“Γκάγκα” on fire και… Λαύριο!

“Γκάγκα” on fire και… Λαύριο!

bet365

Ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική της Α2 Ανδρών και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές, όπως τα γεγονότα που ξεχώρισαν.

Καθοριστική ίσως αποδειχθεί στο φινάλε της σεζόν η 18η αγωνιστική… Πολλά σημαντικά αποτελέσματα, με τη μάχη της ανόδου να συνεχίζεται με τεράστιο ενδιαφέρον, ενώ και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο!

Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της 18ης αγωνιστικής, σας παρουσιάζει τα γεγονότα που ξεχώρισαν, όπως και τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά.

H NΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Το ματς ανάμεσα στο Ψυχικό και το Λαύριο ήταν εκείνο που είχε συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα στη 18η αγωνιστικής της Α2, καθώς τέθηκαν αντιμέτωπες δύο από τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Το ματς ήταν… θρίλερ και τελικά εκείνοι που πήραν το ροζ φύλλο ήταν οι φιλοξενούμενοι! Η νίκη τους είναι… τριπλής σημασίας, αφού επικράτησαν ενός αντιπάλου με κοινούς στόχους και μάλιστα εκτός έδρας!

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Όταν ξεκίνησε η σεζόν κανένας στη Λιβαδειά δεν σκεφτόταν κάτι περισσότερο από την παραμονή και το ίδιο ισχύει παρά το φοβερό ντεμαράζ που έχει κάνει η ομάδα του Νίκου Οικονόμου. Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε είναι πως ναι μεν η Λιβαδειά είναι φορμαρισμένη, ωστόσο μία ομάδα όπως η Δόξα Λευκάδας, που στοχεύει στην άνοδο, όφειλε να περάσει με το διπλό από τη συγκεκριμένη έδρα. Τελικά το σύνολο του Βαγγέλης Ζιάγκου δεν τα κατάφερε και έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη της ανόδου.

O MVP ΤΗΣ 18ης… ΣΤΡΟΦΗΣ
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είναι ο βασικός λόγος των μεγάλων νικών που πανηγυρίζει το τελευταίο διάστημα η Λιβαδειά. Ο πολύπειρος γκαρντ κάνει τρομερές εμφανίσεις και κόντρα στη Δόξα Λευκάδας έδωσε ακόμα μία… παράσταση! Έμεινε στον πάγκο μόλις για 1 δευτερόλεπτο και σε 39:59 συμμετοχής μέτρησε 30 πόντους με 7/7 δίποντα, είχε 10 κερδισμένα φάουλ, κατέβασε 3 αμυντικά ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 10 τελικές πάσες! Όλα αυτά έχοντας κάνει μόλις 2 λάθη...

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ “ΚΛΕΙΔΙ”
Δύο ήταν οι παίκτες “κλειδιά” στη 18η… στροφή της πολύ συναρπαστικής Α2! Αρχικά ο Βαγγέλης Σακελλαρίου, ο οποίος έκρινε το μεγάλο ματς ανάμεσα στο Ψυχικό και το Λαύριο. Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές γκαρντ έβαλε το καθοριστικό τρίποντο στα -10’’ και έκανε το σκορ 68-69, που ήταν και το τελικό, αφού το Ψυχικό έχασε την ευκαιρία του…

Κομβικός, όμως, ήταν και ο Σάκης Καρύδας. Ο Αρκαδικός τα… χρειάστηκε κόντρα στον ΟΦΗ, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο, με τον πολύπειρο γκαρντ να μετράει 6 συνεχόμενους πόντους στα κρίσιμα τελευταία λεπτά.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ “COACH ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ”
Must win ήταν το παιχνίδι κόντρα στον Αετό για το Παγκράτι. Οι “ροσονέρι” ήθελαν πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα και τελικά τα κατάφεραν. Το Παγκράτι διαχειρίστηκε ιδανικά την κατάσταση και κατάφερε να τρέξει ένα 19-0 στην τελευταία περίοδο, με τον coach Ντίνο Καλαμπάκο να πιστώνεται σημαντικό μέρος της συγκεκριμένης επιτυχίας, που ίσως αποδειχθεί κομβικής σημασίας στη μάχη της παραμονής.

Φυσικά, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον Νίκο Οικονόμου, με τη Λιβαδειά να είναι σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα!

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ

Γκαρντ: Γιάννης Γκαγκαλούδης (Λιβαδειά - Δόξα Λευκάδας 87-80)
[30π., 7/9β., 7/7δίπ., 3/10τρ., 3ρ., 2λ., 10ασ., 1 κλ. σε 39:59]

Γκαρντ: Βαγγέλης Σακελλαρίου (Ψυχικό - Λαύριο 68-69)
[19π., 2/2β., 4/7δίπ., 3/8τρ., 4ρ., 2λ., 2ασ. σε 32:34]

Γκαρντ/φόργουορντ: Θοδωρής Ονάσογλου (Ηρακλής - Ερμής 73-68)
[20π., 2/4β., 3/4δίπ., 4/8τρ., 2ρ., 2λ., 1κλ. σε 24:58]

Φόργουορντ/σέντερ: Στέφαν Τζόρτζεβιτς (Αρκαδικός - ΟΦΗ 78-70)
[27π., 7/7β., 10/13δίπ., 7ρ., 2λ. σε 27:51]

Σέντερ: Τόλης Κουτρούλιας (Παγκράτι - Αετός 82-72)
[18π., 2/4β., 8/11δίπ., 0/2τρ., 9ρ., 6λ., 2κλ., 3κοψ.]

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα