Η επιθυμία των ομάδων και η σκέψη για 6+1 ξένους στην Basket League

Γιώργος Κούβαρης
Η επιθυμία των ομάδων και η σκέψη για 6+1 ξένους στην Basket League

bet365

Όπως φαίνεται επανέρχεται στην επιφάνεια η σκέψη για επτά δηλωμένους ξένους στην Basket League αλλά να μπορούν να αγωνιστούν οι έξι από αυτούς.

Πριν από το τζάμπολ της σεζόν 2020-21 είχε συζητηθεί έντονα το ενδεχόμενο να προωθηθεί το σενάριο των επτά ξένων (αντί των έξι που ισχύει μέχρι και σήμερα) για το πρωτάθλημα της Basket League.

Όπου «επτά ξένοι» συμπληρώστε 6+1. Ουσιαστικά η σκέψη που υπήρχε ενόψει μιας διαφορετικής σεζόν λόγω της πανδημίας, ήταν να μπορεί μια ομάδα να δηλώσει επτά ξένους στον ΕΣΑΚΕ, αλλά σε κάθε ματς να χρησιμοποιεί τους έξι από αυτούς. Δηλαδή να μην «υπολογίζονται» οι αλλαγές στα ρόστερ.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Παρόλα αυτά η εν λόγω σκέψη δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τεθεί προς συζήτηση στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς (2021-22).

Άλλωστε και οι ίδιες οι ομάδες θα ήθελαν να υπάρχει αυτή η... ευελιξία, έχοντας «γεμάτο» και πιο μεγάλο ρόστερ, χωρίς να χρειάζεται να «χαραμίζουν» αλλαγές. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η Covid-19 υπάρχει και θα... υπάρχει και την επόμενη σεζόν. Κάτι που ενδεχομένως να «χτυπήσει» τις ομάδες και την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

BASKET LEAGUE NEWS FEED