«Ολυμπιακός και Βαλένθια για Μπάικς»

Φάνης Παναγιώτου
«Ολυμπιακός και Βαλένθια για Μπάικς»
Στην Ευρώπη είναι αρκετά πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του Ντουάιτ Μπάικς, ο οποίος φέρεται να έχει προτάσεις από τον Ολυμπιακό και τη Βαλένθια.

Ο Μπάικς είναι όνομα που έχει ακουστεί ξανά για τον Ολυμπιακό και είναι από τις περιπτώσεις που εξετάζονται, προκειμένου να βρεθεί ο γκαρντ, που θα ολοκληρώσει το… παζλ της περιφέρειας. Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος David Pick προχώρησε ακόμα περισσότερο το θέμα, αναφέροντας πως ο Αμερικανός γκαρντ έχει προτάσεις τόσο από την ομάδα του Πειραιά, όσο και από τη Βαλένθια (σ.σ. αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας) κάνοντας παράλληλα λόγο για συνάντηση των «ερυθρόλευκων» με τον παίκτη στο Summer League, όπου θυμίζουμε πως βρέθηκαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Χρήστος Σταυρόπουλος...

Για τον Μπάικς είχε ενδιαφερθεί και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο τελικά δεν υπήρξε συμφωνία, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι -σύμφωνα πάντα με τον David Pick- οι προτάσεις του Ολυμπιακού και της Βαλένθια επιβεβαιώνονται από τον εκπρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ, Chris Patrick Jr.

Ο Ντουάιτ Μπάικς (PG, γενν. το 1989, ύψος 1.91μ.) ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2011 και έχει εμπειρία από την Ευρώπη (βλ. Οστάνδη & Γκραβελίν), ωστόσο το μεγαλύτερο διάστημα το έχει περάσει στο NBDL. Τη σεζόν που πέρασε μέτρησε και 14 συμμετοχές στο NBA με τους Τορόντο Ράπτορς, έχοντας 3.1 πόντους & 1.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 10.4 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα...

Με τους Ράπτορς αγωνίστηκε και στο Summer League του Λας Βέγκας, ωστόσο παρά τις θετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε (19.7π., 33.3%τρ., 2.3ρ., 4.3ασ. σε 3 συμμετοχές) αναμένεται να μείνει ελεύθερος, με πιθανότερο σενάριο -όπως όλα δείχνουν- την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Dwight Buycks:

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα