Ο Ολυμπιακός μπορεί να ανέβηκε στην Basket League, αλλά θα παίξει;

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ανέβηκε στην Basket League, αλλά θα παίξει;

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ανέβηκε στην Basket League, αλλά θα παίξει;
Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού πήρε το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία, αλλά όσο στην ΕΟΚ δεν ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, παραμένει στον «αέρα» η επιστροφή του στην Basket League.

Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού εδώ και λίγη ώρα πανηγυρίζει την άνοδο στην Basket League.

Οι Πειραιώτες αισθάνονται πλήρως δικαιωμένοι για το συγκεκριμένο εγχείρημα το οποίο είχε δύο ξεκάθαρους στόχους.

Ο ένας ήταν η ανάδειξη παικτών οι οποίοι σε βάθος χρόνου θα μπορούν σταδιακά να προσφέρουν μικρή βοήθεια στην πρώτη ομάδα κάτι που έχει συμβεί με τους Ποκουσέφσκι, Νικολαΐδη, Χρηστίδη και Κολοβέρο.

Ο άλλος ήταν φυσικά η υλοποίηση των στόχων. Η άνοδος ήρθε έστω και μέσω των playoffs, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένη η παρουσία του Ολυμπιακού στην Basket League της επόμενης σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκάθαρα θέλει να επιστρέψει στις εγχώριες διοργανώσεις, ωστόσο η απόφαση ανήκει στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ εννοείται και γνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις στον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας από την απουσία τους, ωστόσο δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω στον αγώνα που ξεκίνησαν πριν δύο περίπου χρόνια.

Οσο στην ΕΟΚ δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη, όσο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οι ακόλουθοί του βρίσκονται ακόμη στη θέση τους δύσκολα η ομάδα θα επιστρέψει στην Basket League.

Βάσει κανονισμών η ομάδα που ανεβαίνει από την Α2 στην μεγάλη κατηγορία μπορεί να αρνηθεί τη συμμετοχή της χωρίς την παραμικρή τιμωρία. Απλά θα ενημερώσει τον ΕΣΑΚΕ και συνεχίσει την επόμενη σεζόν στην ίδια κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να καταθέσει στον ΕΣΑΚΕ μέχρι τις 15 Ιουλίου (ενδεχομένως να μπορεί και πιο... μέσα στον Ιούλιο επειδή καθυστέρησε η άνοδος λόγω playoffs) τον φάκελο συμμετοχής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτό είναι δεδομένο πως θα το πράξουν οι Πειραιώτες, ωστόσο μπορεί στο διάστημα που θα ακολουθήσει να αποσύρουν την συμμετοχή τους επικαλούμενοι αρκετούς λόγους τους οποίους επιτρέπουν νομοθετικές ρυθμίσεις.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE NEWS FEED