«Αν ο Μπουρούσης κατέβαινε για δήμαρχος...»

«Αν ο Μπουρούσης κατέβαινε για δήμαρχος...»
Ο Βάσκος δημοσιογράφος Miguel Ascenzo Arroyo εξηγεί στο gazzetta.gr ότι η νέα Μπασκόνια μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε και παραδέχεται ότι η άμυνα των αντιπάλων του Ολυμπιακού έχει τα... θέματά της.

Ακόμα κι αν η ιστορία έχει γράψει πια ότι ο Γιάννης Μπουρούσης κατέκτησε 13 ατομικούς τίτλους με την Μπασκόνια, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του στις κορυφαίες πεντάδες της EuroLeague και της Liga Endesa, εντούτοις η αποχώρησή του από τη Βιτόρια υποχρέωσε τους Βάσκους να πορευτούν... αλλιώς.

Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο έκανε ριζική ανανέωση το περασμένο καλοκαίρι, φέρνοντας στη Fernano Buesa Arena τον Αντρέα Μπαρνιάνι και δίνοντας την ευκαιρία στον Ιταλό άλλοτε ΝΒΑer και Νο.1 στο Draft το 2006 να σώσει την υστεροφημία του, έπειτα από τους μαζεμένους τραυματισμούς των τελευταίων χρόνων.

Παρά τις σαρωτικές αλλαγές, λοιπόν, η Μπασκόνια παραμένει στο πιο υψηλό επίπεδο, έχει ρεκόρ 2-1 στη regular season ενώ έκανε θόρυβο με τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης!

Πλέον οι Βάσκοι περιμένουν τον Ολυμπιακό σε μια από τις κλασικές αναμετρήσεις της EuroLeague και ο δημοσιογράφος του Kirol Exprés, Miguel Ascenzo Arroyo, γράφει στο gazzeta.gr για τη ζωή στη Βιτόρια χωρίς τον Μπουρούση και την αλλαγή φιλοσοφίας, εξηγώντας ότι η νέα Μπασκόνια παραμένει... ερωτηματικό.

«Αν, για κάποιο λόγο, ο Γιάννης Μπουρούσης αποφάσιζε πέρσι να ετοιμάσει προεκλογική καμπάνια και να κατέβει στις εκλογές για δήμαρχος της Βιτόρια, θα κέρδιζε κάθε αντίπαλο! Η επιρροή του Big Bou στην Μπασκόνια ήταν τόσο μεγάλη που η αποχώρησή του για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι άφησε ένα τεράστιο κενό που έμοιαζε αδύνατο να καλυφθεί!

Έτσι, λοιπόν, η Μπασκόνια αποφάσισε να περάσει στο επόμενο βήμα. Το Νο.1 στο Draft του 2006, Αντρέα Μπαρνιάνι και ο νεαρός Γερμανός Γιοχάνες Βόιγκτμαν ήλθαν στη Βιτόρια για να αντικαταστήσουν τον αγαπημένο μας Έλληνα και να αλλάξουν τη φιλοσοφία της ομάδας που πορεύεται με τον Σίτο Αλόνσο, αντί του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Πλέον είναι απόλαυση να βλέπεις τον Ιταλό στην επίθεση, έχοντας στα… χέρια του μπόλικο ταλέντο! Ο Γερμανός είναι διαφορετικού τύπου παίκτης, καλός σουτέρ τριών πόντων, του αρέσει να τρέχει στον αιφνιδιασμό και ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση, η απουσία ψηλών που κυριαρχούν κάτω από τη ρακέτα προβληματίζει την Μπασκόνια.

Σύμφωνοι, ο Μπαρνιάνι και ο Βόιγκτμαν μπορούν να σουτάρουν και να τρέξουν όμως δεν είναι οι τύποι που θα παλέψουν για το ριμπάουντ. Αυτή η δουλειά μεταφέρεται σε άλλους! Η νέα Μπασκόνια στη μετά Μπουρούση εποχή, παραμένει ερωτηματικό στις αρχές της σεζόν. Μετά την αποχώρηση του Γιάννη, πολλοί φίλαθλοι δεν πίστεψαν ότι το νέο πρότζεκτ του Χοσεάν Κερεχέτα θα είναι ανταγωνιστικό στην Ευρώπη όπως συνέβη πέρσι.

Παρ' όλα αυτά, η νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης έπεισε πολλούς για το αντίθετο, δείχνοντας ότι η Μπασκόνια διαθέτει ρόστερ που μπορεί να κερδίσει τους πάντες στην Ευρώπη, μολονότι η άμυνα φαίνεται να έχει τα… θέματά της. Τουλάχιστον στην επίθεση η ομάδα φαίνεται πως έχει βρει τον δρόμο της! Ο Χάνγκα, ο Τιγί, ο Σενγκέλια και ο Μπλάζιτς είναι εκείνοι οι οποίοι θα βγουν μπροστά στο αμυντικό κομμάτι φέτος. Δεν γίνεται διαφορετικά».