Παναθηναϊκός: To #UnitedWeStand είναι η «πράσινη» εγγύηση

Παναθηναϊκός: To #UnitedWeStand είναι η «πράσινη» εγγύηση

Παναθηναϊκός: To #UnitedWeStand είναι η «πράσινη» εγγύηση

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για τον απόηχο της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και στέκεται στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο εχέγγυο για τη συνέχεια. Έστω και χωρίς «παχυλό» μπάτζετ.

«Είχαμε απειρία, δεν αλλάζει και είχαμε τα αποτελέσματα που είχαμε. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι» είπε ο Τάκης Τριαντόπουλος στην απολογιστική συνέντευξη για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

«Ξέρουμε ότι και φέτος θα είναι δύσκολα, αλλά έχουμε τα εφόδια, τη χημεία, την οικογενειακή συσπείρωση. Θα κάνουμε και λάθη, αλλά θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω» συνέχισε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

«Εμείς είμαστε στην αρχή ενός καινούργιου κύκλου. Εχουμε κάτσει να βοηθήσουμε την ομάδα να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Όσοι είμαστε εδώ, έχουμε κοινό παρονομαστή την μπάλα του μπάσκετ. Ο καθένας μας ξεκίνησε να ασχολείται με αυτή, και επειδή κοινωνικά τα πράγματα δεν είναι καλά, δεν πρέπει να μιζεριάσουμε και το μπάσκετ» πρόσθεσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Από τη μία υπήρχε η αυτοκριτική για την χρονιά που ολοκληρώθηκε. Ναι, έγιναν λάθη. Όμως στην τελική, ποιος δεν κάνει λάθη όταν δουλεύει; Πολλώ δε μάλλον όταν κάποιοι άνθρωποι επωμίζονται ευθύνες και αρμοδιότητες τις οποίες ούτε γνώριζαν, αλλά ούτε και είχαν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους. Οπότε ήταν λογικό και επόμενο σε μια δύσκολη χρονιά (απ' όλες τις απόψεις, οικονομική, Covid-19 κ.ο.κ.) να γίνουν και λάθη.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο δεν «έκλεισε» τη σεζόν με άδεια τα χέρια του, αλλά κατέκτησε δύο τίτλους. Ναι μεν στην EuroLeague δεν τα πήγε καλά, αλλά από τη στιγμή που υπήρξαν και διάφορες ατυχίες (Covid-19 μετά το ΣΕΦ, κουραστικά ταξίδια άνευ ουσίας, τραυματισμοί, αδυναμία για ουσιαστικές αλλαγές μεσούσης της σεζόν έλεω μπάτζετ) οι «πράσινοι» έχουν κάθε λόγο να επικαλούνται δικαιολογίες.

Από την άλλη, στη συνέντευξη Τύπου υπερτονίστηκε το οικογενειακό κλίμα και η τεράστια διάθεση για να βοηθήσουν όλοι ώστε να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και όταν στο πάνελ υπάρχει σύσσωμη η διοίκηση, χωρίς την παραμικρή... απώλεια (όπως λανθασμένα και άνευ λογικής είχε κυκλοφορήσει στα social media), οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν. Ανεξαρτήτου μπάτζετ και ρόστερ.

Προσωπικά υπογράμμισα τρία πράγματα: Το πρώτο ότι ο Τάκης Τριαντόπουλος θέλει να κοιτάζει τους πάντες στα μάτια. Δεν λέει πράγματα απλά και μόνο για να τα... πει και δεν απλώνει στην ΚΑΕ τα πόδια πιο μακριά από το πάπλωμα. Ο Παναθηναϊκός τηρεί κατά γράμμα τον ορισμό του «έσοδα-έξοδα» με αποτέλεσμα να τελειώνει την σεζόν χωρίς την παραμικρή εκκρεμότητα. Καλύτερα για παράδειγμα ένας παίκτης των 300 χιλιάδων ευρώ τον οποίο μπορεί να πληρώσει και όχι ένας του ενός εκατομμυρίου ο οποίος μπορεί και να υπερβεί το μπάτζετ. Το οποίο παρεμπιπτόντως θα είναι και ελαφρώς «ανεβασμένο» σε σχέση με πέρυσι.

Το δεύτερο αφορά το ΟΑΚΑ. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να πάρει το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και να έχει την πλήρη εκμετάλλευση, τότε θα περάσει και σε... άλλο επίπεδο. Τα έσοδα θα πολλαπλασιαστούν, ο κόσμος θα έρθει ακόμα πιο κοντά στην ομάδα και αυτομάτως θα μπορεί να «φτιάξει» και καλύτερο budget. Είτε υπάρξει επενδυτής, είτε όχι. Ακόμα και με το «έσοδα-έξοδα» οι «πράσινοι» θα είναι σε θέση να αλλάξουν επίπεδο και να επιστρέψουν στα... γνώριμα λημέρια της EuroLeague.

Το τρίτο αφορά τις 15 ρήτρες εμπιστευτικότητας από εταιρίες του εξωτερικού που έχει στα χέρια της η ΚΑΕ ενόψει της «επόμενης ημέρας» σε περίπτωση πώλησης. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και τώρα, ακόμα και σε αυτές τις εποχές, το brand name του Παναθηναϊκού παραμένει στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Οπότε μόλις περάσει στο παρελθόν η πανδημία και όλος ο πλανήτης επιστρέψει στην κανονικότητα, ενδεχομένως να δούμε και τις εξελίξεις να γίνονται ραγδαίες στο συγκεκριμένο θέμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...