Ταξίδι στα αστέρια: «Η ταινία που δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα» (vid)

Ταξίδι στα αστέρια: «Η ταινία που δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Ταξίδι στα αστέρια: «Η ταινία που δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα» (vid)

bet365

Η KAE Παναθηναϊκός παρουσίασε την ταινία «Ταξίδι στα αστέρια», η οποία πραγματεύεται την ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου και την επιρροή της στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ.

Ένα ταξίδι τριών ετών, για την προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό μπάσκετ, βρήκε τον δρόμο για το κινηματογραφικό πανί. Το τίτλος δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός: Ταξίδι στα αστέρια.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Χρήστος Δήμας, οι συντελεστές της ταινίας, και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Τριαντόπουλος έκαναν την επίσημη παρουσίαση της ταινίας. Σε έναν χώρο ταιριαστό, όπως είναι το ΟΑΚΑ.

«Θελήσαμε να βρεθούμε στο ΟΑΚΑ, αφού είναι το σπίτι ματς και είμαστε μία οικογένεια. Κάτω από τα λάβαρα και τους δύο πατριάρχες της ομάδας«, εξήγησε ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος.

Και συνέχισε: «Αυτή η ταινία δείχνει πως μπήκανε οι βάσεις για τις αξίες του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Βασίζεται στο κομμάτι της ηθικής και της ανιδιοτελούς αγάπης. Η ταινία βγάζει το συναίσθημα και το δέος που ένιωθες όταν ήσουν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους».

Ο σκηνοθέτης της, Χρήστος Δήμας, στάθηκε στο γεγονός των 100 ετών από τη συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση του μπασκετικού Παναθηναϊκού, εξηγώντας: «Ήταν ένα ταξίδι τριών χρόνων. Ευχαριστώ την ομάδα και όλους όσους ήταν κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια. Είχε διάφορες προκλήσεις. Επειδή είναι τα 100 χρόνια, έπρεπε να περάσουμε την ιστορία, αλλά να βάλουμε και ένα συναισθηματικό νήμα. Να καταλάβουμε τι κάνει την ομάδα μεγάλη. Ήθελα να βρω αυτά τα βλέμματα, που ενώ νομίζουμε ότι μιλάμε για μπάσκετ, τελικά μιλάμε για κάτι παραπάνω. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είχε καμία εμπλοκή με το σενάριο».

Κεφάλαιο Ομπράντοβιτς

Η παρουσία του εμβληματικού Σέρβου προπονητή, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ταινίας. «Ο Γιώργος Γάλλος, που έχει τον ρόλο, είδε πολλές ώρες τον Ομπράντοβιτς, κοιμόταν και έβλεπε τον Ομπράντοβιτς. Του παραπονέθηκαν και στις "Άγριες Μέλισσες», ότι δεν ήταν συγκεντρωμένος. Έπρεπε να μάθει αγγλικά, αλλά με σέρβικη προφορά», εξήγησε ο Χρήστος Δήμας. Και πρόσθεσε: «Δεν μίλησα με τον Ομπράντοβιτς. Υπάρχει μία δυσκολία. Προσπάθησα να δώσω ένα κομμάτι για τον Ομπράντοβιτς. Ο ρόλος του είναι 40 λεπτά στην ταινία. Ή θα εγκλωβιστείς στο θέλω ή μπορεί να πάρεις πολλές πρωτοβουλίες. Θα είναι από τα μεγαλύτερα τεστ, όταν δει την ταινία. Υπάρχει προπονητική σκέψη».

Κεφάλαιο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον συνεχιστή της οικογένειας Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό, έχει εξαιρετική ομοιότητα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Και ο Αργύρης Πανταζάρας δήλωσε πως: «Έχω την αίσθηση ότι μπορούσα και καλύτερα. Είναι δύσκολο να σου δίνουν την ευθύνη να κάνεις ένα άνθρωπο που περπατάει ανάμεσά μας. Κάναμε συναντήσεις μαζί του, συζητήσαμε. Το κομμάτι του είναι του ανθρώπου που φέρει το επόμενο. Ίσως και το σενάριο ήθελε να εστιάσει σε κάτι που δεν έχουμε δει, στην τρυφερή πλευρά του Δ.Γιαννακόπουλου. Τι εικόνα έχει ο καθένας στο κεφάλι του, δεν είναι δική του ευθύνη». Και συνέχισε: «Είναι μία ταινία, την οποί καταλαβαίνω. Έχει να κάνει με το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη. Τυχαίνει να είμαι Παναθηναϊκός, αλλά επειδή δεν γεννήθηκα στην Αθήνα, το έβλεπα μέσα από την τηλεόραση. Μόνο με την ιδέα της ταινίας, μου έστειλαν μήνυμα άνθρωποι που δεν είναι Παναθηναϊκοί και λένε ότι έχουν ανατριχιάσει και μόνο στην ιδέα της ταινίας».

«Είμαι Ολυμπιακός...»

Ο Χρήστος Πλαίνης, ο οποίος έχει το ρόλο του αείμνηστου Γιώργου Κολοκυθά, είπε την ατάκα της παρουσίασης! «Έπαιζα μπάσκετ μικρός, χαρούμενος για το κάλεσμα, παρά το γεγονός ότι είμαι Ολυμπιακός. Θυμάμαι την πρώτη νύχτα γυρίσματος στο "Τάφο του Ινδού", μεγάλη συγκίνηση που βρεθήκαμε εκεί».

Στο πάνελ ήταν και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία υποδύεται τη γραμματέα του Παύλου Γιαννακόπουλου, Στέλλα. «Είναι ένας μικρός ρόλος, αλλά με δυναμική. Έπαιρνε... δανεική δυναμική για να μπορεί να είναι βοηθός του Παύλου Γιαννακόπουλου. Δεν είναι μία ιστορία για το μπάσκετ, αλλά για την προσωπική διαδρομή της οικογένειας», σχολίασε σχετικά.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE NEWS FEED