους δύο γύρους ή η προσθήκη μιας έξτρα αλλαγής στα playoffs.

Η ψηφοφορία δεν το ενέκρινε, κάτι που σημαίνει ότι και την επόμενη αγωνιστική σεζόν, κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα για 3+3 αλλαγές (3 ανά γύρο) στο ρόστερ της.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να υπάρχει μία έξτρα αλλαγή, σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού, συνυπολογίζοντας και την covid-19, αλλά ούτε αυτό προκρίθηκε.

Στο Δ.Σ. έδωσαν το παρών και οι δύο νέες προσθήκες, ο Απόλλωνας Πατρών, αλλά και ο Ολυμπιακός, με τον γενικό διευθυντή του, Νίκο Λεπενιώτη και τον νομικό σύμβουλο της ομάδας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα